Sammenlign og søk forbrukslån med svar på dagen

De siste årenes teknologiske utvikling har sørget for at forbrukslån på dagen er blitt en realitet. Forbrukslån på dagen vil si at man får svar på lånesøknaden innen 24 timer. Selve utbetalingen kan ta lengre tid og vil ikke gjøres før søknaden er godkjent.

Velg lånebeløp: 123
10 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Lån med kort ventetid:

Sambla er blant Norges mest populære lånemeglere, målt i omsetning og antall behandlede søknader. Hos Aconto kan du søke om lån fra 5 000 til 500 000 kroner, med 1 til 15 års nedbetaling. Søknaden din behandles av meglerens 15 samarbeidspartnere. Det gir deg muligheten til å sammenligne tilbud fra flere banker samtidig. Laveste nominelle rente er 6,49%. Aconto oppgir på sin hjemmeside at de har 10 saksbehandlere, som i noen tilfeller kan gi deg svar innen 4 timer fra søketidspunktet. Vi har også en egen oversikt over andre selskap som tilbyr lav rente på lån i Norge.

BankID gjør det å låne penger med mindre ventetid til en realitet

familie som låner penger

Søk lån hos flere banker samtidig og velg det beste tilbudet

Avstanden er stor mellom dagens søknadsskjema og det man benyttet tidligere. I år 2009 ble Sparebanken Vest første bank til å tilby elektronisk signering, og siden den gang har de fleste konkurrentene fulgt etter. Bransjestandarden er BankID; en løsning som lar låntakeren signere gjeldspapirer hjemmefra, uten å besøke banken på egenhånd. For å motta et lån på dagen er man nødt til å ha en slik kodebrikke eller ha BankID på mobil.

Beste strategi for å skaffe et lån umiddelbart

Har du som mål å få pengene utbetalt samme dag, bør du søke så tidlig på dagen som mulig. Dette øker sjansen for en raskere innvilgelse av lånet. For å øke sjansene dine ytterligere kan du i tillegg søke hos flere banker samtidig og se hvilke som behandler søknaden først.

Utbetalingen må sammenfalle med de interne overføringstidspunktene mellom bankene. Betalingene mellom norske banker utføres kl 05.35, 11.05, 13.05 og 15.35 på alle hverdager. Det betyr at man ikke kan søke om forbrukslån på dagen og få pengene utbetalt i helgen. Et annet tips er det å ha konto i samme bank der man søker om forbrukslån, sammen med debetkort. Da overføres pengene umiddelbart og man slipper å forholde seg til de tidspunktene som ble nevnt ovenfor.

Man kan i dag låne inntil 600 000 kroner med en nedbetalingstid over 15 år

Det er forskjellige grunner til at det kan være aktuelt å låne penger. I de aller fleste tilfeller er det et akutt behov for ekstra kontanter som gjør at man søker om et forbrukslån. Har man ikke oppsparte midler som en “buffer” til uforutsette utgifter, står man gjerne uten penger til å takle de ekstra kostnadene til dette. Dersom man ikke har mulighet til å låne penger av venner eller familie i en slik situasjon, kan et forbrukslån være eneste løsning.

Nedenfor kan du lese mer om noen vanlige årsaker til at mange velger å ta opp et lån uten sikkerhet.

Vanlige grunner til lån på dagen

Gode tilbud på kapitalvarer

Et eksempel kan være at man plutselig kommer over et spesielt godt tilbud på elektronikk, møbler eller andre kostbare varer som man lenge har ønsket seg. Kanskje mangler man kun noen tusenlapper for å kunne realisere kjøpet. Dersom tilbudet varer i bare noen få dager, kan det være aktuelt å søke om forbrukslån.

Bilverkstedregning

Dersom bilen bryter samme er lån av penger kanskje eneste mulighet for å få fikset bilen raskt

Bryter bilen sammen og må på verksted, er kanskje lån av penger eneste mulighet for å få fikset bilen raskt. Enkelte bilverksteder lar sine kunder få lov til å utsette verkstedregningen en kort periode, mens andre krever at man betaler samme dag som man henter bilen. Dersom man ikke kan vente med å reparere bilen eller rett og slett ikke har råd til utgiften, vil et forbrukslån være løsningen.

Ødelagt varmtvannstank

Nødvendige hvitevarer eller varmtvannstanken i boligen kan plutselig gå i stykker, og man føler raskt  behov for å få tak i nytt. I slike tilfeller er det mange som benytter seg av et lån uten sikkerhet, dersom man ikke har råd til reparasjon eller å kjøpe nytt selv.

Høy tannlegeregning

Mange har nok opplevd å plutselig få en høy tannlegeregning. Kanskje blir man nødt til å sette krone på en tann eller foreta en rotfylling. I begge tilfellene er det kostbart å få fikset på dette, og en nødløsning er å ta opp et lån. Utsetter man helt nødvendig tannbehandlingen, vil kostnadene sannsynligvis bli høyere. Derfor er det best å få utført tannlegebehandlingen raskest mulig.

Andre aktuelle formål

Lån av penger benyttes også til andre formål. Kanskje må man plutselig reise og besøke et familiemedlem, men står uten midler. Kanskje har man lenge hatt et stort behov for ferie, og kommer over et spesielt godt tilbud?

Slik vurderes søknaden

For å motta et forbrukslån eller refinansiering på dagen er det noen faktorer som er med på å avgjøre behandlingstiden på søknaden. Det er viktig at man ikke sitter med betalingsanmerkninger eller løpende inkassosaker, Dette vil nesten uten unntak føre til at søknaden blir avvist.

Å sitte med utestående gjeld vil aldri sperre noen fra å inngå nye lån, men det gjelder likevel å ha en akseptabel gjeldsgrad. Såfremt privatøkonomien tåler ekstra belastning, er det fritt frem for å låne penger.  Det er vanlig å sammenligne den totale gjeldsbelastningen med inntektene, før det konverteres til en gjeldsgrad. Er tallet lik 2 betyr det at gjelden er dobbelt så høy som inntekten over en gitt periode. Ønsker du et forbrukslån eller refinansiering på dagen gjelder det å ha en lav gjeldsgrad, kombinert med en god kreditthistorie.

Ved innsendelse av søknad om forbrukslån vil søker automatisk kredittsjekkes. En viktig del av vurderingen, er tidligere betalingsmønstre og hvorvidt søkeren har for vane å opprettholde gjeldsforpliktelsene sine. Enkleste måten å skape en god kreditthistorie, er ved å benytte et kredittkort jevnlig til kjøp av vanlige husholdningsartikler. Målet er å betale tilbake det utestående beløpet ved månedsslutt, slik at banken ser at du er en fast betaler.

Meny