Info om Collectorlånet

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Banker
  4. chevron_right
  5. Info om Collectorlånet

SØKNADSSKJEMA
Effektiv rente 17,76%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 30 510, Totalt: 95 510,-

Effektiv rente:17,76%
Lånebeløp:20 000 – 250 000 kroner
Nedbetalingstid:2 - 15 år
Inntektskrav:200 000
Krav alder:20

Collector er et svensk finansforetak med virksomhet over hele Norden. Fokuset er på både bedrifts- og privatmarkedet, der banken tilbyr forskjellige tjenester inklusive finansieringsløsninger som forbrukslån.

Alt skjer på nett med gode og sikre digitale løsninger. Selv om banken er svensk, foregår all kundeservice for norske kunder her i Norge, og på norsk. Som operatør innen finans i Norge, er Collector godkjent og lisensiert av Finanstilsynet, og derfor også tilknyttet banksikringsfondet.

Lånemuligheter med Collector

Collectorlånet er et usikret forbrukslån på inntil 250 000 kroner, og med maksimal nedbetalingstid på 15 år.

Det er ikke noe i veien for å låne hos Collector til refinansiering av annen gjeld. Betingelser og vilkår blir da de samme som for lån til forbruk. Refinansiering er mest aktuelt dersom du har flere smålån eller kredittkortgjeld, og vil samle dette i et billigere og større lån. Skal det lønne seg bør det nye lånet ha lavere renteprosent enn det du har på samlet gjeld.

Rentebetingelser og andre kostnader med lånet

Rentebetingelsene på Collectorlånet er hverken blant de beste eller blant de dårligste. Laveste minste rentenivå (nominelt) er høyere enn hos enkelte andre banker med store forbrukslån, men toppnivået er helt innenfor det akseptable.

Rentebetingelsene fastsettes her slik som i andre banker, der de søkerne som utgjør lavest risiko for banken (sikre betalere), får bedre renter enn de med lavere kredittverdighet. Det betyr at de nominelle rentene blir et sted mellom 9,9% og opp til 19,9%. Har du middels kredittscore, spiller det dermed ikke så stor rolle at bankens laveste rente ikke er best. Det avgjørende blir om andre banker generelt sett gir bedre tilbud enn Collector, og du bør derfor sammenligne flere tilbud før du bestemmer deg.

Etableringsgebyret er noe lavere enn hos mange andre banker, og ligger for tiden på 750 kroner. Låner du mye vil forskjellene mellom bankene ikke ha særlig innvirkning (de fleste andre har cirka 950 kroner i etableringsgebyr på store forbrukslån). Du må i tillegg betale 50 kroner i terminomkostninger, en sum som er på nivå med stort sett alle andre banker.

Fordeler

Det er ikke noe spesielt som utpeker seg med Collectorlånet. Banken er sikker og trygg, men det gjelder alle som har lisens til å låne ut penger i Norge. For noen låntakere er det kanskje en fordel å ha lave månedskostnader, noe du får muligheten til hos Collector gjennom lang nedbetalingstid, men økonomisk sett er dette ikke å anbefale.

Ulemper

Den beste nominelle renten er ikke god nok hos Collector, selv om det sannsynligvis berører kun noen få personer (de med best mulig kredittscore). Flere aktører tilbyr lavere nominelle renter, derav Lendo og Axo Finans.  De fleste av disse har riktignok høyere øvre lånesummer, men likevel mener vi Collector burde vært bedre på dette punktet.

En annen ”ulempe” med collectorlånet er mulighetene for lang tilbakebetalingstid, på samme vis som at dette også kan anses som en ”fordel”. Det kan bli for fristende med lave månedsinnbetalinger, selv om man har råd til å betale ned gjelda raskere, og dermed blir totalkostnadene på lånet høyere enn nødvendig.

Fordeler

– Mulighet for lave månedlige avdrag

Ulemper

– Kan bli høye totalkostnader
– De beste rentene er ikke gode nok

Krav til søker

Aldersgrensen for å få Collectorlånet er 20 år, og søkeren må tjene minst 200 000 kroner i året, før skatt. Dette er minstekravet til inntekt. Tjener du for eksempel akkurat 200 000 kroner, vil du nok få låne, men neppe den maksimale lånesummen på 250 000 kroner. Dette igjen avhenger blant annet av din øvrige gjeld og betalingsevne.

Søkere må også ha bodd og skattet i Norge i minst to år, noe som er 1 år kortere enn hos de fleste andre banker (normalt er kravet 3 år for de som ikke er norske statsborgere). Har du betalingsanmerkninger vil du få automatisk avslag på lånesøknaden, og må kvitte deg med disse før du kan få innvilget lån.

Annet

Du kan tegne betalingsforsikring for et forbrukslån fra Collector. Forsikringen utstedes av BNP Paribas Cardif og gjelder om du ufrivillig mister inntektene dine.

Hvor stor dekningen gir er avhengig av årsaken til at du ikke kan betale rentene og avdragene. Forsikringen fordyrer lånet noe, og det er viktig å sette seg inn i vilkårene før man tegner denne avtalen. All nødvendig informasjon finner du på Collector sine nettsider, og samme sted der søknadsskjema for lån finnes.

SØKNADSSKJEMA

Meny