Forbrukslån fra Ferratum


Annonselenke

48,17% effektiv rente, 30.000,-, o/12 mnd, kost 6.494,72 kr. Total: 36.494,72 kr.

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:48,17%
Lånebeløp:1 000 - 20 000 kroner
Nedbetalingstid:15 dager - 2 år
Inntektskrav:Fast inntekt
Krav alder:21

Kontakt:

Telefon: Se bankens hjemmeside.

Adresse: Se bankens hjemmeside.

Åpningstider: Se bankens hjemmeside.

Nettsted: https://www.ferratum.no

Ferratum Group opererer i 23 land per i dag, der de spesialiserer seg på såkalte mobile banktjenester.

I Norge markedsføres forbrukslån fra dette selskapet under merkenavnet Ekspresskreditt. Nylig utvidet finansselskapet tilbudet med en form for kontokreditt de kaller Ferratum Credit.

Ferratum er basert på Malta, men har selvsagt nødvendig lisens fra Finanstilsynet for å tilby banktjenester her til lands.

Kundeservice for Ferratum er lokalisert i Norge, med norske saksbehandlere som kan kontaktes per brev, mail eller på telefon alle hverdager.

Lånemuligheter med Ferratum

Forbrukslånet fra Ferratum kan så absolutt defineres som et mikrolån. Det minste beløpet er på skarve 1 000 kroner, og den største lånesummen er 6 000 kroner. Her får du ingen lang tilbakebetalingstid, og lånet må tilbakebetales innen 30 dager.

Ferratum Credit er et fleksibelt lån på inntil 15 000 kroner, der du selv bestemmer størrelsen på avdragene, innenfor visse grenser.

Rentebetingelser og andre kostnader

Når banker oppgir kostnadene på lånene sine, må de vise den årlige renten. For et mikrolån som må betales tilbake innen 30 dager, blir dette noe misvisende. Du betaler nemlig ikke over et helt år.

Derfor er rente-prosenten skyhøy sammenlignet betydelig større forbrukslån fra andre banker, der tilbakebetalingstiden er helt opp mot 15 år.

For mikrolånet på inntil 6 000 kroner sin del, blir dermed årlig effektiv rente på 1915,52%. Det ser helt vilt ut, men totalt sett er kostnadene 1 400 kroner dersom lånet er på 5 000 kroner.

Ferratum Credit har en effektiv rente på 269,46%, dersom du låner maksimumssummen på 15 000 kroner, og betaler ned inne 12 måneder, med like store avdrag hver måned. Betaler du raskere, blir rentene og totalkostnadene annerledes.

Fordeler

Fordelen med mikrolån fra Ferratum er at de kan skaffes svært raskt. Banken svarer så å si med en gang søknaden er sendt, og de er kjent for å betale ut lånesummen uten å bruke særlig tid.

Kredittvurdering er automatisert, og du får en SMS tilsendt med en gang lånet er godkjent.

Således kan banken være en redning når det haster med å skaffe seg småsummer. Kundeservice er bra hos Ferratum, og det er veldig enkelt å både søke om lån, og å få pengene utbetalt.

Siden lånesummene er lave, skjer det aller meste automatisk.

Ulemper

Ulempene med forbrukslån fra Ferratum er ganske åpenbare. Lånene er prosentvis veldig dyre, og lånesummene er svært lave. Vi har forståelse for at banken ikke kan drive forretninger som ender med tap, noe de ville gjort om rentene var på nivå med andre forbrukslån.

Men, selv om tilbakebetalingstiden er veldig kort, mener vi at rentenivået og avgiften man betaler for smålån fra denne banken, er for høyt.

I tillegg er det en fare for at kostnadene blir skyhøye totalt sett, dersom man av ymse grunner ikke klarer å betale tilbake innen den avtalte tiden.

Fordeler

– Mulig å refinansiere med betalingsanmerkning
– Mulighet for medlåner

Ulemper

– Forbrukslånet er begrenset
– Høyt inntektskrav
– Høyt etableringsgebyr på lån med sikkerhet

Krav til søker

  • Hos Ferratum kreves det at søkeren er over 21 år gammel, mens de ikke oppgir noen særskilte krav til inntekt. Du kan likevel regne med at det må en viss fast inntekt til for å få låne, i og med at banken foretar en kredittvurdering før søknaden eventuelt godkjennes.
  • Ellers krever banken at du har bankkonto og mobilnummer registrert i Norge.
  • Av praktiske hensyn må du også ha en epostadresse, samt BankID for å kunne signere på søknaden og låneavtalen.

Annet

Du må ha BankID for å kunne søke om forbrukslån fra Ferratum. Elektronisk signatur gjør at du får raskere og sikrere søknadsbehandling, i tillegg til at pengene du låner blir utbetalt uten forsinkelser.

Ferratum tilbyr en ganske fiffig tjeneste for personer som reiser mye. Man kan opprette en brukskonto hos Ferratum som du enten låner til, har tilknyttet Ferratum Credit, eller setter inn penger selv. Pengene kan så tas ut og brukes i gangbar valuta i de fleste europeiske land.

Du kan også kontoen til betaling fra en smarttelefon til en annen, eller betale for varer og tjenester der mobilbetaling aksepteres. Videre kan kontoen tilknyttes Ferratums eget kredittkort.


Annonselenke