5 forbrukslån med høy rente

dyre forbrukslån

Å skille mellom gode og dårlige forbrukslån er ikke alltid lett. Det finnes flere variabler man bør inkludere i vurderingen.

Heldigvis har de dårlige lånene ett fellestrekk som enkelt lar seg identifisere. Da snakker vi om et høyt effektivt rentenivå. Dyre renter kommer ofte i kombinasjon med manglende fleksibilitet og elendige vilkår for tilbakebetaling.

Les mer om 5 forbrukslån du må styre unna.[/vc_column_text]

Ferratum Bank ( 1900% rente)

Målt i antall utlånte kroner er Ferratum Bank å regne som en miniputt på det norske markedet. Det er lett å forstå tatt i betraktning av det skyhøye rentenivået.

ferratum

Rentene på mikrolån er alltid de høyeste.

Hos Ferratum kan du ende opp med å betale renter over 1.900 prosent per år!

Hvorfor blir renten så høy?

For det første regner man ut det effektive rentenivået over en 12 måneder lang periode. For kortere perioder vil renten justeres opp (for å vise hva den hadde vært med 1 års tilbakebetaling).

Ferratum tilbyr mikrolån med kun 30 dagers nedbetaling, som betyr at renten justeres tilsvarende. I tillegg krever de et uttaksgebyr på 12,5% av lånet. Dette er et fleksilån, som betyr at du trekker ut penger når du har behov.

Ferratum oppgir selv en rente på 258% på sin egen hjemmeside, og det er kun gjennomsnittet av hva kundene deres betaler. Med kort tilbakebetaling og elendige vilkår er dette et lån som knapt kan anbefales til noen. Styr derfor unna.

Folkia (991% rente)

Folkia har en god del likhetstrekk med Ferratum Bank, med små forskjeller i lånebeløp og gebyrer.

Alle gebyr bidrar til en høyere effektiv rente.

Hos Folkia kan du låne fra 2.000 til 20.000 kroner. Nedbetalingstiden avhenger av hvor mye penger du låner. Det aller dyreste lånet deres er tilbudet om 2.000 kroner med 30 dagers nedbetalingstid.

Her ender du opp med å betale en effektiv rente på 991%!

  • Du betaler et etableringsgebyr på 350 kr + fakturagebyr på 35 kr.
  • I tillegg må renten justeres for ett års nedbetalingstid.

Med andre ord er dette lånet ekstremt dyrt for deg som forbruker.

Det er verdt å nevne at renten på lånet vil falle betraktelig dersom du velger en lenger nedbetalingstid. Folkia har i tillegg lagt inn sperrer slik at de største lånesummene ikke kan ha en kort nedbetalingstid.

dyre-smålån

Den korte nedbetalingstiden, og de lave summene, gjør at rentene på smålån er de dyreste du finner.

Sparebank1 (38,09% rente)

Sparebank1 Gruppen har en tung tilstedeværelse i Norge, og kan deles opp i 15 lokale banker – avhengig av geografisk tilhørighet. Gruppen er også kjent for å tilby et variert antall finansielle produkter, inklusive lån til forbruk.

Lokalbanker er ofte gode på boliglån, men ikke nødvendigvis på andre lån og kreditter.

På sine nettsider kan bankgruppen skilte med nominelle renter fra 15,60 prosent som er en god del høyere enn det man finner andre steder.

Med en eff. rente på 38,09% er det lite poeng å låne penger i denne banken. Velg heller et annet alternativ med bedre vilkår.

De høye kostnadene drives frem av kostbare gebyrer. Heller ikke nedbetalingstiden eller maks lånebeløp er noe som imponerer.

Hos Sparebank1 Oslo Akershus kan du eksempelvis bare låne inntil 150 000 kroner, med en nedbetalingstid på 10 år. Det er relativt lite penger sammenlignet med tilbud man finner andre steder.

Eksempel: Hos Sparebank1 Hedmark vil du betale effektive renter fra 21,55 %, inklusive et etableringsgebyr på 1 500 kroner. Tatt i betraktning at dette er startprisen bør man heller søke om forbrukslån andre steder.

DNB (32,66% rente)

DNB er landets desidert største bank målt både i antall kunder og utlånte kroner. Med en utlånsportefølje på godt over 1,9 trillioner kroner er banken også tungt involvert i markedet for forbrukslån.

Store banker er ikke alltid de billigste.

Dessverre tilbyr banken forbrukslån med svært høye renter, og vilkår som slettes ikke favoriserer låntaker.

DNB sin effektive rente er kjent for å være svært høy,  også for de med god kredittverdighet. Banken krever opptil 32,66 prosent effektiv rente. Her ser du mer informasjon:

  • Banken tilbyr finansiering fra 10.000 til 250.000 kroner.
  • Høyest rente tilkommer ved lån på 10.000 kroner med 12 måneders nedbetaling.
  • Lengste nedbetalingstid er 5 år.

Med høye gebyr til etablering og vedlikehold, pluss stiv rente er DNB sitt forbrukslån noe man bør unngå.

Nordax Bank (28,57% rente)

Nordax Bank ble starter i Sverige for rundt 10 år siden, og gikk på børs i 2015. Banken tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, med en gjennomsnittlig rente på 28,57%.

Den gjennomsnittlige renten du ser i låneeksempelet gir en indikasjon på om banken er dyr eller billig.

Renten er hentet fra Finansportalen.no, hvor Nordax ligger nesten helt på bunn i en sammenligning av 31 ulike banker.

Mer om Nordax lånet:

  • Nordax lar deg låne alt fra 10.000 til 500.000 kroner uten sikkerhet.
  • Nominelle renter varierer mellom 7,9 og 18,9%.
  • Du kan betale tilbake pengene over totalt 5 år.
Meny