Forbrukslån fra Ikano Bank

SØK VIA LÅNEMEGLER
Annonselenke
Effektiv rente 14,88%, kr. 115 000,- o/7 år, Kostnad kr. 65 781, Totalt: 180 781,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:8,47%
Lånebeløp:50 000 – 400 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 15 år
Inntektskrav:200 000 kroner
Krav alder:23 år

Kontakt:

Telefon: 66 85 86 66 

Adresse: Postboks 295, 1372 Asker

Åpningstider:

Mandag – Fredag 09.00 – 16.00 

Nettsted: https://www.ikanobank.no

Om Ikano Bank

Ikano Bank ble etablert av møbelkjeden IKEA, og har i dag samme eiere (Kamprad-familien). I Norge har det svenske selskapet vært virksom siden 1991. Den gangen tilbød Ikano Finans (det opprinnelige navnet) betalingsløsninger og finansiering for de som handlet møbler på IKEA.

Virksomheten er siden blitt utvidet til blant annet vanlige forbrukslån, kredittkort og leasing, samt finansieringsløsninger for bedriftsmarkedet.

Lånemuligheter

Ikano Bank sitt forbrukslån er veldig enkelt og greit. Lånet krever ikke pantesikkerhet, med lånesummer fra 25 000 kroner og oppover til 400 000 kroner. Hva du bruker pengene til er helt din egen sak, så lenge du holder deg innenfor lovens rammer.

Tilbakebetalingstiden velger du selv når du søker, begrenset oppad til 15 år.

Lånesummen vil innvirke på hvor lang nedbetalingstid du får, og du får for eksempel ikke aksept for 15 års nedbetaling for en lånesum på 50 000 kroner. Dette ser du i søknadsskjemaet, der du velger lånesum og antall år.

Du kan forhøye et eksisterende forbrukslån fra Ikano, der minimum økning er 25 000 kroner. Totalsummen kan dog ikke overskride maksimumslånet på 400 000 kroner.

Rentebetingelser og andre kostnader

Det er standard at bankenes rentetilbud varierer i forhold til søkernes kredittverdighet, og at de med ordnet økonomi og god betalingsevne, får de beste rentene.

For et forbrukslån fra Ikano Bank betyr dette at den billigste nominelle rente er 7,9%, mens den maksimalt strekker seg til 15,9%.

Maksimumsrenten er ingen billig rente som sådan, men hos Ikano ligger den betydelig lavere enn hos de aller fleste konkurrenter. Den laveste renten er samtidig blant de aller beste.

Gebyrene hos Ikano Bank er ganske standard, og på samme nivå som konkurrentene. Du må ut med 900 kroner i etableringsgebyr, i tillegg til 50 kroner i gebyr for hver månedlige innbetaling.

Ut over dette er det ingen andre kostnader, med mindre du ønsker betalingsforsikring, eller søker om å øke lånet på et senere tidspunkt.

Det er ingen ekstra kostnader forbundet med innfrielse av lånet før tiden, eller ekstra innbetalinger.

Fordeler

Ikano Banks renter er gjennomgående bra, all den tid vi snakker om et lån som ikke krever at man stiller med pantesikkerhet. Selv for de med dårlig kredittscore, blir rentene bedre enn i mange andre banker, da den maksimale renten er lavere i denne banken.

Rentenivået gjør at forbrukslånet fra Ikano er egnet for refinansiering, for de som har behov for slike løsninger.

Man kan også søke om utvidelse av lånet hos Ikano Bank, med kort behandlingstid. I det store og hele går ting raskt unna i denne banken, både søknadsbehandling og  utbetaling av lån. Ikano Bank er også blant de stadig flere finansieringsselskapene som aksepterer at to personer låner sammen.

Ulemper

Kravene for å få forbrukslån hos Ikano Bank er noe strenge. Alderskravet og inntektskravet utelukker for eksempel de fleste heltidsstudenter. Riktignok burde man være forsiktig med å låne penger om man ikke har god nok inntekt, men for de som trenger et kortidslån i påvente av andre midler, virker Ikano noe strenge.

Vi mener også at låneforsikringen som tilbys i denne banken er for dyr. Denne er på 8% av den månedlige innbetalingen, noe som er godt over mange andre selskapers forsikringsløsninger.

Fordeler

– Rask utbetaling av lån
– Aksepterer medlåner
– Maksimumsrenten er lav
– Egnet til refinansiering
– Mulighet for opplåning

Ulemper

– Noe strenge krav til søkeren
– Dyr låneforsikring

Krav til søker

  • Kravene til alder hos Ikano Bank er at søkeren være minimum 23 år for å få forbrukslån.
  • I tillegg må søkeren tjene minst 200 000 i fast årsinntekt før skatt.
  • Som det kreves også hos de andre bankene må låntakeren ha bodd i Norge i minst 3 år (og skattet her) dersom han eller hun ikke er norsk statsborger.
  • Ellers må søkeren ha en ordnet økonomi, det vil si ingen aktive inkassosaker, og definitivt ikke være registrert med betalingsanmerkninger.
  • Legg merke til at for å få lån i Ikano Bank, må du kunne signere med BankID.

Annet

Du kan søke om betalingsfrie måneder, når du tar opp forbrukslån i Ikano Bank. Kravet er at lånet må du være eldre enn 6 måneder, og du må ha betalt til riktig tid i hele perioden.

Etter dette kan det innvilges 2 betalingsfrie måneder for hvert år som lånet løper. Dette fordyrer lånets totale kostnader, da rentene likevel løper de månedene du ikke betaler, og dermed forlenger lånetiden.

Lånetiden kan i alle tilfeller ikke overstige maksimum lengde lånesummen (15 år for de største lånene).

Ikano Bank tilbyr betalingsforsikring for låntakere mellom 23 og 63 år. Forsikringen gjelder ved arbeidsledighet, permittering eller sykemelding, med visse begrensninger. Lånebeskyttelse som dette koster noe ekstra, og nødvendigheten bør vurderes i forhold til forsørgeransvar, risiko for inntektstap og så videre.