Søk forbrukslån på dagen

De siste årenes teknologiske utvikling har sørget for at forbrukslån på dagen er blitt en realitet. Lån på dagen vil si at man får svar på lånesøknaden innen 24 timer. Selve utbetalingen kan ta lengre tid og vil ikke gjøres før søknaden er godkjent.

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Filtrer for:
MånedsbeløpEff.RenteUtbetalingAlder

Er det mulig med lån på dagen?

BankID gjør det å låne penger på dagen til en realitet

lån-med-bankid

Du må ha BankID både når du sender inn lånesøknaden, og når du skal signere låneavtalen.

Avstanden er stor mellom dagens søknadsskjema og det man benyttet tidligere. I år 2009 ble Sparebanken Vest første bank til å tilby elektronisk signering, og siden den gang har de fleste konkurrentene fulgt etter. Bransjestandarden er BankID; en løsning som lar låntakeren signere gjeldspapirer hjemmefra, uten å besøke banken på egenhånd.

For å låne penger med svar på dagen er man nødt til å ha en slik kodebrikke eller ha BankID på mobil. Dette får du ved å kontakte den banken du bruker til vanlig (der du har lønns- eller brukskonto).

Med BankID får både du og banken bedre sikkerhet enn før, i tilegg til at låneprosessen forenkles. Det er for eksempel lavere risiko for å bli utsatt for ID-tyveri når søknaden og låneavtalen skal signeres elektronisk.

Utbetaling skjer ofte samme dag

Har du som mål å få pengene utbetalt samme dag, bør du søke så tidlig på dagen som mulig. Riktignok er mye av søknadsbehandlingen automatisert, men som regle skal lånet kontrolleres og godkjennes av en bankansatt før utbetalingen kan finne sted.

Utbetalingen må sammenfalle med de interne overføringstidspunktene mellom bankene. Betalingene mellom norske banker utføres kl. 05.35, 11.05, 13.05 og 15.35 på alle hverdager. Det betyr at man ikke kan søke om forbrukslån på dagen og få pengene utbetalt i helgen. Et annet tips er det å ha konto i samme bank der man søker om forbrukslån, sammen med debetkort. Da overføres pengene umiddelbart og man slipper å forholde seg til de tidspunktene som ble nevnt ovenfor.

Det er forskjellige grunner til at det kan være aktuelt å låne penger. I de aller fleste tilfeller er det et akutt behov for ekstra kontanter som gjør at man søker om et forbrukslån. Har man ikke oppsparte midler som en “buffer” til uforutsette utgifter, står man gjerne uten penger til å takle de ekstra kostnadene til dette. Dersom man ikke har mulighet til å låne penger av venner eller familie i en slik situasjon, kan et forbrukslån være eneste løsning.

Nedenfor kan du lese mer om noen vanlige årsaker til at mange velger å ta opp et lån uten sikkerhet.

Vanlige grunner til hvorfor ta opp lån samme dag

Dersom bilen bryter samme er lån av penger kanskje eneste mulighet for å få fikset bilen raskt

Det er som regel ikke smart å låne på impuls, og definitivt ikke dersom formålet er rent forbruk du kan klare deg uten. Trenger du penger til klær, sportsutstyr, uteliv og slikt, er sparing eller bruk av inntektene det beste.

Samtidig hender det at det inntreffer situasjoner der det å låne er eneste utvei for å unngå problemer og vanskeligheter. I noen tilfeller er det også snakk om rent praktiske årsaker. Her er de vanligste grunnene til at folk tar opp lån uten sikkerhet:

