Info om forbrukslån fra Monobank

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke
Effektiv rente 17,19%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 29 780, Totalt: 94 780,-

Vår vurdering

Monobank får terningkast 4 på grunn av relativt lave renter og fleksible lånemuligheter.

Effektiv rente:8,60%
Lånebeløp:10 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 15 år
Inntektskrav:250 000 kroner
Krav alder:25

MonoBank er en nystartet (2015) nettbank basert i Bergen. Selskapet fokuserer utelukkende på enkle bankløsninger av et begrenset omfang. Du kan opprette høyrentekonto i MonoBank med ganske gunstige rentebetingelser, eller søke om forbrukslån uten sikkerhet.

Banken opererer riktignok med flere betegnelser på lånet, blant annet Personlån og Toppfinansiering, men i bunn og grunn snakker vi om akkurat samme lån. Personene som står bak MonoBank har alle lang erfaring innen bankfaget, og er blant de som yter best kundeservice.

Lånemuligheter med Monobank

Du kan søke om forbrukslån fra MonoBank på mellom 10 000 og 500 000 kroner. Lånet krever ikke sikkerhetsstillelse av noe slag, så lenge søkeren ellers oppfyller bankens krav til alder, inntjening, betalingshistorikk og nasjonalitet. Du kan ta opp lån sammen med en såkalt medlåner, og får da vanligvis godkjent større lånesummer.

Ønsker du å utvide lånet på et eller annet tidspunkt, kan dette gjøres enkelt gjennom bankens kundeservice. Utvidelsen av lån er begrenset av den øverste lånesummen på 500 000 kroner.

Lengste tilbakebetalingstid er 15 år. Avtaler du en kortere nedbetalingstid en dette, har du mulighet til å forlenge om det er ønskelig. MonoBank yter i utgangspunktet forbrukslån til alle slags formål, unntatt dersom lånet skal brukes som egenkapital ved boligkjøp.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene på de fleste bankers forbrukslån varierer i forhold til låntakerens kredittscore. Dette er en utregning som gir bankene en indikasjon på risikoen for at lånet blir misligholdt. Er risikoen lav, vil bankene tilby bedre renter enn når risikoen regnes som høyere. Hos MonoBank betyr dette at den beste nominelle renten du kan få er på 7,90%, mens den høyeste er på 17,19%.

Banken har en øvre grense for effektive renter som er lavere enn mange banker som tilbyr smålån, noe som er verdt å merke seg dersom du bare trenger å låne en liten sum. Med i beregningen av rentetilbudet kommer lånestørrelsen og nedbetalingstiden. Store lån over flere år gir normalt lavere nominelle renter.

Etableringsgebyret for de fleste lånestørrelser hos MonoBank er identisk med en tilsvarende gebyr i en rekke andre banker, og på 950 kroner. Låner du inntil 25 000 kroner, slipper du unna med 450 kroner i gebyr. Etableringsgebyret betales kun én gang, mens termingebyret på 40 kroner betales ved hver månedlige nedbetaling.

Fordeler

Til tross for kort fartstid er MonoBank allerede blitt en av de bedre på forbrukslån. Både størrelsen og rentemulighetene teller positivt, spesielt siden du her har muligheten til å låne sammen med en annen person (gir ofte bedre rentebetingelser). Dette gjør lånet til banken egnet for refinansiering av dyr kredittgjeld og lignende.

Banken er svært fleksibel med tanke på tilbakebetalingen, og tilbyr avdragsfri periode, endringer i løpetid, og endringer i forfallsdato. Du kan opplåne når som helst gjennom søknad og etablering av et større lån.

MonoBank er blant de raskeste til å gi svar på søknaden, og heller ingen sinke når det gjelder utbetaling av godkjente lån.

Ulemper

Kravet til alder er høyt, og vi er ikke spesielt begeistret for det at eldre personer er avskåret fra lånemulighetene.

Inntektskravet er også strengere i MonoBank enn hos tilsvarende banker som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet på denne størrelsen.

Fordeler

– Lave renter
– Høy lånegrense
– Rask utbetaling
– Mulighet for medlåner
– Mulighet for opplåning
– Mulighet for avdragsfri periode
– Mulighet for endring av forfallsdato og løpetid
– Egner seg for refinansiering

Ulemper

– Høyt alderskrav
– Høyt inntektskrav

Krav til søker

Hos MonoBank må du være over 25 år for å søke, og alderen kan ikke være høyere enn 70 år.

Kravet til inntekt er minimum 250 000 kroner brutto per år, i tillegg til at din betalingsevne blir vurdert.

Er betalingsevnen lav, vil størrelsen på lånet du kan få bli begrenset. Videre må søkeren være norsk statsborger med registrert adresse i Folkeregisteret, samt ha en god betalingshistorikk (har du betalingsanmerkning vil du få avslag).

Du må ha BankID for å kunne signere låneavtale med MonoBank.

Annet

Du kan tegne betalingsforsikring på forbrukslån fra monoBank, såfremt du ikke har passert 65 år i alder. Begrensningene i forsikringen bør leses før man inngår avtalen. Er du enslig uten forsørgeransvar, er det sjelden du har behov for betalingsforsikring, med mindre du er i faresonen for å miste inntektsevnen din. Forsikringen gjør lånet noe dyrere (7,8% av månedlig terminbeløp), og beregnes etterskuddsvis for hver måned.

MonoBank er generelt svært raske med å utbetale lån. Banken opplyser at det går omtrent to dager fra søknaden sendes, til du har lånet på kontoen i din egen bank, såfremt lånet og dokumentasjonen er godkjent Ønskes lånet utbetalt umiddelbart, kan forespørsel om dette fremmes per telefon til bankens kundeservice.

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke

Meny