Søk forbrukslån på dagen uten sikkerhet

Forbrukslån på dagen er blitt en realitet takket være de siste teknologiske store fremskritt som BankID. Lån på dagen vil si at du får svar på lånesøknaden innen 24 timer. Selve utbetalingen kan ta lengre tid og vil ikke gjøres før en kredittsjekk har blitt gjennomført og søknaden er godkjent. Les mer om tilbydere og vanligste grunner for å låne penger på dagen.

Velg lånebeløp: 123
Velg nedbetalingstid: 123
Filtrer for:
Månedsbeløp
Eff.Rente
Utbetaling
Alder

Er det mulig å få lån på dagen?

BankID gjør forbrukslån på dagen til en realitet

forbrukslån på dagen
BankID gjør prosessen med å søke lån på dagen mer effektiv. Du må ha BankID både når du sender inn lånesøknaden, og når du skal signere låneavtalen.

Avstanden er stor mellom dagens søknadsskjema og det du benyttet tidligere. I 2009 ble Sparebanken Vest første bank til å tilby elektronisk signering, og siden den gang har de fleste konkurrentene fulgt etter.

Bransjestandarden er BankID; en løsning som lar låntakeren signere gjeldspapirer hjemmefra, uten å besøke banken på egenhånd.

For å få forbrukslån på dagen er du nødt til å ha en slik kodebrikke eller ha BankID på mobil. Dette får du ved å kontakte den banken du bruker til vanlig (der du har lønns- eller brukskonto).

Med BankID får både du og banken bedre sikkerhet enn før, i tilegg til at låneprosessen forenkles. Det er for eksempel lavere risiko for å bli utsatt for ID-tyveri når søknaden og låneavtalen skal signeres elektronisk.

Utbetaling skjer ofte på dagen

Har du som mål å få pengene utbetalt samme dag, bør du søke så tidlig på dagen som mulig. Riktignok er mye av søknadsbehandlingen automatisert, men noen ganger skal lånet kontrolleres og godkjennes av en bankansatt før utbetalingen kan finne sted. Dette gjelder spesielt om lånet er av en høyere sum.

Utbetalingen må sammenfalle med de interne overføringstidspunktene mellom bankene. Betalingene mellom norske banker utføres kl. 05.35, 11.05, 13.05 og 15.35 på alle hverdager.

Det betyr at du ikke kan søke om forbrukslån på dagen og få pengene utbetalt i helgen.

Et annet tips er det å ha konto i samme bank der du søker om forbrukslån på dagen, sammen med debetkort. Da overføres pengene umiddelbart og du slipper å forholde seg til de tidspunktene som ble nevnt ovenfor.

Vanlige grunner til hvorfor ta opp forbrukslån på dagen

For noen er forbrukslån på dagen eneste utvei om man får en uventet verkstedsregning.

Det er forskjellige grunner til at det kan være aktuelt å låne penger på dagen. Har du ikke oppsparte midler som en “buffer” til uforutsette utgifter, står du gjerne uten penger til å takle de ekstra kostnadene til dette.

Dersom man ikke har mulighet til å låne penger av venner eller familie i en slik situasjon, kan et forbrukslån være eneste løsning. I mange tilfeller er det snakk om rent praktiske årsaker.

Her er noen av de vanligste grunnene til at folk tar opp lån uten sikkerhet;

  • Gode tilbud på kapitalvarer – Et eksempel kan være at du plutselig kommer over et spesielt godt tilbud på elektronikk, møbler eller andre kostbare varer som du lenge har ønsket seg. Kanskje mangler du kun noen tusenlapper for å kunne realisere kjøpet. Dersom tilbudet varer i bare noen få dager, kan det være aktuelt å søke om forbrukslån på dagen.
  • Kjøp av bruktbil – Mange tar opp et usikret lån ved kjøp av bruktbil eller andre kjøretøy som motorsykkel og ATV. Ofte er det da snakk om en billig bil der det ikke er behov for kaskoforsikring (et sikret billån krever kaskoforsikring). Det er også relativt vanlig at biler og andre kjøretøy delfinansieres med usikrede lån.
  • Bilverkstedregning – Brtilbyr bilen sammen og må på verksted, er kanskje lån av penger eneste mulighet for å få fikset bilen raskt. Enkelte bilverksteder lar sine kunder få lov til å utsette verkstedregningen i en kort periode, mens andre krever at du betaler samme dag som du henter bilen. Dersom du ikke kan vente med å reparere bilen eller rett og slett ikke har råd til utgiften, kan forbrukslån være en løsning.
Et ødelagt kjøleskap eller oppvaskmaskin er vanlige grunner til å ta opp lån uten sikkerhet
  • Ødelagte nødvendige hvitevarer eller varmtvannstank – Nødvendige hvitevarer eller varmtvannstanken i boligen kan plutselig gå i stykker. I slike tilfeller er det mange som benytter seg av et lån uten sikkerhet, dersom man ikke har råd til reparasjon eller å kjøpe nytt selv.
  • Høy tannlegeregning – Mange har nok opplevd å plutselig få en høy tannlegeregning. Kanskje blir man nødt til å sette krone på en tann eller foreta en rotfylling. I begge tilfellene er det kostbart å få fikset på dette, og en nødløsning er å ta opp et lån. Utsetter man helt nødvendig tannbehandlingen, vil kostnadene sannsynligvis bli høyere.
  • Andre aktuelle formål – Lån av penger benyttes også til andre formål. Kanskje må du plutselig reise og besøke et familiemedlem, men står uten midler. Kanskje har du lenge hatt et stort behov for ferie, og kommer over et spesielt godt tilbud?