  • Gode tilbud på kapitalvarer – Et eksempel kan være at man plutselig kommer over et spesielt godt tilbud på elektronikk, møbler eller andre kostbare varer som man lenge har ønsket seg. Kanskje mangler man kun noen tusenlapper for å kunne realisere kjøpet. Dersom tilbudet varer i bare noen få dager, kan det være aktuelt å søke om forbrukslån.
  • Kjøp av bruktbil – Det er en del som bruker et usikret lån når de skal kjøpe bruktbil, eller andre kjøretøy som motorsykkel og ATV. Ofte er det da snakk om en billig bil der det ikke er behov for kaskoforsikring (et sikret billån krever kaskoforsikring). Det er også relativt vanlig at biler og andre kjøretøy delfinansieres med usikrede lån.
  • Bilverkstedregning – Bryter bilen sammen og må på verksted, er kanskje lån av penger eneste mulighet for å få fikset bilen raskt. Enkelte bilverksteder lar sine kunder få lov til å utsette verkstedregningen en kort periode, mens andre krever at man betaler samme dag som man henter bilen. Dersom man ikke kan vente med å reparere bilen eller rett og slett ikke har råd til utgiften, vil et forbrukslån være løsningen.
  • Ødelagt varmtvannstank – Nødvendige hvitevarer eller varmtvannstanken i boligen kan plutselig gå i stykker, og man føler raskt  behov for å få tak i nytt. I slike tilfeller er det mange som benytter seg av et lån uten sikkerhet, dersom man ikke har råd til reparasjon eller å kjøpe nytt selv.
  • Høy tannlegeregning – Mange har nok opplevd å plutselig få en høy tannlegeregning. Kanskje blir man nødt til å sette krone på en tann eller foreta en rotfylling. I begge tilfellene er det kostbart å få fikset på dette, og en nødløsning er å ta opp et lån. Utsetter man helt nødvendig tannbehandlingen, vil kostnadene sannsynligvis bli høyere. Derfor er det best å få utført tannlegebehandlingen raskest mulig.
  • Andre aktuelle formål – Lån av penger benyttes også til andre formål. Kanskje må man plutselig reise og besøke et familiemedlem, men står uten midler. Kanskje har man lenge hatt et stort behov for ferie, og kommer over et spesielt godt tilbud?

Lån med svar på dagen til refinansiering

Å bruke forbrukslån til refinansiering av dyrere gjeld er også et av de vanligste formålene. Da er det som regel snakk om personer som vil kvitte seg med dyre smålån eller gjeld fra kredittkort, og ofte en kombinasjon av dette. Slik gjeld kan samles i et større lån, med lavere gebyr- og rentekostnader som resultat. Samtidig blir økonomien mer oversiktlig.

I mange tilfeller haster det med å få på plass refinansieringen. Et typisk eksempel er når gjelden det er snakk om er i ferd med å bli misligholdt. Skjer dette vil veien til inkassosaker og betalingsanmerkninger kunne bli kort.

Lånesummer og nedbetalingstid

Man kan i dag låne inntil 600 000 kroner med en nedbetalingstid på inntil 5 år. Låner du til refinansiering av dyrere gjeld kan nedbetalingstiden være inntil 15 år.

Det er et ganske bra utvalg av banker som tilbyr lån på dagen uten krav til sikkerhet. I Norge har vi omtrent 25 slike selskap som nesten utelukkende fokuserer på forbrukerfinansiering. I tillegg har mange sparebanker tilsvarende lån å by på.

Variasjonene i hvilke lånesummer de ulike bankene tilbyr er som regel innenfor følgende:

  • Minste lånesum: fra 5 000 kroner til 25 000 kroner.
  • Høyeste lånesum: fra 50 000 kroner til 600 000 kroner.

Nedbetalingstiden du kan få er i utgangspunktet maksimalt 5 år. Unntaket er dersom du låner for å refinansiere. I så tilfelle kan nedbetalingstiden bli på inntil 15 år etter bestemte regler.

Slik vurderes søknaden

For å motta et forbrukslån eller refinansiering på dagen er det noen faktorer som er med på å avgjøre behandlingstiden på søknaden. Det er viktig at man ikke sitter med betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker, Dette vil nesten uten unntak føre til at søknaden blir avvist.

