Lån til oppussing

Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
MånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Forbrukslån til oppussing uten sikkerhet et populært valg blant mange norske huseiere. At nordmenn elsker å fikse på hjemmet sitt er det heller ingen tvil om. Tall fra Prognosesenteret viser at halve Norge pusser opp boligen i en eller annen form, i løpet av ett år.

Sterk prisstigning og lav rente har sendt aktiviteten blant norske håndverkere til himmels. Denne guiden inneholder flere nyttige tips relatert til oppussing av bolig hvor dette er noen av temaene vi går gjennom:

  1. Utvalgte banker som tilbyr lån til oppussing.
  2. Litt om vilkårene som følger med et forbrukslån.
  3. Hvordan oppussing kan øke boligens verdi.
  4. Forslag til hvordan du øker boligverdien.
Bilde av teppe som rulles ut.

Med et oppussingslån uten sikkerhet disponerer du pengene slik du selv ønsker. Bankene stiller ingen krav til hvilke deler av huset du pusser opp.

Lån via Aconto

Aconto lånemegler logo.

En søknad om oppussingslån hos Aconto behandles av 15 forskjellige banker.

Lånemegleren Aconto tilbyr oppussingslån fra 5 000 til 500 000 kroner, med 1-5 års nedbetalingstid.

Laveste rente begynner fra 7,90 prosent og avhenger av kredittverdigheten til den som søker om lånet.

De samarbeider med 15 banker og finansieringsselskap. Det gir deg god dekning når du sender inn søknaden og øker sjansen for å få et bra rentetilbud. Å bruke Aconto sin tjeneste koster deg ingenting og du er ikke forpliktet til å akseptere et tilbud.

Lendo kan hjelpe deg

Hos Lendo kan du forvente svar på søknaden innen ett døgn.

Lendo er en annen aktør som anbefales. For øyeblikket samarbeider de med 16 banker og formidler lån til oppussing fra 10 000 til 500 000 kroner med maks 5 års tilbakebetaling.

En fordel med å benytte Lendo er det lave effektive rentenivået, som begynner fra 6,86%. Endelig rentesats bestemmes i samråd med resultatet av en kredittvurdering.

Når du har mottatt et tilbud om lån har du en frist på 30 dager til å akseptere vilkårene. Majoriteten av søknadene besvares innen ett døgn og Lendo er kjent for å jobbe effektivt.

Forbrukslån kan være en døråpner

Forbrukslån er det vi kaller for et “lån uten sikkerhet”. Banken krever verken eierandel eller sikkerhet i eiendelene dine. Fordelen er at pengene kan benyttes slik du selv ønsker (f.eks til oppussing). Det er ingen restriksjoner på hvilke deler av boligen du kan pusse opp. Alternativet er å utvide rammen på boliglånet for å motta et lavere rentenivå. Løsningen ligger dessverre utenfor rekkevidde for en del norske låntagere.

Når kredittrammen til boliglånet utvides vil det følge samme nedbetalingsplan som resten av lånet. Er det 20 år som står i avtalen, vil den nye lånesummen simpelthen legges til. Du kan såklart kvitte deg med gjelden raskere, men det er ikke like enkelt som et oppussingslån uten sikkerhet.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

forbrukslån til oppussing

Installering av peis har en høy meravkastning på boligens fremtidige salgsverdi.

Easybank

Easybank logo.

Lån til oppussing har en rente fra 9,62 prosent hos Easybank.

Easybank er en annen mulighet, med en tilgjengelig kredittramme mellom 10 000 og 500 000 kroner.

Laveste rente hos Easybank er 9,62 prosent, med maks 5 års nedbetaling (bankens hovedregel).

Oppussing kan øke verdien

Boligens potensielle verdiøkning regnes som en av de viktigste årsakene til at nordmenn velger å pusse opp.

Her er det likevel mange av oss som gjør feil, sier ekspertene. De hevder at inntil hver tredje krone er bortkastet ved at folk enten pusser opp feil del av boligen, eller velger en lite attraktiv stil. Det er verdt å ha i bakhodet før du setter i gang med et avansert oppussingsprosjekt.

Undersøkelser viser i tillegg at peis og balkong er blant de beste investeringene du kan gjøre når boligen pusses opp. Det kan gi en meravkastning på hundretusenvis av kroner.

Vær derimot forsiktig med å pusse opp bad og våtrom. Dette krever en del fagarbeid og kan fort koste mer enn det smaker. Slike prosjekter passer best hvis du planlegger å bo i huset over en lang tidsperiode.

På forsiden vår kan du sammenligne bankene som tilbyr lån uten sikkerhet til oppussing. Det inkluderer vilkår for alder og inntekt.

Ungt par pusser opp boligen.

Oppussing kan øke boligverdien med flere hundre tusen kroner. Mye avhenger av hvilke deler av boligen du velger å oppgradere.

Invester i utleienhet

Mange norske hjem har et ubrukt potensiale for utleieenhet. Å skille ut en ny enhet er ikke nødvendigvis så vanskelig som mange tror og kan være en god måte å finansiere lånets kostnader.

Har du f.eks et ubrukt loft eller et kjellerrom med gode lysforhold? Legger du pengene inn i oppussing og omgjøring til utleieenhet kan du se frem til en fast månedlig inntekt over lang tid.

Ikke for å glemme at separate utleieenheter har en solid effekt på boligverdien. Noen går så langt som å si at du kan tjene hundretusener ekstra når boligen selges.

Nedbetaling av lånet

Når oppussingen er fullført vil verdien av boligen din sannsynligvis være høyere. Derimot vil ikke oppussing som regel gi noen umiddelbar meravkastning. Det fører kun til at gjeldsbelastningen din som boligeier øker.

Har du satt inn ny utleieenhet? I såfall vil du kunne dekke lånets terminbeløp med de løpende inntektene. Vær uansett bevisst på at lånet må nedbetales så raskt som mulig.

Husk i tillegg at du kan kreve skattefradrag på utgifter i forbindelse med lån. Skattefradraget utgjør 23 prosent for alle betalte utgifter (renter og omkostninger) for ligningsåret 2018.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering: 4,7/5

Meny