Forbrukslån fra Bank2


Annonselenke

Effektiv rente 6,65%, kr. 2.000.000,- o/25 år, Kostnad kr. 2.033.291, Totalt: kr. 4.033.291,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:Fra 5,34%
Lånebeløp:300 000 – 10 000 000 kroner
Nedbetalingstid:Maks 30 år
Inntektskrav:300 000 kroner
Krav alder:20

Kontakt:

Telefon: 24 13 20 60

Adresse: Postboks 1394 Vika, 0114 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 08.30 – 15.30 

Nettsted: https://www.bank2.no

Bank2 er en del av Eikagruppen og spesialiserer seg på refinansiering av de fleste typer lån og kreditter.

Selskapet har et spesielt fokus på å hjelpe personer som har fått økonomiske problemer og tilbyr også lån med pantesikkerhet for de som har betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Ofte brukes banken som en slags mellomstasjon for folk med gjeldsproblemer inntil de igjen kan gjenoppta et normalt bankforhold med faste avdrag på for eksempel boliglån og forbrukslån.

Dette konseptet har Bank2 hatt stor suksess med og banken anslår selv at de har hjulpet flere tusen nordmenn ut av økonomisk uføre.

Banken tilbyr også helt standard banktjenester som forskjellie bankkontoer, debetkort og kredittkort. Banken tilbyr også banktjenester som retter seg mot bedriftsmarkedet.

Lånemuligheter med Bank2

I denne sammenhengen er det mest aktuelt å omtale forbrukslånet fra Bank2, samt lånet til refinansiering med sikkerhet i bolig. Forbrukslånet som kan brukes til refinansiering (Bank2 kaller dette ”Omstartslån”) har noe ukurante lånegrenser, og er fra 50 000 kroner opp til 300 000 kroner. For denne løsningen kreves det ikke at låntakeren stiller med sikkerhet.

For å få lånet til refinansiering for de med betalingsanmerkning, kreves det at du stiller med sikkerhet i egen bolig, eller annen eiendom som er lett omsettelig. Hvor mye du kan lånet begrenses av belåningsgraden på eiendommen. Bank2 oppgir her at lånet må ligge innenfor 75% – 80% av markedsverdien.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene på det usikrede lånet er i gjennomsnitt på 14,75% nominelt, mens effektive renter varierer i forhold til lånestørrelse og hvor lang tid man bruker på å betale lånet tilbake. Etableringsgebyret er på 950 kroner, og betales kun ved opprettelse av lånet. I tillegg kommer det termingebyrer på 45 kroner for hvert månedlige avdrag.

Rentene på lånet som krever at du stiller med pantesikkerhet er betydelig lavere, og har en gjennomsnittlig effektiv rente på 6,65% for et lån på 2 millioner, nedbetalt over 25 år. Laveste nominelle rente er her 4,95%. Etableringsgebyret for lånet med sikkerhet er 2% av lånesummen.

Fordeler

Forbrukslånet uten sikkerhet er temmelig standard og egner seg til refinansiering såfremt du ikke trenger mer enn den øvre lånegrensen. Banken aksepterer også medlåner.

Det mest positive med Bank2 sine tilbud er at man kan få hjelp til refinansiering også om man har betalingsanmerkning.

Her finnes det egentlig bare et par finansieringsselskap som er villige til å ta risikoen slike låneavtaler medfører.

Ulemper

De to lånetypene har ulike faktorer vi mener er noe negative. Forbrukslånet er ganske begrenset og utelukker de som trenger å låne mindre enn 50 000 kroner samtidig som vi mener at øvre grense på 300 000 kroner er for lav (andre banker har 500 000 kroner og 600 000 kroner som grense).

Lånet med sikkerhet er egentlig rimelig dyrt i og med at banken har sikkerhet i låntakerens bolig. Dette er om vi sammenligner med vanlige boliglån. Med andre ord, det koster noe ekstra å ha pådratt seg betalingsanmerkning.

Etableringsgebyret på dette lånet er også høyt. At det er på 2% betyr at låntakeren betaler 20 000 kroner i gebyr for et lån på 1 million kroner.

Fordeler

– Mulig å refinansiere med betalingsanmerkning
– Mulighet for medlåner

Ulemper

– Forbrukslånet er begrenset
– Høyt inntektskrav
– Høyt etableringsgebyr på lån med sikkerhet

Krav til søker

  • Kravene til søkeren vil variere alt ettersom hvilket lån man søker om. Forbrukslånet uten sikkerhet krever at man tjener minst 300 000 kroner i året før skatt, i tillegg til at man ikke kan ha betalingsanmerkninger.
  • For lån med sikkerhet er det en mer grundig vurdering som blir gjennomført. Mye avhenger av verdien på pantesikkerheten, hvor omsettelig eiendommen er, og belåningsgraden. Disse faktorene bestemmer hvor stort lån man kan få, i tillegg til at låntakeren må ha god nok inntekt til å kunne betjene det nye lånet.
  • Aldersgrensen for dette lånet er 23 år. Bank2 oppgir ikke noe krav til statsborgerskap, men vi kan ta det for gitt at du må enten være norsk eller bo og skatte i Norge.

Annet

Om du velger å låne med sikkerhet i bolig, for å betale ned gjeld som har resultert i betalingsanmerkning, er Bank2 et godt alternativ.

Når gjelden er refinansiert, plikter kreditor å melde inn til kredittopplysningsbyråene at det skal foretas sletting av betalingsanmerkningen.

Når dette er utført kan det være en idé å undersøke mulighetene til å igjen opprette et normalt boliglån, da rentene her normalt vil være lavere enn det som tilbys av Bank2.

Som sikkerhet kan Bank2 også vurdere kausjonist. Dette er når en annen person stiller med sikkerhet på dine vegne. Ordningen kan være risikabel for den som påtar seg kausjonsansvaret, og vi anbefaler at man først ser på alle andre muligheter for å løse eventuelle gjeldsproblemer.


Annonselenke