Å sitte med utestående gjeld vil aldri sperre noen fra å inngå nye lån, men det gjelder likevel å ha en akseptabel gjeldsgrad. Såfremt privatøkonomien tåler ekstra belastning, er det fritt frem for å låne penger. Her må bankene forholde seg til retningslinjer fra Finanstilsynet. Disse tilsier blant annet at din samlede gjeld ikke skal overstige fem ganger din årlige inntekt.

Ønsker du et forbrukslån eller refinansiering på dagen gjelder det å ha en lav gjeldsgrad, kombinert med en god kreditthistorie.

Ved innsendelse av søknad om forbrukslån vil søker automatisk kredittsjekkes. En viktig del av vurderingen, er tidligere betalingsmønstre og hvorvidt søkeren har for vane å opprettholde gjeldsforpliktelsene sine. Den beste måten å skape en god kreditthistorie er ved å alltid betale avdrag på lån i tide, betale regninger fra kredittkort innen forfall, og unngå purringer og inkassosaker. Det vil også hjelpe å ha få kreditorer, fremfor mange.

Pass på om du eier kredittkort

familie som låner penger

Det er større sjanse for å få lån når gjeldsgraden er lav, og når du har en god betalingshistorikk.

Det er mange som ikke er klar over at å eie ett eller flere kredittkort kan redusere sjansene for å få lån. Kredittrammen i kortene kan komme til å bli regnet som gjeld når banken vurderer gjeldsgraden din. Dette selv om du ikke har brukt hele kredittrammen.

Har du da for eksempel to kredittkort med kredittramme på til sammen 200 000 kroner, vil din maksimale låneevne kunne bli redusert med samme beløp. I noen tilfeller vil dette kunne føre til avslag på lånesøknaden. Unntaket er dersom du eier kun ett kort, og kredittrammen i kortet er maksimalt 25 000 kroner.

Ha klar dokumentasjon

Du må som regel alltid dokumentere inntekt før lånet utbetales. Årsaken er at det kan ha skjedd endringer etter at forrige ligning ble foretatt (bankene innhenter siste års skatteopplysninger som en del av kredittsjekken).

Normalt må du sende inn enten siste måneds lønnsslipp, eller lønnsslipper for de tre siste månedene. Dette beror på hvilken bank du har søkt om lån fra. I tillegg ber de fleste banker om kopi av siste års skattemelding.

Det vanlige er at banken sender deg en link til side i nettbanken deres der du laster opp digitale kopier. Lønnslipper og skattemelding har du sannsynligvis mottatt digitalt allerede. Om du mot formodning kun har papirversjon av dokumentasjonen, kan du skanne dette inn på datamaskinen din før du sender dokumentene til banken.

Unngå lån med svar på dagen som er unødvendig dyre

Det er ganske store forskjeller ute og går på hvilke renter som tilbys. Hos de største og mest kjente bankene fastsettes rentetilbudene individuelt. Sikre betalere får de beste tilbudene. Spennvidden mellom høye og lave nominelle renter i disse bankene er gjerne mellom omtrent 6% og 20%.

Finansieringsselskapene som utelukkende tilbyr de minste lånesummene, som Ferratum og Folkia, er ofte betydelig dyrere. Der kan effektive rentene komme opp i flere hundre prosent. Dette skyldes til dels at lånene skal betales tilbake i løpet av kort tid, men disse bankenes smålån har nesten alltid de høyeste kostnadene.

Sammenlign flere lånetilbud

Selv om det kanskje haster med å få lån, bør du ta deg tid til å sondere markedet litt. Skaffer du deg flere lånetilbud, vil sjansene være større for at du også finner det beste alternativet.

Det er uansett ikke snakk om å bruke lange tiden. Innsending av hvert enkelt søknadsskjema tar neppe mer enn et par minutter. Du kan også gjøre jobben enklere for deg selv ved å bruke en av de beste låneagentene. Da mottar du potensielt et sted mellom 10 og 20 tilbud, basert på kun den ene søknaden du sendte inn.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering: 4,8/5
Meny