Centum


Effektiv rente 13,84%, kr. 240 000,- o/10 år, Kostnad kr. 189 840, Totalt: kr. 429 840,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:Fra 6,29%
Lånebeløp:5 000 - 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 15 år
Inntektskrav:120 000 kroner
Krav alder:18

Kontakt:

Telefon: 23 96 70 00

Adresse: Postboks 1433 Vika, 0115 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 08.00 – 17.00

Nettsted: https://www.centum.no

Forbrukslån fra Centum

Centum (også kjent som Centum Finans) er en norsk lånemegler som formidler forbrukslån og øvrige lån uten sikkerhet til refinansiering.

For øyeblikket kan selskapet skilte med 15 partnere, som inkluderer både banker og finansieringsselskap. Med andre ord vil en søknad som formidles av Centum bli vurdert av opptil 15 aktører, uten at det er noen garanti for at du mottar et tilsvarende antall tilbud.

Centum inngår forøvrig i det samme finanskonsernet som også eier lånemegleren Zmarta.

Søknader om forbrukslån som sendes inn via Centum vil behandles av flere forskjellige selskap, inkludert Avida, Santander Consumer Bank, Bra Bank og Nordax.

Lånemuligheter

Hos Centum kan du søke om finansiering uten sikkerhet fra 5.000 og opptil 500.000, noe som inkluderer både forbrukslån og refinansieringslån.

Laveste lånebeløp på 5.000 kroner gjør Centum til et konkurransedyktig alternativ for de som leter etter smålån.

Når du søker om lån vil pengene som regel utbetales til din konto innen 1-3 dager, men prosessen kan ta lenger tid i visse tilfeller. Centum opplyser selv at man bør signere søknader med BankID hvis målet er å oppnå effektiv saksgang.

Centum retter seg i all hovedsak mot kunder som har behov for lån uten sikkerhet, inklusive forbrukslån, smålån og mikrolån. De tilbyr også billån uten sikkerhet som en ekstratjeneste.

Du bestemmer selv hvor mye du ønsker å låne og du er ikke forpliktet til å akseptere eventuelle tilbud partnerne måtte komme med. Centum guider deg gjennom prosessen fra A til Å.

Utover dette forholder Centum seg til gjeldende regler for nedbetalingstid på lån uten sikkerhet. Disse dikterer at nedbetalingsperioden på forbrukslån skal være satt til maks 5 år, mens det kan innvilges opptil 15 års nedbetaling for refinansiering. Sistnevnte er under forutsetning at dine gamle gjeldskrav har en identisk tidsramme.

Rentebetingelser og andre kostnader med lånet

Centum kan tilby konkurransedyktige betingelser, med en effektiv rente som begynner fra 6,29%. Dette er den laveste potensielle renten du kan oppnå hos minst ett av de selskapene som samarbeider med Centum.

Alle forbrukslån og refinansieringslån som gis av Centum vil ha en effektiv rente som varierer mellom 6,29 og 31,30 prosent.

Lånegebyrene inngår i den effektive renten og inkluderer blant annet etableringsgebyr og termingebyr. Disse satsene vil være forskjellige iht. til hvilket finansieringsselskap det er som håndterer avtalen din.

Merk at renten vil settes i tråd med resultatet av en kredittvurdering.

Fordeler

Centum Finans samarbeider med et middels antall partnere, noe som verken kan kalles en fordel eller ulempe. Potensialet for å oppnå en lav rente er et pluss, og det samme gjelder den fleksible kredittrammen som tilbys.

Ikke alle finansagenter tilbyr forbrukslån f.o.m. 5.000 kroner, så det kan regnes som en fordel.

Centum har også egne ansatte som hjelper lånesøkere gjennom prosessen med å oppnå finansiering. Det gjør det enklere for deg som søker om lånet å finne frem til et akseptabelt tilbud.

Ulemper

Hvis man skal påpeke en potensiell ulempe ved Centum, så er det antallet partnerbanker og finansieringsselskap. De har et relativt lavt antall partnere, sammenlignet med noen andre selskap.

På listen over partnerbanker mangler det også noen kjente navn som er å finne hos andre finansagenter.

Utover dette scorer Centum Finans bra på de andre områdene.

Fordeler

– Lav potensiell effektiv rente (fra 6,29%)
– Fleksible lånemuligheter som begynner fra 5.000 kr.
– Egne ansatte som guider deg gjennom prosessen.
– En ren og enkel nettside som er lett å manøvrere.

Ulemper

– Antallet partnerbanker og finansieringsselskap er noe lavt.

Krav til søker

Dette er kravene som stilles for å kunne søke om lån via Centum:

  • Du må ha fylt minst 18 år på søketidspunktet. Hvis formålet er refinansiering av gjeld er aldersgrensen satt til 20 år.
  • Du kan ikke ha registrerte inkassosaker på navnet ditt eller betalingsanmerkninger.
  • Du må kunne dokumentere en brutto årsinntekt på minimum 120.000 kr.
  • Hvis du driver din egen virksomhet (selvstendig næringsdrivende) må du ha vært registrert minst 3 år i Brønnøysundregistrene.
  • Er du ikke norsk statsborger? Da må du ha skattet og blitt lignet de siste 3 årene for å kunne søke.

Annet

Noen av partnerne til Centum tilbyr det som kalles refinansiering med sikkerhet. Dette er lån for de som har pådratt seg inkasso/betalingsanmerkninger og ikke får innvilget finansiering andre steder. Centum opplyser ikke på sine hjemmesider hvorvidt det er mulig å søke om et slik lån.

Merk at det alltid stilles krav om sikkerhet i låntakers bolig for at refinansiering med sikkerhet skal innvilges.


Annonselenke