Info om forbrukslån fra OPP Finans

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke
Effektiv rente 18,35%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 32 784, Totalt: 97 784,-

Effektiv rente: 7,98%
Lånebeløp: 10 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid: 1 - 13 år
Inntektskrav: 200 000
Krav alder: 21

Om OPP Finans

OPP Finans er den del av Gjensidige Bank, som på sin side eies av Norges største og eldste forsikringsselskap. Banktjenesten du finner i OPP Finans er utelukkende begrenset til forbrukslån uten sikkerhet.

Selskapet har en filosofi som fokuserer på kundenes behov og trygghet. I det ligger det blant annet at banken er både nøye og noe strenge når de vurderer risikoen ved lånet, både sett fra låntakerens side og fra bankens. OPP Finans er i tillegg kjent for god kundeservice og konkurransedyktige betingelser.

Lånemuligheter

OPP Finans er blant det knippet banker som tilbyr forbrukslån uten sikkerhet på inntil 500 000 kroner, mens det minste lånet er 10 000 kroner. Den høye lånegrensen gjør banken til et naturlig valg, blant flere, for de som skal refinansiere gjeld fra spesielt kredittkort og smålån. Betingelsene på et lån til refinansiering er de samme som for lån som går til forbruk.

Forbrukslånet fra OPP Finans kan utvides etter en viss periode, men aldri mer enn at samlet lån overstiger grensen på 500 000 kroner.

Rentebetingelser og andre kostnader

Banken har blant de laveste rentene på markedet for usikrede forbrukslån. Laveste nominelle rente er 7,5%, mens høyeste nivå ikke går over 20-tallet. Rentebetingelsene fastsettes også i denne banken basert på søkerens betalingsevne og kredittscore. De som har god økonomi, får normalt de beste betingelsene. Det som også gir utslag på hvilke prosenttall rentene havner på, er lånets størrelse og løpetid. Låner man små beløp over kort tid, vil de prosentvise kostnadene være høyere enn for store lån som nedbetales over lang tid.

Etableringsgebyret på 950 kroner, og terminomkostningene på 50 kroner. Dette er omtrent det samme som hos andre banker med tilsvarende lånestørrelser. Utover dette tilkommer det ingen ekstra omkostninger, med mindre du misligholder lånet, betaler regningene for sent, eller søker selv om ytterligere tjenester. Innfrielse av lånet før tiden utløser ingen ekstra gebyrkostnader.

Fordeler

Forbrukslån fra OPP Finans er konkurransedyktig på de fleste områder. Banken er alltid blant de første til å utvide lånegrensene, de har som regel blant de laveste minsterentene, og er ellers blant de mest serviceinnstilte bankene.

Søknadsbehandling og utbetaling av lånet skjer vanligvis så raskt det lar seg gjøre, hvilket vil si at i denne banken er det faktisk mulig å få lån på dagen, ikke bare innvilget, men også selve utbetalingen.

Lånestørrelse og muligheter for gode renter gjør at lånet brukes ofte til refinansiering av dyrere gjeld. Det er også mulig å utvide lånet etter at man har betalt punktlig i minimum 6 måneder.

Hos OPP Finans kan man søke om forbrukslån sammen med en medlåntaker, noe som blir stadig vanligere, spesielt for samboere og ektefeller. En medlåner fører som regel til at det er enklere å få innvilget lånet, lånesummen kan høynes, og rentene blir ofte lavere, fordi banken da har to å stille til ansvar for tilbakebetalingen.

Ulemper

Det er ikke så veldig mye å utsette på OPP Finans og deres forbrukslån. Etableringsgebyret er en smule høyt, men ikke mer enn 50 kroner for det som er normalt for lånestørrelser som er så pass høye.

Det kanskje mest negative er gebyrene på 250 kroner for endringer i løpetid eller forfallsdato, samt tilsvarende gebyr om du får innvilget betalingsfri måned. De ekstra rentene burde egentlig være nok.

Fordeler

– Rask utbetaling
– Lav minsterente
– Høy lånegrense
– Egner seg for refinansiering
– Mulighet for medlåtaker
– Mulighet for opplåning

Ulemper

– Gebyr for endringer og betalingsfritak

Krav til søker

Du må være 21 år eller mer for å få forbrukslån fra OPP Finans, samt tjene over 200 000 kroner i året.  Inntekten må kunne dokumenteres i form av lønnsslipp og eventuelt kopi av siste selvangivelse/ligning.

Inntektskravet er et minimum, og vil innvirke på hvor stor lånesum du kan få utbetalt.

Søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger, noe som alltid fører til automatisk avslag hos de fleste som tilbyr lån eller kreditter.

OPP Finans oppgir ikke krav til nasjonalitet, men standard er at søkeren må være norsk eller ha hatt bostedsadresse og skattbar inntekt i landet i 2 til 3 år.

Annet

Dersom du får godkjent søknaden om forbrukslån fra OPP Finans, vil banken sende deg en epost og SMS med lenke til nettsiden der låneavtalen kan signeres. Dette gjelder signering med BankID, noe som er den tryggeste og raskeste metoden.

SØKNADSSKJEMA
Annonselenke

Meny