Beste forbrukslån i 2021

Beste forbrukslån uten sikkerhet finner du her i vår sammenligning.  Les mer her for å se kjennetegnene på de gunstigste lånene uten sikkerhet i Norge. Vi tar også for oss noen eksempler på tilbydere som vi mener representerer gode tilbud.

Velg lånebeløp: 123
Velg nedbetalingstid: 123
Filtrer for:
Månedsbeløp
Eff.Rente
Utbetaling
Alder

Laveste rente er det viktigste kjennetegnet for beste forbrukslån

Det beste forbrukslånet vil være det som har laveste rente. Det er også viktig at du kun sammenligner den effektive renten på lån uten sikkerhet når du gjør en vurdering. Du vil finne flere lån med lave gebyrer, men som likevel ender opp med å koste mer penger fordi de har en høy nominell rente. Den effektive renten tar alle kostnader og gebyrer med i beregningen.

På Billigeforbrukslån.no vil du kun finne effektive renter oppgitt i alle tabellene

Bruk gjerne vår lånekalkulator som lar deg justere beløpet og nedbetalingstiden. Resultatet du ser er lånets terminbeløp, som er de pengene du må betale til banken per måned.

Slik finner du det beste forbrukslånet med laveste rente

Se etter den effektive renten når du skal finne de gunstigste forbrukslånene.

For å finne den laveste renten er det 4 ting du bør huske:

 • Det lønner seg å søke om lån uten sikkerhet flere steder samtidig. Etter du har fått svar på søknadene kan du sammenligne prisene som tilbys av hver bank.
 • Bankene gir best rente på lån til de som har god kreditthistorie. Med andre ord må forventningene dine stå i samsvar med hvilken kredittscore du har.
 • Hvis du utvider nedbetalingstiden på lånet vil du også ende opp med å betale mer penger.

Som du ser i tabellen over kan du låne fra 5.000 til 500.000 kroner med maks 5 års tilbakebetaling.

Enda renten er lavere for lån med lang tilbakebetaling vil det fortsatt lønne seg å betale tilbake så raskt som mulig.

Flere kjennetegn for beste lån uten sikkerhet

I tillegg til et lavt rentenivå så er det flere faktorer du bør ta med i vurderingen av det beste forbrukslånet for deg. Bankene skiller seg fra hverandre på flere andre måter, med spesielle fordeler og ekstra tjenester.

Det kan være greit å ha betalingsforsikring i visse tilfeller, men lånet vil da koste litt mer.

Her ser du noen eksempler på hva som skiller de ulike tilbudene fra hverandre, utenom selve prisen.

 • Tilbud om fleksibel nedbetalingstid betyr at du selv kan utsette betalingen i visse perioder.
 • Forsikring på forbrukslån. Mange banker lar deg søke om tilleggsforsikring. Det beskytter deg hvis du skulle miste betalingsevnen ved å bli ufør eller syk.
 • Lånemeglere gjør det enklere å finne beste forbrukslån på nett. Det skyldes at de søker om lån på dine vegne hos flere banker. Ergo så slipper du å søke separat flere steder.
 • Hvis du skal refinansiere gjeld vil du kunne dra nytte av en nedbetalingstid på inntil 15 år. Finanstilsynet har fastsatt spesielle regler for dette. Du kan sammenligne tilbud om refinansiering her.

3 gode alternativer for beste lån

Basert på en grundig vurdering har vi plukket ut 3 aktører som vi mener kvalifiserer som de beste lånene uten sikkerhet i Norge.

#1 – Axo Finans

En av landets beste lånemeglere.

Axo Finans hjelper deg med å hente priser fra 23 forskjellige långivere. Noen av disse tilbyr både refinansiering og usikrede lån.

Som lånemegler har Axo Finans rykte på seg for å tilby god kundeservice, hvorpå de gir deg personlig oppfølging underveis. Det hjelper også at de tilbyr følgende:

 • Startrente fra 5,11%. Det betyr at dette er den laveste renten som tilbys av minst 1 av Axo Finans sine partnerbanker.
 • 23 samarbeidspartnere: AXO er den agenten som samarbeider med fleste antall banker i Norge.

