SMS lån i Norge

Velg lånebeløp: 123
1 000 kr 100 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 5 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Klikk for flere banker

SMS lån tilbys i dag kun av et fåtall norske banker. I denne guiden går vi gjennom følgende:

 • Hvordan SMS lån fungerer i praksis.
 • Noen alternative lånetilbud som vi mener er mer gunstige. Klikk her for å finne landets billigste forbrukslån.
 • Hvilke lånebeløp som vanligvis tilbys.
 • En gjennomgang av kostnadene som følger med slike lån.

Slik fungerer SMS lån

SMS lån er som navnet tilsier markedsføring av et lånetilbud via en tekstmelding på telefonen. Denne typen annonsering ble introdusert tidlig på 2000-tallet, i takt med at stadig flere nordmenn skaffet seg mobiltelefon. Siden den gang har det skjedd en del innskjerpinger i lovverket.

På generell basis er slike lån noe man bør være forsiktig med å ta opp. Dette skyldes først og fremst den høye effektiv renten som følger med lånene. Du kan heller ikke få innvilget lån via mobiltelefon uten at det signeres med bankid. Derfor tar det akkurat like lang tid å få et SMS lån, sammenlignet med et vanlig forbrukslån.

Skaff billigere finansiering

For å oppnå en lavere rente bør du heller vurdere å søke via en lånemegler. Dette er aktører som formidler søknader om usikret kreditt til flere banker samtidig. Da øker også sannsynligheten for å motta et bra rentetilbud.

Lånemegleren Aconto er et populært valg blant nordmenn som ønsker å låne penger. Velger du denne tjenesten vil inntil femten forskjellige banker ta en titt på søknaden din. Aconto anbefales dersom målet ditt er å skaffe billigst mulig lån. Her har vi satt opp en liste over de vilkårene de stiller, samt informasjon om lånene de tilbyr:

 • Effektiv rente starter fra 6,86%.
 • Du må være fylt 20 år på det tidspunktet du søker.
 • Du må ha en årsinntekt på minst 100 000 kroner.
 • Aconto tilbyr lån uten sikkerhet fra 20 000 til 500 000 kroner.
 • Maks nedbetalingstid er 5 år for opptak av forbrukslån og 15 år ved refinansiering.
 • Du kan oppnå en betydelig bedre rente, sammenlignet med SMS lån.
tekstmelding

SMS lån må også signeres elektronisk. Derfor er det liten grunn til å velge et slik lån, fremfor et vanlig lån uten sikkerhet. Søk heller gjennom en lånemegler og oppnå en lavere rente.

Lendo

Megleren Lendo er et annet alternativ du bør vurdere. De kan også tilby et solid antall partnere, men har til gjengjeld en noe høyere minimumsgrense for hva du kan låne. Minstebeløpet hos Lendo er 10 000 kroner, med maksgrensen satt til 500 000 kroner. Nedenfor har vi listet opp litt mer generell informasjon om megleren:

 • Aldersgrensen for å søke er 20 år.
 • Du må ha en årsinntekt på minst 120 000 kroner.
 • Nedbetalingstiden er maks 5 år, med mindre du ønsker refinansiering. Da tilbys inntil 15 år.
 • Lendo har også en effektiv rente som begynner fra 6,86%.

Gebyrer, kostnader og lånemuligheter

Sms lån leveres som regel med en begrenset kredittramme, hvor det er snakk om beløp mellom 1 000 og 50 000 kroner. Annonsøren plikter samtidig å inkludere et renteksempel i tekstmeldingen som skal vise lånets reelle kostnad, inklusive effektiv rente og nedbetalingstid.

En vanlig misforståelse er at SMS lån kan utbetales nærmest umiddelbart. Behandlingstiden er derimot like lang som ordinære forbrukslån, hvor du tidligst kan motta pengene innen én virkedag. Det er samtidig krav om at du signerer gjeldsbrevet med Bank-ID, som kan forsinke prosessen dersom du ikke har applikasjonen installert på mobilen. Det er derfor ikke mulig å få penger utbetalt kun ved å svare på tekstmeldingen.

Et SMS lån vil oftest ha høyere kostnader enn ordinære forbrukslån. Du vil for det første måtte betale et etableringsgebyr, og som oftest er det snakk om et beløp mellom 500 og 1 000 kroner. Denne summen dekker selve opprettelsen av lånet og kreves inn kun én gang. Deretter må du betale termingebyr for at SMS lånet skal opprettholdes i bankens systemer. Her kan du forvente å betale alt fra 20 til 50 kroner hver måned.

Les også: Kostnader og gebyrer på forbrukslån.

En vanlig myte er at SMS-lån kan utbetales kun ved å sende inn en tekstmelding. Det stemmer ikke.

Derfor er det så dyrt

Årsaken til at SMS lån er såpass kostbare har å gjøre med beløpet og nedbetalingstiden. Som vi påpekte tidligere vil det som oftest være snakk om små lånebeløp fra et par tusenlapper og oppover. Problemet er at etableringsgebyret fort vil utgjøre en stor andel av lånebeløpet. Ved lån av f.eks 2 000 kroner vil et etableringsgebyr på 500 kroner utgjøre 25% av hovedstolen. Det er også før vi har lagt til lånets nominelle rente pluss øvrige gebyrer.

Nedbetalingstiden kan også være svært kort, med tilbud om en betalingsplan på alt fra 3 til 12 måneder. Husk at rentenivået kalkuleres på bakgrunn av en 12 måneder lang periode, og at renten derfor vil stige betraktelig ved et forkortet tidsløp.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering av oss:


5 stjerner (basert på 2 avstemninger)

Meny