Info om forbrukslån fra Ellos

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke
Effektiv rente 32,46%, kr. 15 000,- o/5 år, Kostnad kr. 7 500, Totalt: 22 500,-

Effektiv rente:32,46%
Lånebeløp:1 000 – 30 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 5 år
Inntektskrav:100 000
Krav alder:18 år

Om Ellos Privatlån

Ellos er en nordisk gigant innen salg av moteklær, sportsartikler, skjønnhetsprodukter, elektronikk og mye annet. Gjennom et samarbeid med Resurs Bank tilbys det såkalte Ellos Privatlån.

Ellos tilbyr en finansieringsordning med fleksibel nedbetaling, der pengene kan brukes til hva som helst, helt uavhengig om man handler i nettbutikken deres.

Lånemuligheter

Det er ikke store summene man kan låne av Ellos og deres samarbeidspartner Resurs Bank. Ellos Privatlån er på sitt største kun 30 000 kroner, mens det minste beløpet er på 1 000 kroner. Således kan dette betegnes som et mikrolån. Å låne en skarve tusenlapp fra en bank er ikke spesielt gunstig. Gebyrene og rentene vil gjøre de prosentvise kostnadene svært høye, selv om selve summen ikke blir all verden.

Av den grunn kan vi heller anbefale andre alternativer, slik som lånemegleren Sambla. Her er det mulig å låne alt fra kr 5 000 til 500 000, med et rentenivå som ligger mye lavere enn Ellos lånet.

Ellos Privatlån kan forøvrig utvides med ytterligere 20 000 kroner. For å utvide lånet må låntakeren ha fulgt betingelsene for det opprinnelige lånet og betalt innen fristene, over et visst antall måneder.

Låneavtalen med Resurs Bank kan signeres elektronisk med BankID, noe som korter ned på tiden det tar å utbetale lånet.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene på dette lånet er ikke blant de laveste, noe som er normalt for smålån fra denne typen banker. Bankene ville neppe tjent nok til at lånevirksomheten var forsvarlig, hadde rentene på smålån vært som for store forbrukslån. De nominelle rentene varierer heller ikke, og er på 28,44% uansett lånesum og nedbetalingstid. Låner du for eksempel 15 000 kroner over 3 år, vil kostnadene dine bli omtrent 2 500 kroner per år.

Det er ingen skjulte kostnader ved lånet, og man kan innfri hele gjelden før den opprinnelig avtalte tiden. Innfrielse eller ekstra innbetaling skal ikke koste ekstra i form av gebyrer.

Fordeler

Det er relativt greit at man vet nøyaktig hva kostnadene blir før man søker, i og med at rentene er faste for alle låntakere. Det gir oversikt og gjør det enklere å vurdere om man har råd til å låne fra dette selskapet. Har man et nødvendig behov for raske penger, og inntektene er lave, er det også på sett og vis en fordel at man kan velge en relativt lang lånetid. De månedlige kostnadene blir da lave, men husk at totalt sett blir lånet dyrere jo lengre rentene løper.

Resurs Bank, som utsteder Ellos Privatlån, er kjent for rask søknadsbehandling og utbetaling. Det er mulig å få innvilget én betalingsfri måned i året, etter at låntakeren har  betalt ned på lånet i minst fire måneder på rad. Om man er redd for å miste inntektsevnen, kan man tegne betalingsforsikring på alle lån fra Resurs Bank, herunder også Ellos Privatlån.

Ulemper

Først og fremst er dette et relativt dyrt smålån, selv om de månedlige kostnadene er lave. De lave lånegrensene begrenser også hvem Ellos Privatlån henvender seg til. Det blir for eksempel neppe aktuelt å refinansiere annen gjeld med et Ellos Privatlån, mens det motsatte heller er tilfelle. Ellos er ellers ganske strenge med tanke på kravet til alder.

Fordeler

– Faste kostnader
– Rask utbetaling
– Lånet kan utvides
– Mulighet for betalingsfrie måneder
– Mulighet for betalingsforsikring

Ulemper

– Høye renter
– Lav lånesum
– Strenge alderskrav

Krav til søker

Søkeren på et Ellos Privatlån må være minst 25 år, og ikke eldre enn 79 år.

Kravene til inntekt (herunder pensjon eller trygd) er minimum 100 000 kroner brutto per år.

Søkeren må ha god betalingshistorikk (ingen betalingsanmerkning eller inkassosaker som pågår), samt være bostedsregistrert i Norge (Folkeregisteret).

Annet

På nettsiden for Ellos Privatlån finner du en tabell som viser hva de månedlige kostnadene blir, inndelt etter lånestørrelse og antall år med nedbetaling.

Banken som utsteder Ellos Privatlån (Resurs Bank), har forbrukslån på inntil 300 000 kroner, dersom Ellos sitt låneprodukt blir for begrenset. Betingelsene på disse to lånene er også forskjellige fra hverandre, der lånet direkte fra Resurs Bank følger samme prinsipp for fastsettelse av rentetilbud som de fleste andre banker (best rente til de med høy kredittverdighet).

Meny