Søk om lån på minuttet

Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Når du søker om lån, er det mulig å få svar på minuttet. Utbetalingen av pengene kan derimot ta lenger tid (oftest mellom 12 – 36 timer).

Søknaden om lån besvares på minuttet

Selv om banken presiserer at behandling av søknaden skjer umiddelbart, gjelder det ikke for alle typer lån.

Det ligger i kortene at når banken kan innvilge din søknad i løpet av et par minutter, så skjer dette med bakgrunn i en automatisk sjekk.

Så lenge privatøkonomien din faller innenfor rammene av det banken tillater ved en automatisk søknadsbehandling, vil du få lånet godkjent med en gang.

lån på minuttet er i dag mulig med bank id

I dag blir de fleste lånesøknader behandlet av selvlærende programvare. Derfor får du ofte svar kun noen minutter etter at du sendte inn søknaden.

Det forutsettes at banken ikke enten avslår lånesøknaden eller gir deg beskjed om at saksbehandlingstiden vil bli noe lengre.

I slike tilfeller vil banken foreta en manuell behandling av søknaden, og det kan føre til at det går 24-48 timer før søknaden godkjennes. Kravet er at det skjer på en vanlig arbeidsdag hvor banken holder åpent.

Disse kan hjelpe med lån på minuttet

En rekke norske långivere tilbyr behandling av lånesøknad på minuttet. Husk likevel å sammenligne vilkår og betingelser fra flere tilbydere.

Axo Finans – 21 banker

Et annet populært valg er Axo Finans. De gir deg svar innen få minutter hvis søknaden din innvilges.

Kravene hos Axo er noe høye, men megleren innhenter som regel konkurransedyktige lånetilbud.

Nøkkeltall og informasjon: 

 • Søknaden din sendes automatisk til 21 banker.
 • Beste eff. rente starter fra 6,81%
 • Lar deg signere elektronisk ved hjelp av BankID.
 • Identisk nedbetalingstid med Lendo.
 • Søk finansiering fra 10.000 til 500.000 kroner.

Aldersgrensen hos Axo Finans er noe høyere. Du må ha fylt 25 år for å kunne benytte tjenesten.

Lån på minuttet med Lendo

Du taper ikke tid på å bruke lånemeglere som Lendo.

Låneformidleren Lendo henter inn tilbud fra 15 banker på dine vegne. Tjenesten er gratis å benytte og alle tilbudene du mottar er uforpliktende.

Nøkkeltall og informasjon:

 • Tjenesten er kostnadsfri og du velger selv om du vil takke ja.
 • Laveste kredittgrense er 10.000 kroner.
 • Maksbeløpet du kan låne er 500.000 kroner.
 • Lån penger med en effektiv rente som begynner fra 6,86%.
 • Du kan signere søknaden med BankID for raskere behandling.

Du velger selv hvor lang nedbetalingstid du ønsker. Grensen ligger på maks 5 år (forbrukslån) og maks 15 år (refinans). For å søke må du ha fylt 20 år.

Får man kreditt på timen eller dagen?

Selv om vi snakker om lån på minuttet eller timen betyr dette ikke at du har pengene tilgjengelig med det samme.

Banken vil normalt utbetale lånet i løpet av 3-4 timer etter at søknaden er behandlet. Det forutsetter at du signerer avtalen elektronisk innen kort tid.

Etter at lånet er godkjent vil du måtte vente på bankenes behandlingstid. Penger som overføres mellom norske kontoer er underlagt faste tidspunkt (5 ganger per dag).

Får du behandlet lånesøknaden først på dagen (vanlig arbeidsdag) kan du kanskje være heldig å ha pengene på konto mot slutten av samme dag. I de aller fleste tilfeller vil det likevel gå minst 24 timer før du har lånebeløpet tilgjengelig.

Slik fungerer bankens kredittsjekk

Det første banken gjør når du har sendt inn din lånesøknad er å foreta en kredittsjekk av deg og eventuelle kausjonister.

Kommer det betalingsanmerkninger frem på kredittsjekken, vil søknaden i de aller fleste tilfeller bli avslått med det samme.

Steg for steg:

 • Bankens datasystemer behandler søknaden.
 • De sjekker gjeldsregisteret for bet. anmerkninger og inkasso på ubetalte lån.
 • Banken sjekker sine egne systemer og hvorvidt du har vært kunde der tidligere.
 • Det bestilles en kredittrapport fra Bisnode, Experian eller lignende hvor de ser på din kredittscore.
 • Hvis banken er i tvil kan den igangsette en manuell gjennomgang av søknaden. Da tar det oftest mer tid.
 • Hvis lånet innvilges vil du få beskjed via epost. Du blir deretter bedt om å signere lånedokumentet elektronisk.

Den gjennomsnittlige kredittscoren er mellom 50 og 60 poeng, når skalaen går til 100. De fleste med score over 20 får aksept på søknaden, så fremt de oppfyller bankens øvrige krav.

Viktigheten av å ha en høy kredittscore

Under forutsetningen at du ikke har betalingsanmerkninger registrert på navnet ditt vil banken først ta en titt på din kredittscore.

Kredittscore er et tall mellom 1 og 100 som står oppgitt i en rapport hos et av landets kredittbyrå. Et høyt tall betyr at du har en god kredittverdighet, og dermed utgjør lav risiko for mislighold.

Er din kredittscore høyere enn minstekravet for beløpet på lånet du søker om? Da vil søknaden din i de fleste tilfeller bli godkjent med en gang.

Anbefalt å lese (ekstern link): Gir gründere lån på ett minutt.

Det finnes også andre minstekrav til innvilgelse av forbrukslån

Har du en lav liknet inntekt fra tidligere år vil det kunne føre til at søknaden krever ekstra gjennomgang. Da er det ikke sikkert at banken kan avgjøre søknaden på minuttet.

Du vil ofte bli bedt om å sende inn kopi av din seneste lønnsslipp, samt eventuell annen dokumentasjon på din inntekt hvis banken er i tvil.

I tillegg til å sjekke betalingsanmerkninger og liknet inntekt, stiller banken også krav til låntakers alder. Det samme gjelder hvor lenge personen har bodd i Norge og hvorvidt du er norsk statsborger.

Alderskravet varierer gjerne fra 18 til 25 år, og de fleste långivere krever at du har vært folkeregistrert i og liknet til Norge de siste 1-3 årene for å være villige til å godkjenne et usikret forbrukslån.

Krever bankID

For å behandle søknaden må banken bekrefte identiteten til den som søker. De kan kun gjøre dette etter ditt eget samtykke, som du gir ved hjelp av bankID.

Innføringen av elektronisk signatur (BankID) har redusert bankenes behandlingstid fra dager til minutter.

Du signerer altså 2 ganger for å svar på minuttet når du søker om lån. Den første gangen gir du bankene tillatelse til å hente inn kredittopplysninger. Den andre gangen signerer du for å godkjenne lånet.

Viktig: BankID er juridisk bindende og oppfyller kravet til kontraktsinngåelse.

Signeringen kan også gjøres via vanlig post, men da vil ikke lånet innvilges på minuttet. Med BankID kan banken derimot behandle søknaden umiddelbart, med raskere utbetaling av pengene.

Meny