Caravanlån: Lån penger til kjøp av campingvogn eller bobil

Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
Månedsbeløp Eff.Rente Utbetaling
Se her for flere banker

Lån til campingvogn leveres både med og uten krav til sikkerhet i kjøretøyet. Hva du velger vil påvirke kravet til forsikring, egenkapital og rentenivået du betaler.

I denne artikkelen kan du lese mer om følgende:

 1. Forskjellen mellom et lån til campingvogn med sikkerhet og et lån uten sikkerhet.
 2. Kravene som stilles til egenkapital, forsikring og tinglysning.
 3. Hvilke banker som tilbyr lån til kjøp av campingvogn og caravan.

Campingvogn og caravanlån med sikkerhet

Lån til campingvogn leveres i to utgaver. Forskjellen ligger i hvorvidt banken krever pantesikkerhet eller ikke. Lånet har derfor mange likhetstrekk med både billån og båtlån.

Lån med sikkerhet innebærer at banken tar salgspant i kjøretøyet. Da er det banken som i realiteten eier kjøretøyet inntil du har betalt ned all gjelden din.

Disse lånene vil ha et lavere rentenivå (som regel mellom 5-7 prosent) ettersom banken pådrar seg lavere risiko for mislighold.

Samtidig vil det følge med en del krav relatert til bl.a. egenkapital og forsikring. Dette kan du lese mer om i et senere avsnitt.

Bilde av par som sitter ved campingvogn og ser på sjøen.

Lån til campingvogn/caravan uten sikkerhet leveres med renter ned mot 8% for de med høy kredittverdighet. Slike lån passer best for kjøp av billige og eldre campingvogner.

Hvilke krav stilles?

Kravet til egenkapital varierer fra bank til bank. Du vil premieres iht. hvor mye du legger inn av egen lomme.

Det vanlige er å legge inn 35% av kjøpesummen som egenkapital, enda noen banker krever et høyere innskudd. Bankene krever vanligvis mellom 15 til 35% EK, basert på resultatet av kredittsjekken.

Forsikring er et annet viktig krav fra bankens side når du velger denne løsningen. Lånet er “sikret” med verdien til campingvognen, som igjen betyr at bankens lån er forsikret.

For caravaner som koster over 150 000 kroner vil du hos de fleste banker måtte kjøpe kaskoforsikring. Campingvogner er dekket av forsikringen til bilen, men det gjelder kun ved skade på andre.

Det vil koste deg fra 1 000 kroner og oppover hver måned. Med andre ord utgjør forsikringen en betydelig ekstrakostnad.

Etableringsgebyret for et lån til caravan/campingvogn er også høyere. Her er det nemlig ikke kun snakk om å etablere et gjeldsbrev mellom deg og banken.

Du må i tillegg betale for tinglysningen av bankens salgspant i kjøretøyet. Totalkostnaden for etablering av slike lån ligger vanligvis rundt 2 000 kroner. Altså det dobbelte av det som kreves for et lån uten sikkerhet.

Bilde av caravan.

Mange realiserer drømmen om caravan ved å ta opp et forbrukslån.

Lån uten sikkerhet

Lån uten sikkerhet krever derimot ikke salgspant i campingvognen/caravanen for at det skal utbetales. Disse lånene har et noe høyere rentenivå (oftest mellom 10-14 prosent), men leveres uten de samme strenge kravene til forsikring og egenkapital.

Noen ganger kan et slikt lån være den beste løsningen. Det kan f.eks være at du mangler tilstrekkelig egenkapital eller at banken ikke er villig til å ta pant i kjøretøyet.

Bankene vil som regel ikke være villige til å tilby et lån med sikkerhet i campingvogn eller caravan dersom kjøretøyet er mer enn 15 år gammelt. Som med alt annet, finnes det også unntak fra denne regelen.

Her ser du noen utvalgte lån til caravan, med gode vilkår og lav rente.

Campinglån fra Sambla

Denne låneagenten henter inn opptil 15 lånetilbud fra ulike banker.

Sambla er et svensk-norsk selskap som formidler søknader om lån uten sikkerhet på vegne av norske privatkunder. Èn søknad via Sambla sendes videre til 15 banker, som igjen konkurrerer om å få deg som kunde. Nedenfor finner du viktige tall knyttet til Sambla:

  • Lån 5 – 500 000 kroner uten krav til sikkerhet.
  • Effektiv rente begynner fra 7,50%.
  • Lånet kan nedbetales over 5 år.
  • Søker må ha fylt 18 år og ha en fast månedlig inntekt på minst 10 000 kr.

Finansiering via Santander

Logo Santander Bank

Lån til caravan/campingvogn mellom 10 000 og 70 000 kroner er gebyrfritt.

Santander Bank tilbyr lån til kjøp av campingvogn og caravan med svært gode vilkår.

Som den eneste banken i Norge kan Santander tilby et et lån uten gebyrer. Effektiv rente begynner så lavt som 8,20%.

Vilkårene har vi listet opp her:

   • Lån til kjøp av campingvogn mellom 10 000 og 70 000 kroner har ingen gebyrer.
   • For lån mellom 70 000 og 350 000 kroner tilkommer et etableringsgebyr på 950 kroner og termingebyr på 70 kroner.
   • Velg en nedbetalingstid fra 1 til 5 år.

For å søke om et lån hos Santander stilles det krav om at du har fylt 23 år. Du må samtidig ha en årlig inntekt på minst 200 000 kroner og ikke være registrert med betalingsanmerkninger.

Finansiering via Axo Finans

Axo finans er et godt alternativ om du trenger lån til campingvogn

Axo Finans er et annet alternativ for deg som søker finansiering av campingvogn og caravan.

De tilbyr et lån uten sikkerhet fra 5 000 til 500 000 kroner med inntil 15 års nedbetaling (de anbefaler at løpetiden ikke overstiger 5 år).

Megleren reklamerer med at de tilbyr en effektiv rente fra 6,81%. Til forskjell fra Santander krever Axo Finans et etableringsgebyr uavhengig av lånets størrelse.

Etableringskostnaden for et lån hos Axo Finans er 900 kr med et termingebyr på 40 kr. For å søke må du være fylt 23 år og ha minst 250 000 kroner i årlig inntekt.

Den mest fleksible løsningen

Velger du å finansiere kjøpet med et usikret lån står du i prinsippet helt fritt til å velge både beløpsstørrelse og nedbetalingstid. Med god kredittverdighet vil banken også premiere deg med en lavere nominell rente.

Denne typen lån er langt mer fleksible da banken ikke legger seg bort i hvordan du disponerer pengene.

Det betyr f.eks at du kan finansiere hele kjøpet av campingvognen sammen med det tilleggsutstyret du måtte ønske.

Da snakker vi om slike gjenstander som fortelt, møbler og grill. I tillegg trenger du selvsagt ingen egenkapital, som du gjør på et sikret lån.

Andre muligheter

I tillegg til lånetypene vi har sett på over, finnes det også noen andre muligheter. Caravanlån med sikkerhet i egen bolig er en relativt vanlig løsning blant norske kjøpere.

Med sikkerhet i egen bolig vil du oppnå et rentenivå som ligger en god del lavere enn et usikret lån.

Ulempen består av en høy etableringskostnad, da panterettsbrevet må endres hos myndighetene. Gebyrer og øvrige kostnader er derfor en viktig del av vurderingen ved finansiering av caravankjøp.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering: 4,7/5

Meny