SMS-lån i Norge uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
1 000 kr 100 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 5 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling

Her finner du mer informasjon om hvordan SMS lån fungerer i praksis og hvilke regler du må forholde deg til når du søker.

Det lønner seg å søke SMS-lån på nett

Å låne penger online vil alltid lønne seg sammenlignet med å søke om et SMS lån. Søker du på nettet finner du et mye bedre utvalg av banker, med økt sjanse for å få lave renter.

En annen fordel med å søke på nett er muligheten til å bruke en lånemegler. Axo Finans er et godt eksempel. Her søker du om å låne penger én gang, før søknaden videresendes til opptil 19 ulike banker.

SMS-lån må ikke forveksles med mobillån

Mobillån og SMS lån gis begge gjennom telefonen og forskjellen ligger i hvordan du søker om lånet.

Mobillån: Søknaden sendes inn gjennom nettleseren på telefonen din.

SMS-lån: Gjelder kun for søknader som sendes inn på tekstmelding til banken. Forbindes ofte med “rask utbetaling” og “enkle penger”, enda det ikke stemmer.

Mobillån med tekstmeldinger ble introdusert tidlig på 2000-tallet, i takt med at stadig flere nordmenn skaffet seg mobiltelefon. Siden den gang har det skjedd en del innskjerpinger i lovverket, med nye krav til hvordan låneavtalene signeres.

Kort forklart er det ikke mulig å få et lån kun ved å sende inn en tekstmelding, men du kan søke om lån gjennom nettleseren på telefonen din. Du er nødt til å gi ditt samtykke til avtalen før pengene utbetales.

låne via sms

Etter innskjerpinger i lovverket er det i dag ikke mulig å søke lån via sms, men du kan benytte nettleseren på mobilen til å søke om lån.

Finnes det SMS lån uten kredittsjekk?

Til forskjell fra en del andre land har ikke bankene lov til å gi oss SMS lån og andre typer finansiering uten kredittsjekk. Hensikten er å unngå at bankene gir lån til folk som allerede sliter med økonomien sin. I tillegg har bankene en liste med krav de må forholde seg til, blant annet når det gjelder gjeldsgraden til den som søker om kreditt.

I Sverige var det i lang tid mulig å få mikrolån innvilget på SMS uten kredittsjekk, inntil myndighetene satte en stopper for det i 2018. Derimot så er det noen långivere i Norge som stiller mindre strenge krav til å innvilge lån enn andre, inklusive Ferratum. Ulempen med å velge et slik lån er at du må du belage deg på å betale en høyere rente.

Bankene har ikke lov til å gi deg SMS lån og andre typer finansiering uten kredittvurdering.

Kan man få penger på dagen med SMS lån?

mobil lån

Det ikke er mulig å få SMS-lån på dagen kun ved å svare på en tekstmelding

Mange forbinder SMS-lån med rask utbetaling og lån på dagen. I realiteten tar det akkurat like lang tid å få penger utbetalt som et vanlig forbrukslån, altså 0-2 dager.

Lånets behandlingstid avhenger av flere forhold, slik som: bankens behandlingstid, hvorvidt du signerer med bank-id og når på uken du søker.

Et enkelt svar er at det ikke er mulig å få et SMS-lån på dagen kun ved å svare på en tekstmelding. Banken må behandle søknaden, og noen ganger er de nødt til å kontrollere innholdet manuelt. Da kan det fort ta en dag ekstra før du ser at pengene tikker inn på konto.

Her finner du litt mer informasjon om hvor raskt bankene kan behandle en søknad.

Hvem tilbyr mobillån i Norge?

Når vi snakker om mobillån så mener vi søknader som sendes inn gjennom nettleseren på telefonen. Søknaden signeres etter det med BankID, enten i nettleseren eller med en fysisk kodebrikke.

Du kan søke om mobillån hos de fleste banker i Norge, muligens med unntak av små sparebanker. Nesten alle bankene som tilbyr forbrukslån lar deg også sende inn søknaden på mobil. Her finner du en liste over usikrede lån i Norge som du kan søke om på telefon.

Søker du på nettet finner du et mye bedre utvalg av banker, med økt sjanse for å få lave renter.

Litt om lån med betalingsanmerkning

Det er vanskelig å få et SMS lån hvis du sitter med en betalingsanmerkning. Den eneste muligheten du har er å søke om et lån med sikkerhet hos Uno Finans. De er villige til å hjelpe deg, men bare hvis du kan stille sikkerhet for pengene du låner.

Per dags dato finnes det ingen banker i Norge som lar deg låne penger uten sikkerhet hvis du allerede har en betalingsanmerkning.

Du kan lese mer om lån med betalingsanmerkning her og hvilke regler som gjelder.

Vanlige spørsmål og svar med SMS-lån

Hvor rask er banken?

