Forbrukslån fra Motty


Annonselenke

Effektiv rente 14,15%, kr. 100 000,- o/6 år, Kostnad kr. 37 120, Totalt: kr. 137 120,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:Fra 6,86%
Lånebeløp:25 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 15 år
Inntektskrav:230 000 kroner
Krav alder:23

Kontakt:

Telefon: 69 36 06 66 

Adresse: Nygaardsgata 36-38, 1607 Fredrikstad

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 08.00 – 20.00 

Fredag 08.00 – 16.00

Lørdag 10.00 – 14.00 

Nettsted: https://www.motty.no

Motty er det nye navnet på en av landets eldste låneformidlere, tidligere kalt Telefinans. Selskapet har formidlet forbrukslån og lån til refinansiering helt siden 1985.

Per i dag samarbeider Motty med hele Sender søknaden din til 21 banker. Motty er dermed en av de låneformidlerene som potensielt innhenter flest lånetilbud.

Det er også ganske stor variasjon i hver av partnerbankenes tilbud, og dermed dekkes alle typer og størrelser på usikrede lån.

Som en av de mest proffe aktørene har Motty et ganske stort kundesenter. Rådgiverne på senteret sørger for at søknaden din blir formidlet raskt og effektivt til alle relevante banker.

Kundesenteret er kjent for å yte god service, de holder åpent til sent kvelden på hverdagen, samt noen timer også på lørdager.

Lånemuligheter

De fleste av partnerbankene tilbyr vanlige forbrukslån, men med variasjon i både nedre og øvre lånegrense. Det minste lånet som ikke har krav til sikkerhet er 5 000 kroner, og det største 500 000 kroner.

I tillegg er det et par banker i porteføljen som tilbyr såkalte fleksible lån på inntil 500 000 kroner. Disse lånene fungerer som kreditter, noenlunde likt det du finner i et kredittkort. Et fleksibelt lån har som fordel at du kun betaler renter for den delen av kreditten du bruker, samt at lånet har ingen sluttdato.

Både vanlige nedbetalingslån og fleksible lån kan brukes til refinansiering av annen gjeld.

Personer med betalingsanmerkning kan også søke om refinansieringslån gjennom Motty. Dette er tilbud du finner hos kun noen få banker i Norge, og noen av disse samarbeider med denne låneformidleren.

For å få et lån til refinansiering når du er registrert med betalingsanmerkning, må det stilles sikkerhet for lånet. Størrelsen på lånet du kan få vil da avhenge av verdien på pantet.

Som pant aksepteres fortrinnsvis bolig eller kausjonist. Fritidseiendom (hytte, ferieleilighet) kan også aksepteres, så fremt eiendommen anses som lett omsettelig.

Rentebetingelser og andre kostnader med lånet

Rentene du vil få tilbud om avhenger av kredittscoren og betalingsevnen din. Så godt som samtlige banker vurderer dette individuelt for hver søker, der sikre betalere normalt gis de beste rentetilbudene.

De laveste nominelle rentene som tilbys via Motty er for tiden på 6%, mens høyeste nominelle renter er på 23%. Lånestørrelsen vil også innvirke på dette. Generelt er det slik at store lånesummer får lavere renter enn små lånesummer.

Det er to gebyr som kommer i tillegg på de fleste forbrukslån. Du betaler et etableringsgebyr hos de fleste banker ved inngåelse av lånet, og som regel ligger dette rundt 900 kroner. Bankene krever i tillegg normalt et termingebyr på omtrent 40 kroner for hver månedlige innbetaling.

Merk deg at Motty samarbeider med Santander Consumer Bank, der alle lån på under 70 000 kroner er helt gebyrfrie. Får du et bra rentetilbud fra denne banken på slike lånesummer, vil tilbudet ofte være blant de beste.

Fordeler

Den største fordelen med denne låneformidleren er det høye antallet banker de henter tilbud fra. Herunder kommer også det at tilbudene er varierte, med alle slags lånestørrelser og typer forbrukslån.

Dernest teller det positivt at Motty har lang fartstid i markedet, og dermed mer erfaring enn de fleste konkurrenter. Det er også en stor fordel at selskapet har mange rådgivere på kundesenteret, både av hensyn til effektiviteten, og til servicen.

Ulemper

Det er egentlig ingenting ved Motty som kan kalles en ulempe, annet enn at minstekravene er en smule strengere enn hos noen av konkurrentene. Dette vil uansett gjelde kun et fåtall søkere.

Fordeler

– Innhenter tilbud fra 18 banker
– Bredt spekter av partnerbanker
– Formidler også fleksibelt lån
– Formidler lån med betalingsanmerkning
– Eget kundesenter med rådgivere
– Kundesenteret har lang åpningstid, samt på lørdager

Ulemper

– Alderskrav på 23 år
– Inntektskrav på 230 000 kroner

Krav til søker

Minstekravene for å søke om lån gjennom Motty er følgende:

  • Du må være minst 23 år.
  • Du må ha en brutto årsinntekt på minst 230 000 kroner.
  • Du må ha bodd og betalt skatt i Norge i minst 3 år.
  • Du kan ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger for å få lån uten sikkerhet.

Kravene hos enkelte av bankene kan være mindre strenge enn dette, og det vil normalt utvises skjønn dersom du for eksempel er yngre enn 23 år.

De viktigste faktorene for å få låne er uansett betalingsevnen og kredittscoren din, så lenge du har en god betalingshistorikk uten betalingsanmerkninger.

Annet

Husk at låneformidleren ikke har ansvar for selve lånet, men hjelper kun med formidlingen av det. Dersom du inngår en låneavtale, er det banken du låner fra du må kontakte vedrørende alt som har med lånet å gjøre.


Annonselenke