Sammenlign og finn beste smålån

Oversikt over forskjellige smålån også kalt mikrolån på det norske markedet. Sammenlign ulike tilbydere.

Velg lånebeløp: 123
1 000 kr 100 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 5 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Klikk for flere banker

Hva kjennetegner et mikrolån?

Definisjonen på et mikrolån er vanligvis at lånet er på under 20 000 kroner. Smålån defineres ofte som lån på inntil cirka 100 000 kroner.

Smålån og mikrolån er en betegnelse som brukes for lån uten sikkerhet med lav kredittramme (ofte mellom 5 000 og 100 000 kroner).

De fleste banker og finansselskaper som tilbyr slike lån opererer gjerne med en låneramme på minimum 5 000 kroner. Beløpsgrensen hos bankene varierer og det samme gjelder vilkårene for etablerings og termingebyr.

Mikrolån er utviklet som et tilbud til personer som ønsker å låne et lavere beløp over en kortere tidsperiode. Det har til gjengjeld en tendens til å koste mer penger enn ordinære forbrukslån.

Hovedårsaken er etableringsgebyret og den effekten det har på lånets effektive rentenivå.

Noen aktuelle tilbydere:

Sambla

Du kan motta inntil 15 lånetilbud innen 24 timer ved å søke via Sambla.

Sambla tilbyr lån uten sikkerhet fra 5 000 kroner. Årlig effektiv rente kan være så lav som 7,50% og avhenger av beløpsstørrelse, nedbetalingstid og kredittverdigheten til den som søker.

Sambla er en megler og formidler lån på vegne av 15 banker og finansselskap. Sambla tilbyr en nedbetalingstid opptil 5 år, enda vi anbefaler deg å velge en lavere løpetid på de minste lånene.

For å søke om et lån via Sambla må du ha fylt 18 år og kunne vise til en inntekt hver måned på minst 10 000 kroner. Sambla skiller seg ut på grunn av sin brukervennlige nettside, som gjør det enklere å fylle ut søknaden.

Axo Finans

Axo Finans innehar andreplassen som følge av det fleksible lånebeløpet de tilbyr. De tilbyr smålån ned mot 10 000 kroner, med en anbefalt nedbetalingstid på maks 5 år.

Axo Finans formidler også såkalte fleksible lån fra 10 000 kroner og oppover til en halv million.

Axo Finans kan samtidig skilte med en unik fordel kalt fleksibelt lån. Det er en kontokreditt hvor du kun betaler renter på utestående saldo hver måned.

I tillegg har du muligheten til å utsette terminbeløpet innenfor rammene i kredittavtalen, samt betale inn lavere beløp i perioder.

For å søke om forbrukslån hos Axo Finans stilles det noen viktige krav: Lånesøker må ha fylt 23 år og samtidig kunne dokumentere en årsinntekt på minst 200 000 kroner.

L’EASY

L’EASY har lån uten sikkerhet på inntil 50 000 kroner.

L’EASY tilbyr lån uten sikkerhet mellom 5 000 og 50 000. Selskapet er derimot mest kjent for å selge hvitevarer, TV’er og PC’er på avbetaling.

Et lån fra L’EASY leveres med nedbetalingstid fra 1 – 5 år. Den effektive renten ligger mellom 12,53 og 26,62 prosent.

Renten blir fastsatt individuelt etter at det har blitt foretatt en kredittsjekk av søker. Et minilån fra L’EASY har et termingebyr på 45 kroner og etableringsgebyret er satt til 695 kroner.

Klikklån

Et KlikkLån kan være på inntil 40 000 kroner, med maksimum 5 år nedbetalingstid.

Klikklån samarbeider med Thorn Norge, og tilbyr privatpersoner lån uten sikkerhet opptil 40 000 kroner. Minste lånesum er 5 000 kroner.

Du kan velge en nedbetalingstid fra 1 – 5 år, og smålånet har en effektiv rente mellom 13,00 og 27,06 prosent. Som vanlig settes den effektive renten individuelt, etter det har blitt foretatt en kredittsjekk av lånesøker.

Klikklån krever et etableringsgebyr på 695 kroner, og termingebyr på 45 kroner.

Vilkår for å få innvilget et smålån

Vilkårene for å kunne søke om et smålån er mindre strenge enn for vanlige forbrukslån. En viktig årsak til dette er at bankene påtar seg en lavere risiko for tap ved utlån av små pengebeløp.

Mesteparten av bankene har en aldersgrense på 23 år. For yngre personer kan Sambla være en løsning, ettersom lånemegleren har 18 års aldersgrense for å søke.

For vanlige forbrukslån kreves det ofte at lånesøker har fylt 23 – 25 år, og kan vise til en årsinntekt på 200 000 kroner eller mer.

Hva er nedbetalingstiden?

Tilbakebetalingstiden er oftest kortere enn for vanlige forbrukslån. Maks nedbetalingstid er oftest satt til 5 år, enda det finnes banker som tilbyr en nedbetalingstid opptil 15 år. Da er det som regel snakk om lånesummer fra 50 000 kroner og oppover.

Effektiv rente på minilån

Personer som har flere smålån bør vurdere å samle disse i en refinansiering, slik at rentene blir lavere, og gebyrene færre.

Den effektive renten på minilån er ofte høyere enn for vanlige forbrukslån. Renten settes imidlertid individuelt etter at banken har foretatt en kredittsjekk av lånesøker.

Som vi nevnte innledningsvis vil etableringsgebyret ha en viktig effekt på lånets rentenivå. Noen banker velger å ikke nedjustere gebyret for etablering, enda det er snakk om et lite beløp.

Låner du for eksempel 10 000 kroner med et etableringsgebyr på 1 000 kroner, vil det utgjøre hele 10 prosent av lånebeløpet. Denne praksisen varierer fra bank til bank.

Hva er fordelene?

En fordel med et smålån er at det ofte utbetales raskere enn større forbrukslån. Bankene stiller dessuten lavere krav til lånesøkers årsinntekt, slik at flere personer har muligheten til å få innvilget lån.

Små forbrukslån er i tillegg enklere å betale tilbake, på grunn av de lave lånebeløpene. Det sparer deg i tillegg for en del rentekostnader sammenlignet med å betale ned lånet over lang tid.

Den viktigste fordelen er at lånet kan tilpasses unike situasjoner og behov. Koster det for eksempel 15 000 kroner å reparere bilen vil du kunne låne akkurat det beløpet.

Ulemper

Smålån har som regel en høyere effektiv rente enn andre lån uten sikkerhet. En annen ulempe er at termingebyrene er like høye på disse lånene som større forbrukslån. Ved behov for ny finansiering må du også gå gjennom søkeprosessen på nytt.

Meny