SMS lån uten sikkerhet

SMS-lån eksisterer ikke lenger i Norge. SMS-lån kan i dag sammenlignes med mindre lån uten sikkerhet. Les mer om bakgrunnshistorien for lån gjennom mobil og hvilke alternativer som eksisterer i dag.

Velg lånebeløp: 123
Velg nedbetalingstid: 123
Månedsbeløp
Eff.Rente
Utbetaling
Alder

SMS-lån og mobillån i Norge

Mobillån og SMS lån gis begge gjennom telefonen og forskjellen ligger i hvordan du søker om lånet.

Mobillån: Søknaden sendes inn gjennom nettleseren på telefonen din.

SMS-lån: Gjelder kun for søknader som sendes inn på tekstmelding til banken. Forbindes ofte med «rask utbetaling» og «enkle penger», enda det ikke stemmer.

Mobillån med tekstmeldinger ble introdusert tidlig på 2000-tallet, i takt med at stadig flere nordmenn skaffet seg mobiltelefon. Siden den gang har det skjedd en del innskjerpinger i lovverket, med nye krav til hvordan låneavtalene signeres.

Kort forklart er det ikke lenger mulig å få et lån kun ved å sende inn en SMS, men du kan søke om lån gjennom nettleseren på telefonen din. Du er nødt til å gi ditt samtykke til avtalen før pengene utbetales.

Finnes det SMS-lån uten kredittsjekk?

Det er ikke lenger mulig å søke om SMS-lån, men du kan bruke nettleseren på mobilen til å søke om forbrukslån uten sikkerhet

Til forskjell fra en del andre land har ikke bankene lov til å gi oss SMS lån og andre typer finansiering uten kredittsjekk. Hensikten er å unngå at bankene gir lån til folk som allerede har problemer med økonomien.

I tillegg har bankene en liste med krav de må forholde seg til, blant annet når det gjelder gjeldsgraden til den som søker om kreditt.

I Sverige var det i lang tid mulig å få mikrolån innvilget på SMS uten kredittsjekk. Myndighetene satte en stopper for det i 2018. Det er derimot noen långivere i Norge som stiller mindre strenge krav til å innvilge lån enn andre, inklusive Ferratum. Ulempen med å velge et slik lån er at du må du belage deg på å betale en høyere rente enn vanlige forbrukslån.

Hvilke selskaper tilbyr mobillån i Norge?

Med mobillån så mener vi søknader som sendes inn gjennom nettleseren på telefonen. Søknaden signeres etter det med BankID, enten i nettleseren eller med en fysisk kodebrikke.

Du kan søke om mobillån hos de fleste banker i Norge, med unntak av små sparebanker. Nesten alle bankene som tilbyr forbrukslån lar deg også sende inn søknaden på mobil.

Det foretas alltid en kredittsjekk før et lån uten sikkerhet blir innvilget i Norge.

Derfor var SMS-lån dyrere enn tradisjonelle lån uten sikkerhet

Årsaken til at SMS lån var såpass kostbare var at mange valgte ekstra små lånesummer og en kort nedbetalingstid.

Etableringsgebyret vil da fort utgjøre en stor andel av lånebeløpet. Låner du for eksempel 2 000 kroner vil et etableringsgebyr på 500 kroner utgjøre 25% av beløpet du låner. Dette er også før det er lagt til lånets nominelle rente pluss øvrige gebyrer.

Nedbetalingstiden kan også være svært kort med tilbud om en betalingsplan på alt fra 3 til 12 måneder. Husk at rentenivået kalkuleres på bakgrunn av en 12 måneder lang periode, og at renten derfor vil stige betraktelig ved et forkortet tidsløp.

SMS-lån med betalingsanmerkning 

Det er vanskelig å få et lån uten sikkerhet i dag dersom du har en eller flere betalingsanmerkninger. Det finnes likevel håp og noen banker er villige til å hjelpe deg inkludert; Uno Finans og Axo Finans.

Vanlige spørsmål og svar om mobillån og SMS-lån

#1. Hvor rask er banken til å utbetale lånet?

Behandlingen av søknader om forbrukslån er effektiv, og du får ofte svar på minuttet. Likevel tar det lenger tid å utbetale pengene, særlig om du sender inn søknaden på en lørdag eller søndag. I hovedsak kan du forvente å få pengene på konto innen 24-48 timer, men da må du søke på en hverdag.

I tillegg er det en forutsetning at banken ikke må gå gjennom søknaden din i mer detalj.

#2. Hva ser banken etter i en kredittsjekk?

Når banken kredittsjekker deg vil de se på din generelle finansielle situasjon. Utfallet av kredittsjekken bestemmer om de vil innvilge lånet eller ikke. Bankene vil se på forhold som;

  • Mulige betalingsanmerkninger eller inkasso
  • Hvilken inntekt du har i året og hva du skylder i gjeld. Disse sammenlignes for å finne gjeldsgraden din.
  • Hvilken type gjeld du har er også viktig for banken. Det er f.eks ikke bra å sitte med høy forbruksgjeld. Til gjengjeld er det mindre viktig om du skylder studielån.
  • Din alder og hvorvidt du eier din egen bolig.
  • Det teller positivt dersom du har lånt penger av banken tidligere og betalt tilbake alt som avtalt.

#3. Finnes det gode tilbud på forbrukslån uten sikkerhet?

Ja, men det avhenger av din nåværende økonomiske situasjon. Dersom du har en relativt god inntekt og en god betalingshistorikk så kan du bli tilbydt forbrukslån uten sikkerhet med renter fra 5,11% i Norge.

Laveste rente på lån uten sikkerhet som tilbys i Norge i dag starter fra 5,11%

#4. Hvilke beløp er det mulig å låne med mobil?

Lånene forbindes ofte med en begrenset kredittramme, hvor det er snakk om beløp mellom 1 000 og 50 000 kroner. I realiteten kan du søke om å låne alt fra 1.000 til 500.000 kroner med mobiltelefonen din. Når det gjelder tilbakebetaling av lånet kan du velge å strekke det ut over 5 år.

#5. Er det vanskeligere å få finansiering med SMS-lån?

Nei, å få et lån på SMS eller mobillån er like vanskelig som et vanlig forbrukslån. Banken må kredittsjekke deg og passe på at du oppfyller akkurat de samme kravene til betalingsdyktighet og kredittrisiko.

Meny