#2 – Lendo

Bruk seriøse lånemeglere med egne kunderådgivere.

Lendo er en annen populær norsk lånemegler. På lik linje med Scoopr har de spesialisert seg innen formidling av lån uten sikkerhet på vegne av bankene.

Sjansen for å finne et bra pristilbud gjennom Lendo er høy, noe som kommer av følgende:

 • Partnerbanker: Lendo henter priser fra 16 banker som gir søknaden din god dekning. Laveste effektive rente du kan oppnå hos Lendo er 6,86%.
 • Kundeservice: Lendo hjelper deg med å finne det gunstigste lånet, enten til forbruk eller refinansiering. De videresender søknaden din raskt, og gjør den klar for signering med bankid.
 • Lånesum: Hos Lendo kan du søke om finansiering fra 10 000 opptil 500 000 kroner, med maks 5 års nedbetaling for forbrukslån. Tidsrammen er maks 15 år for refinansiering.

#3 – Sambla

Lånemeglere innhenter opptil 20 tilbud fra ulike banker.

Sambla er en lånemegler som har fått mye oppmerksomhet den seneste tiden. Sambla har også en konkurransedyktig effektiv rente blant finansagentene i Norge.

Billigste lån uten sikkerhet hos Sambla har et rentenivå som begynner fra 6,86% (effektiv).

 • Partnere: Samarbeider med 15 banker, som hjelper deg søke både lån uten sikkerhet og refinansiering av gjeld.
 • Sambla har hjulpet over 280 000 kunder med å skaffe finansiering siden de først lanserte tjenesten i 2014. Du kan låne alt fra 5000 til 500 000 kroner.
 • Selskapet samarbeider med mange kjente banker, slik som Easybank og Komplett Bank.
 • Kravet til å søke er at du har fylt 18 år og kan bevise en inntekt på minst 10.000 kroner i måneden.

Lån til forbruk har en bedre effektiv rente enn kredittkort

Forbrukslån er bedre enn kredittkort

De beste forbrukslånene har i dag en rente som starter fra ca. 5%. Det er mulig å få en rente ned mot 5%, men denne renten tilbys kun til de med svært god betalingsevne.

Når det kommer til hva et lån bør koste så avhenger det av alternativene dine. Som kjent vil det være desidert dyrest å bruke et kredittkort hvis du trenger lang nedbetalingstid.

Forbrukslån er et bedre alternativ enn kredittkort og dyre smålån dersom du har en lengre tidshorisont. Snittrenten på et kreditkort er på over 22% sammenlignet med renter på forbrukslån som ligger på ca. 15%. Dersom du derimot skal låne penger i et kort tidsperspektiv, så kan et kredittkort være det beste alternativet ettersom det tilbys en 45-dagers rentefri periode.

Betal forbrukslånet ned raskest mulig

For å spare mest mulig penger er det viktig at du betaler tilbake gjelden så fort du klarer. Dersom du utsetter betalingen kan kostnadene på lånet forhøyes betraktelig.

Her har vi satt opp to eksempler for å illustrere hvor stor forskjellen er i totalbeløpet når nedbetalingsperioden endres.

Her har vi brukt 70.000 kroner i begge tilfeller. Den eneste forskjellen er at betalingsperioden utvides fra 1 til 3 år.

Nedbetalingstid (1 år)
Lånebeløp: 70.000Totale kostnader:7.012
Gebyr (termin):45Rente (nominell):13,40%
Gebyr (etablering):1.200Rente (effektiv):19,57%
Nedbetalingstid:12 mndTotalbeløp:77.012,-

Nedbetalingstid (3 år)
Lånebeløp: 70.000Totale kostnader:18.479
Gebyr (termin):45Rente (nominell):13,40%
Gebyr (etablering):1.200Rente (effektiv):17,12%
Nedbetalingstid:36 mndTotalbeløp:88.479,-

Vurderinger

Gjennomsnittlig vurdering: 5/5

Hva er ditt fulle navn?
Lag en passende overskrift
Gi oss 1-5 stjerner
rating fields
Meny