Billån uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Billån leveres både med og uten krav til sikkerhet. I denne guiden går vi gjennom alle de fordelene og ulempene som følger med hvert valg.

Du vil f.eks finne informasjon om kravet til egenkapital og hvilke forsikringer banken krever. I tillegg tar vi en titt på noen utvalgte tilbydere av billån og hvilke renter/vilkår de kan tilby.

Alternativ 1: Billån uten sikkerhet

Billån uten sikkerhet passer best for kjøp av eldre modeller med en lavere pris. Lånet kjennetegnes ved at banken ikke blander seg inn i hvordan du bruker pengene.

Av den grunn kan du finansiere hele bilkjøpet, pluss det ekstrautstyret du måtte ønske. Det kan f.eks være snakk om bilstereo, nye seter eller lakkering av bilen.

Med et billån uten sikkerhet gjelder disse vilkårene:

  1. Ingen krav om at du skyter inn egenkapital.
  2. Ingen krav om kaskoforsikring (versus ansvarsforsikring).
  3. Du behøver ikke betale for tinglysing av kjøretøyet.

Grunnen til at det kalles et “billån uten sikkerhet”, er at banken ikke krever pant i kjøretøyet. Derfor slipper du å betale for tinglysing av pantet i Løsøreregisteret. Det sparer deg for ca. 1 000 kroner.

Anbefalt artikkel: Hvor mye kan jeg låne?.

Disse bankene kan hjelpe deg

Et stort antall tilbyr billån uten sikkerhet. Her har vi plukket ut 2 tilbud vi mener er verdt å vurdere.

Santander Bank

Santander tilbyr smålån til bil med effektiv rente f.o.m. 11,90 prosent. Laveste rente på et ordinært billån er derimot 8,20 prosent.

Billån fra Santander er ekstra gunstig for de som ønsker å kjøpe et billigere kjøretøy.

Santander tilbyr lån uten sikkerhet fra 10 000 – 70 000 kroner uten etablerings -og termingebyr.

For lån mellom 70 000 – 350 000 kroner vil det legges til et etableringsgebyr på 950 kroner pluss termingebyr på 65 kroner.

Du betaler kun lånets effektive rente (11,90 – 17,90 prosent) med en nedbetalingstid fra 1-5 år. Santander krever at du har fylt 23 år på søketidspunktet. Du må også kunne dokumentere en minimum inntekt på 200 000 kroner.

Easybank

Easybank logo.

Easybank tilbyr billån med effektiv rente f.o.m. 9,62%.

Billån fra Easybank er et annet alternativ du bør vurdere. Hos Easybank kan du søke om et billån uten sikkerhet fra 10 000 til 500 000 kroner (som er en del høyere enn Santander).

Til gjengjeld vil de kreve etableringsgebyr og termingebyr, uavhengig av lånets størrelse. Easybank anbefales fordi banken kan tilby et relativt lavt rentenivå sammenlignet med Santander.

For øyeblikket tilbyr banken lån med effektiv rente ned mot 9,62 prosent og en nedbetalingstid mellom 1-15 år.

Easybank krever at du er minst 23 år gammel og har norsk statsborgerskap. Du må i tillegg kunne legge frem minst 3 års ligningshistorikk.

finansiere kjøretøy

Lån til bil uten sikkerhet leveres uten krav til EK, forsikring og tinglysing. Til gjengjeld må du betale en høyere rente.

Alternativ 2: Billån med sikkerhet

Billån med sikkerhet er det billigste alternativet hvis vi utelukkende fokuserer på lånets rente. Du kan forvente å betale et sted mellom 4-7 prosent rente med en god kredittverdighet.

Egenkapital er påkrevd hos de fleste bankene, hvor standarden ofte ligger mellom 20 og 30 prosent. Desto høyere beløp du skyter inn i egenkapital, jo lavere vil banken som regel sette renten.

Forsikring er påkrevd når du velger et slik lån. For nyere og mer verdifulle biler er det vanlig å kreve full kaskoforsikring på bilen. Dette fører med seg en del ekstra kostnader for deg som låntaker.

Som vi nevnte innledningsvis er du i tillegg påkrevd å dekke tinglysningsgebyret av avtalen. Denne avgiften vil inkluderes i bankens etableringsgebyr.

Bilde av bilforhandler med nye biler.

Billån med sikkerhet passer best for nye biler med en høyere prislapp. Bankene tar ikke pantesikkerhet i alle biler.

12 års grense for nedbetaling

Det finnes situasjoner hvor bankene ikke tilbyr billån med sikkerhet. Det kan skyldes lav salgsverdi eller at bilen er for gammel.

Biler er kjent for å tape verdien sin raskt, og da ofte med 20-30% så fort de forlater forhandlerlokalet. Noen eksperter sammenligner derfor nybilkjøp med å kaste tusenlapper på peisen.

Bankene har ulike vilkår, men de fleste benytter seg av 12 års regelen når de skal vurdere en søknad om billån med sikkerhet.

Regelen sier at billånet skal være betalt ned i sin helhet innen bilen er 12 år gammel. En bil som er 3 år vil derfor tilbys en nedbetalingstid på maks 9 år.

Hvis du stiller med lav egenkapital (f.eks under 20%) vil et nybilkjøp føre til at banken allerede er i minus etter verdifallet. Det skyldes at verditapet er så stort at det overgår den innskutte egenkapitalen. Derfor er det vanlig at bankene krever minst 35% egenkapital.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering av oss:


5 stjerner (basert på 2 avstemninger)

Meny