Forbrukslån fra BraBank


Annonselenke

Effektiv rente 15,75%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 27 175, Totalt: 92 175,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:9,62%
Lånebeløp:10 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1-15 år
Inntektskrav:Registrert inntekt
Krav alder:23 år

Kontakt:

Telefon: 22 99 14 00

Adresse: Holbergs gate 21, 0166 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 09.00 – 15.00 

Nettsted: https://www.brabank.no

Om BraBank

Selv om navnet BraBank er nytt, har banken operert i det norske finansmarkedet i over 15 år. Tidligere het finansieringsselskapet ”Verdibank”, og henvendte seg primært til ideelle organisasjoner, kristne menigheter og vanskeligstilte. F

okuset i dag er både på bedrifts- og privatmarkedet, der BraBank tilbyr spareløsninger, boliglån, bilfinansiering, kredittkort, forbrukslån og andre tradisjonelle bankprodukter.

Lånemuligheter

Et usikret forbrukslån fra BraBank starter på 10 000 kroner, med 500 000 kroner som maksimum lånesum. Låner du en høy sum, opp til maksimumsgrensa, kan du velge inntil 15 år tilbakebetalingstid.

I og med at lånegrensen er høy, egner BraBank seg til refinansiering av andre lån og kreditter. Betingelsene for lån til refinansiering er de samme som for forbrukslån.

I tillegg til forbrukslån kan du søke om billån med og uten sikkerhet. Lånet uten sikkerhet kalles kaskofritt billån, og har en nominell rente fra 7,49%. Med sikkerhet i bilen, samt kaskoforsikring, kommer de nominelle rentene ned i 4,49%. Les forøvrig mer om billån uten sikkerhet og aktuelle tilbydere her.

Begge formene for billån har en øvre grense på 500 000 kroner, mens nedre grense er 50 000 kroner.

Rentebetingelser og andre kostnader

BraBank har et bra nivå på rentene, der de nominelle starter på 7,49%. Det gir en effektive rente fra 9,62% dersom lånestørrelsen er stor nok, og tilbakebetalingstiden lang.

For å få så lave renter på lånet, må du ha god betalingsevne og høy kredittscore. Har du det motsatte, kan rentene bli rundt ti prosentpoeng høyere. Vår anbefaling er at søkere alltid innhenter flere lånetilbud, slik at man har et sammenligningsgrunnlag.

BraBank bør være en av bankene man søker hos, spesielt om man er på jakt etter et større lån til forbruk.

Etableringsgebyret for forbrukslån er 995 kroner, mens termingebyret er 35 kroner  med avtalegiro og 95 kr uten avtalegiro. Utover renter og disse gebyrene, kommer det ingen utgifter på lånet, med mindre du er sen med betaling eller vil endre lånestørrelsen.

Fordeler

Først og fremst er det bra at BraBank tilbyr både små og store forbrukslån. Den øvre grensen, samt muligheten for lave renter, gjør lånet egnet for refinansiering av gjeld fra kreditter og andre lån.

Søknadsprosessen hos BraBank er også rask og effektiv. Her er det mulig å få tilsagn på lånet samme dag man søker, og utbetaling så snart låneavtalen er godkjent.

Vi mener det er en fordel for mange at man kan samle alle banktjenestene sine hos BraBank, og ikke bare bruke banken til å få lån. Det gjør det enklere å gjøre opp de månedlige innbetalingene.

Ulemper

Etableringsgebyret er høyt dersom lånesummen er lav, og bidrar til at de effektive rentene også blir høye. Skal du ha et lite lån, vil du kanskje finne rimeligere alternativer hos banker som ikke har etableringsgebyr for smålån.

Aldersgrensen på 23 år er ganske utelukkende for mange som trenger lån. Poenget er nok å hindre at unge med lav inntekt ikke låner uvettig, men det finnes likevel mange i denne aldersgruppen som har stabil inntekt, og enkelte har hatt det allerede i lang tid når de passerer 23 år.

Fordeler

– Høy lånegrense
– Egner seg til refinansiering
– Enkel søknadsprosess
– Konkurransedyktige renter
– Alle vanlige banktjenester

Ulemper

– Høy aldersgrense
– Noe høyt etableringsgebyr

Krav til søker

  • Aldersgrensen for å få lån fra BraBank er 23 år.
  • Banken krever ingen spesiell minsteinntekt, men inntekten vil innvirke på hvor stort lån man får.
  • De krever også at søkeren er norsk statsborger med en ligningshistorikk på minst 3 år (betalt skatt fra inntekt i tre år).
  • Alle søkere kredittvurderes, og det gis automatisk avslag om søkeren har pågående inkassosaker eller er registrert med betalingsanmerkninger.
  • All inngåelse av låneavtaler skjer elektronisk, og søkeren må derfor ha BankID.

Annet

I og med at BraBank ikke bare fokuserer på forbrukerfinansiering kan du enkelt opprette vanlig brukskonto her. Det kan være en fordel dersom du vil ha utbetalt lån raskt på dagen, eller vil knytte et betalingskort til lånet.

Banken er helt og holdent nettbasert, med de fordeler det medfører. Bankens innskuddsrenter på sparekonto er relativt gode, der du har ubegrensede antall gebyrfrie uttak.


Annonselenke