Slik vurderes søknad om forbrukslån på dagen

familie som låner penger
Det er større sjanse for å få lån når gjeldsgraden er lav, og når du har en god betalingshistorikk.

For å få utbetalt et forbrukslån eller refinansiering på dagen er det noen faktorer som er med på å avgjøre behandlingstiden på søknaden. Det er viktig at du ikke sitter med betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker. Dette vil nesten uten unntak føre til at søknaden blir avvist.

Å sitte med utestående gjeld vil aldri sperre noen fra å inngå nye lån, men det gjelder likevel å ha en akseptabel gjeldsgrad. Såfremt privatøkonomien tåler ekstra belastning, er det fritt frem for å låne penger.

Her må bankene forholde seg til retningslinjer fra Finanstilsynet. Disse tilsier blant annet at din samlede gjeld ikke skal overstige fem ganger din årlige inntekt.

Ønsker du et forbrukslån eller refinansiering på dagen gjelder det å ha en lav gjeldsgrad, kombinert med en god kreditthistorie.

Ved innsendelse av søknad om forbrukslån på dagen vil søker automatisk kredittsjekkes. En viktig del av vurderingen, er tidligere betalingsmønstre og hvorvidt søkeren har for vane å opprettholde gjeldsforpliktelsene sine.

Den beste måten å skape en god kreditthistorie er ved å alltid betale avdrag på lån i tide, betale regninger fra kredittkort innen forfall, og unngå purringer og inkassosaker. Det vil også hjelpe å ha få kreditorer, fremfor mange.

Vær oppmerksom på at kredittkort også inngår når banken foretar en kredittsjekk på deg. Dette gjelder selv om du ikke har brukt kreditten på kortet.

Pass på om du eier kredittkort

Det er mange som ikke er klar over at å eie ett eller flere kredittkort kan redusere sjansene for å få lån på dagen. Kredittrammen i kortene kan komme til å bli regnet som gjeld når banken vurderer gjeldsgraden din. Dette selv om du ikke har brukt hele kredittrammen.

Har du da for eksempel to kredittkort med kredittramme på til sammen 200 000 kroner, vil din maksimale låneevne kunne bli redusert med samme beløp.

I noen tilfeller vil dette kunne føre til avslag på lånesøknaden. Unntaket er dersom du eier kun ett kort, og kredittrammen i kortet er maksimalt 25 000 kroner.

Ha klar dokumentasjon når du søker lån på dagen

Ha klar dokumentasjon når du søker om lån med utbetaling på dagen

Du må som regel alltid dokumentere inntekt før lånet utbetales. Årsaken er at det kan ha skjedd endringer etter at forrige ligning ble foretatt (bankene innhenter siste års skatteopplysninger som en del av kredittsjekken).

Normalt må du sende inn enten siste måneds lønnsslipp, eller lønnsslipper for de tre siste månedene. Dette avhenger av hvilken bank du har søkt lån hos. I tillegg ber de fleste banker om kopi av siste års skattemelding.

Det vanlige er at banken sender deg en link til en side i nettbanken deres der du laster opp digitale kopier. Lønnslipper og skattemelding har du sannsynligvis mottatt digitalt allerede.

Sammenlign flere lånetilbud

Selv om det kanskje haster med å ta opp et forbrukslån på dagen, bør du ta deg tid til å sjekke markedet grundig før du tar en avgjørelse. Skaffer du deg flere lånetilbud, vil sjansene være større for at du også finner det beste alternativet.

Det er uansett ikke snakk om å bruke lange tiden. Innsending av hvert enkelt søknadsskjema tar neppe mer enn et par minutter. Du kan også gjøre jobben enklere for deg selv ved å bruke en av de beste låneagentene. Da mottar du potensielt et sted mellom 10 og 20 tilbud, basert på kun den ene søknaden du sendte inn.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering: 4,8/5
Meny