Info om forbrukslån fra Compareking

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke
Effektiv rente 15,10%, kr. 150 000, o/5 år, Kostnad kr. 64 582, Totalt: 214 582,-

Effektiv rente:7,60%
Lånebeløp:5 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1-15 år
Inntektskrav:120 000
Krav alder:20

Om Compareking

CompareKing er en relativt ny lånemegler her til lands, men selskapet har hatt virksomhet i Norden over lengre tid, samt i Polen. Antallet banker denne megleren samarbeider med inkluderer kjente aktører som Easybank og Ikano Bank.

Det betyr at alle de omlag 14 bankene vil gi deg tilbud på forbrukslån når du søker via CompareKing. Med andre ord er dekningen betydelig dårligere enn hva som tilbys av andre aktører, slik som Lendo. Lånemegleren formidler også et utvalg kredittkort, fra de bankene i samarbeidet som utsteder slike.

Lånemuligheter

I følge CompareKings nettside, formidler de flere typer finansieringsløsninger, i tillegg til forbrukslån uten sikkerhet. Men, det de kaller billån, smålån, studentlån og så videre, er egentlig akkurat det samme låneproduktet, nemlig et usikret lån til forbruk. Dette kan naturligvis også brukes til blant annet bil.

Lånestørrelsen er fra 5 000 kroner til 500 000 kroner, med inntil 15 års nedbetaling. Mange av bankene som lånemegleren samarbeider med, aksepterer at du låner penger sammen med en såkalt medlåntaker, noe som ofte gir bedre rentebetingelser.

CompareKing formidler i tillegg brukskreditten fra Komplett Bank, som egentlig ikke er et forbrukslån i tradisjonell forstand. Brukskreditt betyr at du har en sum tilgjengelig hos banken, til enhver tid, og overfører selv til din egen konto etter behov. Du betaler deretter renter kun for den delen du benytter deg av, og styrer i stor grad selv hvor mye du vil betale i månedlige avdrag. Brukskredittens størrelse er begrenset til 500 000 kroner.

Lånene som formidles av CompareKing brukes ofte til refinansiering av annen gjeld, i tillegg til all slags forbruk. Betingelsene ved refinansiering, og kravene til søkeren, er de samme som med ordinært lån.

Rentebetingelser og andre kostnader

Hvilke betingelser du får beror på hvilket av tilbudene du velger. Når søknaden din er behandlet av alle bankene, får du svar omgående fra hver enkelt, der tilbudte renter vil fremgå. Det tilsier at de beste rentene tilsvarer den banken som per i dag har laveste minsterente. Denne starter på 6,9% nominelt hos et par av bankene som CompareKing samarbeider med, og strekker seg til over 20% i andre enden av skalaen.

Etableringsgebyret er på 900 kroner for de større lånesummene, men kan bli lavere på enkelte mindre lån. Dette er også avhengig av hver enkelt bank. Termingebyrene ligger normalt på cirka 50 kroner, men hos noen banker slipper du dette dersom du velger å betale gjennom eFaktura.

Fordeler

CompareKing byr på den samme fordelen som alle andre lånemeglere har, nemlig at du innhenter mange tilbud i en og samme håndvending. Og jo flere banker i porteføljen, desto bedre er det. Ikke bare sparer du tid, men det hender at rentetilbudene også blir bedre. Årsaken til dette siste kan være flere, men det hjelper ofte at bankene er klar over at de er i en konkurransesituasjon, noe som er soleklart når det er en megler inne i bildet.

Vi mener også at bankene som samarbeider med denne lånemegleren, har gjennomgående gunstige tilbud på forbrukslån. Lånespekteret er dekkende, fra smålån til store lånesummer, og inkluderer altså også brukskreditt, noe mange foretrekker fremfor et ordinært lån.

Ulemper

CompareKing samarbeider ikke med banker som tilbyr forbrukslån med sikkerhet, slik enkelte andre meglere gjør. Dette er lån for de med betalingsanmerkning (normalt får alle med anmerkning avslag på lånesøknader), der man kan få lån til refinansiering dersom man stiller med pantesikkerhet.

Fordeler

– Samarbeider med konkurransedyktige banker
– Innhenter mange tilbud
– Rask søknadsbehandling
– Formidler også brukskreditt
– Mulighet for medsøker

Ulemper

– Ingen refinansiering for de med betalingsanmerkning

Krav til søker

For å få forbrukslån fra bankene CompareKing samarbeider med, må du være minst 20 år.

Du må også ha fast inntekt, der minimum er 120 000 kroner brutto per år hos den banken med laveste krav. Inntekten din vil i alle tilfeller innvirke på hvor stort lån du får. Søkere med betalingsanmerkning eller inkassosaker som er aktive, får avslag automatisk.

Man må i tillegg være norsk statsborger for å få låne, eller ha bodd og skattet i Norge i minimum tre år.

Annet

Vær oppmerksom på at det kan gå en smule mer tid før man får svar på søknaden, når denne sendes gjennom lånemeglere som CompareKing. Normalt vil dog tilbudene komme samme dag uansett.

Utbetaling av lån skjer omtrent like fort som om du søker direkte til en av bankene, og vanligvis tar det mellom 1 og 3 dager, fra det tidspunktet søknaden sendes. Alle tilbud er uforpliktende, du har angrerett, og tjenestene til lånemegleren er kostnadsfrie for søkeren.

SØKNADSSKJEMA

Meny