Behandlingen av søknader om SMS lån er veldig rask, og du får ofte svar på minuttet. Likevel tar det lenger tid å utbetale pengene, særlig om du sender inn søknaden på en lørdag eller søndag. I hovedsak kan du forvente å få pengene på konto innen 24-48 timer, men da må du søke på en hverdag. I tillegg er det en forutsetning at banken ikke må gå gjennom søknaden din i mer detalj.

Hva ser banken etter i en kredittsjekk?

Når banken kredittsjekker deg vil de se etter mange forskjellige ting. Utfallet av kredittsjekken bestemmer om de vil innvilge et SMS-lån eller ikke. De ser på forhold som:

  • Mulige betalingsanmerkninger eller inkasso (noe som ikke er bra).
  • Hvilken inntekt du har i året og hva du skylder i gjeld. Disse sammenlignes for å finne gjeldsgraden din.
  • Hvilken type gjeld du har er også viktig for banken. Det er f.eks ikke bra å sitte med høy forbruksgjeld. Til gjengjeld er det mindre viktig om du skylder studielån.
  • Hvor gammel du er og hvorvidt du eier din egen bolig.
  • Det teller positivt hvis du har lånt penger av banken tidligere og betalt tilbake alt som avtalt.

Finnes det billige tilbud?

Spørsmålet er muligens litt misvisende ettersom SMS lån er helt likt vanlige forbrukslån. Med andre ord er det mulig å få et tilbud som har identisk pris med andre lånetilbud. For øyeblikket vil den beste renten du kan oppnå ligge på ca. 6,2%.

Hvilke beløp er det mulig å låne med mobil?

Lånene forbindes ofte med en begrenset kredittramme, hvor det er snakk om beløp mellom 1 000 og 50 000 kroner. I realiteten kan du søke om å låne alt fra 1.000 til 500.000 kroner med mobiltelefonen din. Når det gjelder tilbakebetaling av lånet kan du velge å strekke det ut over 5 år.

Er det vanskeligere å få finansiering med en tekstmelding?

Nei, å få et lån på SMS eller mobil er like vanskelig som et vanlig forbrukslån. Banken må kredittsjekke deg og passe på at du oppfyller akkurat de samme kravene til betalingsdyktighet og kredittrisiko.

Ikke søk om et mikrolån på telefonen

Det er vanlig å assosiere mikrolån med SMS-lån. Typiske eksempler er de lånene som tilbys av Ferratum og Folkia hvor du kan låne noen få tusenlapper med et par måneders nedbetalingstid. Vi anbefaler deg å holde deg unna disse lånene på grunn av kostnadene. Begge banker tilbyr mikrolån med renter som ligger på flere hundre prosent. Ferratum bruker for eksempel er eksempel på 258% rente, noe som er vanskelig å forsvare.

Unngå å søke mikrolån på et par tusenlapper, disse har gjerne skyhøye renter.

For å finne den beste prisen på SMS bør du vurdere å bruke en megler, slik at du sender inn søknaden til flere banker samtidig.

Derfor er SMS-lån dyrere enn tradisjonelle lån uten sikkerhet

Årsaken til at SMS lån kan være såpass kostbare er at mange velger ekstra små lånesummer og en kort nedbetalingstid.

Forbrukerrådet har tidligere uttalt seg skeptisk om finansiering på SMS og hva de kaller “råsalg” av lån.

Problemet er at etableringsgebyret fort vil utgjøre en stor andel av lånebeløpet. Låner du for eksempel 2 000 kroner vil et etableringsgebyr på 500 kroner utgjøre 25% av hovedstolen (beløpet du låner). Det er også før vi har lagt til lånets nominelle rente pluss øvrige gebyrer.

Nedbetalingstiden kan også være svært kort med tilbud om en betalingsplan på alt fra 3 til 12 måneder. Husk at rentenivået kalkuleres på bakgrunn av en 12 måneder lang periode, og at renten derfor vil stige betraktelig ved et forkortet tidsløp.

Hva koster det i gebyr?

Et etableringsgebyr vil oftest koste deg et sted mellom 500 – 1 000 kr.

Du vil for det første må du betale et etableringsgebyr for at banken skal sette opp lånet i systemene sine. Det vil oftest koste deg et sted mellom 500 – 1 000 kr og trekkes fra før du får pengene på kontoen din.

Summen er ment å dekke selve opprettelsen av lånet og kreves inn kun 1 gang. Deretter må du betale termingebyr for at lånet ditt skal vedlikeholdes i bankens systemer. Her kan du forvente å betale alt fra 20 til 50 kroner hver måned.

Det er noen få långivere som fortsatt krever gebyr for å levere fakturaen elektronisk, men det gjelder heldigvis kun et lite antall. Det siste gebyret du kan støte på er det som kreves for å utvide nedbetalingstiden, hvis du skulle få behov for det. Da betaler du som regel et sted mellom 100 og 300 kroner.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering: 4,8/5

Meny