Forbrukslån fra Sbanken


Annonselenke

Eff. rente: 9,64%, 100.000 kr o/5 år. Kostnad: 25 246 kr. Totalt:125.246 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:7,99%
Lånebeløp:25 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 5 år
Inntektskrav:250 000
Krav alder:23

Kontakt:

Telefon: 55 26 00 00 

Adresse: Postboks 7077, 5020 Bergen

Åpningstider:

Mandag – Fredag 07.00 – 22.00 

Lørdag – Søndag 10.00 – 18.00 

Nettsted: https://www.sbanken.no

Sbanken er en norsk nettbank som har kontoradresse i Bergen, og het Skandiabanken helt frem til november 2017. Nettbanken ble etablert på det norske markedet i år 2000, og var den gang en del av det svenske selskapet Skandiabanken AB. I 2015 ble den norske filialen omdannet til et eget selskap og to år senere ble navnet endret til Sbanken.

Banken har i dag rundt 400.000 kunder, og har i en årrekke vært kjent for sine gebyrfrie produkter og brukervennlige nettside. I tillegg kan de skilte med konkurransedyktige priser, som også kommer til syne i tilbudet deres om forbrukslån.

Dette har resultert i at banken har fått flere utmerkelser og priser, hvor de blant annet ble kåret til “Norges beste mobilbank” i 2015.

Den er også en av de første bankene i Norge som skal tilby kontaktløs betaling med Apple Pay. Banken har et bredt spekter av finansielle produkter som tilbys online til privatpersoner.

I tillegg til forbrukslån kan du søke om boliglån, billån, lån til refinansiering og kredittkort. Banken tilbyr også aksjehandel og fondsparing.

Lånemuligheter

Sbanken tilbyr forbrukslån til privatpersoner fra kr. 25 000,- og helt opp til 500 000,-. Minimum nedbetalingstid er 1 år, og maksimum løpetid på lånet er 5 år.

Enten du ønsker et vanlig forbrukslån eller lån til refinansiering er lånegrensen, nedbetalingstiden og rentenivået det samme.

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, til forskjell fra billån og boliglån der banken krever sikkerhet for lånet. Du kan dermed bruke sitt forbrukslån til akkurat det du selv ønsker.

Rentebetingelser og andre kostnader med lånet

Forbrukslån fra Sbanken har en effektiv rente fra 7,99% og opp til 19,98%. Gjennomsnittlig effektiv rente ligger på 11,02%, hvor den endelige effektive renten på lånet fastsettes etter at banken har foretatt en kredittvurdering av lånesøker.

Sbanken bruker automatisk kredittvurdering når du sender inn en lånesøknad online. Det betyr at du får svar på søknaden umiddelbart etter at den er sendt inn elektronisk.

Får du innvilget et forbrukslån fra Sbanken, vil rentesatsen bli presentert i tilbudet. Sbanken har en brukervennlig nettside, og det tar kun et par minutter å fylle ut søknaden.

Blir søknaden innvilget vil du motta låneavtalen (gjeldsbrevet) på e-post for signering. Ettersom det er en ren nettbank må du signere låneavtalen elektronisk med Bank-ID. Forbrukslånet blir vanligvis utbetalt samme dag som låneavtalen er signert.

Dermed kan du regne med å ha pengene på konto i løpet innen maks 2 virkedager.

Fordeler

Sbanken tilbyr lån uten sikkerhet helt opp til kr. 500.000,-, noe som er en fordel om du har behov for en større lånesum. Søknadsprosessen er effektiv og du slipper å vente mange dager før midlene står tilgjengelig på konto.

Den aller største fordelen er at de er en gebyrfri bank. Tar du opp et forbrukslån, slipper du å betale både etableringsgebyr og termingebyr. Dette er svært gunstig i forhold til andre aktører på markedet. Et annet pluss er at Sbanken kan tilby lavere effektiv rente på forbrukslån enn mange av sine konkurrenter.

Ulemper

Skal det nevnes noe negativt må det være at nedbetalingstiden er maksimum 5 år, ettersom lang løpetid på lån gir lavere månedskostnader.

En annen ulempe er at det ikke er mulig å ha med en medsøker når du sender inn lånesøknaden. Det vil i mange tilfeller føre til at du får tildelt en lavere lånesum enn ønsket på forbrukslånet.

Laveste tilgjengelige lånesum (25.000,-) er også relativt høy sammenlignet med hva andre banker kan tilby. Dette lånet passer derfor ikke for de som kun ønsker et smålån uten sikkerhet.

Fordeler

– Høy maksimum lånesum
– Gebyrfrie låneprodukter
– Konkurransedyktig rentenivå
– Rask saksbehandling
– Pengene raskt på konto
– Tilgjengelig kundeservice alle dager

Ulemper

– Kort nedbetalingstid på høye lånesummer
– Tilbyr ikke betalingsfri måned
– Ingen mulighet for å ta med en medsøker

Krav til søker

  • Skal du søke om et forbrukslån fra Sbanken kreves det at du har fylt 23 år på søknadstidspunktet.
  • Du må også ha en årlig inntekt på kr. 250.000,- eller mer.
  • Søkeren kan ikke ha aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Annet

Sbanken har kundeservice tilgjengelig på chat, telefon og Facebook alle dager mellom kl. 06.00 og kl. 24.00.


Annonselenke