Forbrukslån fra Nordea


Annonselenke

Effektiv rente 18,52%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 31 657, Totalt: 96 657,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:18,52%
Lånebeløp:20 000 – 250 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 8 år
Inntektskrav:150 000 kroner
Krav alder:18 år

Kontakt:

Telefon: 23 20 60 70 

Adresse: Postboks 1166 Sentrum, 0107 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 08.00 – 18.00

Nettsted: https://www.nordea.no

Om Nordea

Nordea er et svensk konsern med en relativt kort fartstid bak seg (etablert i år 2000). Etter en rekke oppkjøp av andre banker, blant annet i Norge, har selskapet vokst seg til en betydelig størrelse i hele Norden. I tillegg har konsernet finansvirksomhet i Baltikum, Polen, Russland, samt filialer i en rekke finanssentra rundt om i verden.

Nordea fokuserer primært på boliglån og tradisjonelle banktjenester, men tilbyr også usikrede forbrukslån og kontokreditter.

Lånemuligheter

Nordea tilbyr forbrukslån uten sikkerhet, samt en kontokreditt uten sikkerhet (kalles ofte brukskreditt eller fleksibelt lån). Usikret betyr at låntakeren ikke må stille med pant. Forbrukslånet er på inntil 250 000 kroner, med maksimal nedbetalingstid på 8 år- Innenfor nedbetalingstiden kan man få innvilget inntil 1 år med avdragsfrihet.

Utvidelse av lånet er mulig hos Nordea, så lenge låntakeren har betalt i tide over en viss periode.

Banken tilbyr også en brukskreditt med begrenset låneramme. Standard er at du kan få kreditt på det som tilsvarer to ganger brutto månedsinntekt. Dette krever at du har brukskonto i Nordea, mens forbrukslånet kan utbetales også til andre banker.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene på forbrukslån fra Nordea er faste, og beregnes ikke individuelt ut i fra din kredittscore, noe som er vanlig hos de fleste andre banker. Den nominelle renten er på 14,5% per år, uansett lånesum og nedbetalingstid.

Effektiv rente tar med seg etableringsgebyret på 1 000 kroner, samt månedlige termingebyr på 65 kroner. Denne renten vil dermed variere alt ettersom hvor lenge lånet løper.

Rentene på kontokreditten Nordea tilbyr, er noe lavere enn for et forbrukslån dersom du er Premium-kunde i banken. De nominelle rentene er da på 12,9%, men det beregnes i tillegg en provisjon for hvert kvartal. Provisjonen er 0,25% av benyttet kreditt, og minimum 50 kroner. Er du ikke Premium-kunde, ligger de nominelle rentene på 18,5%, og provisjon kommer i tillegg også her.

Rentekostnadene på en kreditt som dette beregnes kun av benyttet kreditt. Lar du hele kredittrammen stå urørt en måned, får du ingen renteutgifter.

Etableringsgebyret for kontokreditten er for tiden på 500 kroner.

Fordeler

At rentene på et forbrukslån fra Nordea har faste renter, er for så vidt både en fordel og ulempe. Fordelen ligger i det at du vet hva kostnadene blir før du får svar fra banken, og for personer med svak kredittscore, vil bankens tilbud kunne bli ganske gunstig.

Det er også mulig å skaffe lån fra Nordea temmelig raskt, og spesielt om du er kunde i banken fra før. For de som foretrekker kontokreditt fremfor vanlig forbrukslån, er det positivt at Nordea tilbyr dette, selv om kredittrammen er ganske begrenset.

Det er ellers relativt lave krev med tanke på inntekt og alder. Med det sagt så kan man regne med at Nordea er nøye og seriøse når de kredittvurderer søkeren.

Ulemper

Nordea gir ingen mulighet for lave renter for de med høy kredittscore og god betalingsevne. Her skjæres alle over samme kam, på godt og vondt.

For gjennomsnitts-søkeren vil forbrukslån fra Nordea kunne bli gunstig, mens for de med god økonomi og betalingshistorikken i orden, lønner det seg sannsynligvis å låne i en annen bank.

Nedbetalingstiden er også ganske kort, og dermed mister man muligheten til lave månedlige avdrag, for de som trenger dette. I forhold til den begrensede lånerammen, mener vi etableringsgebyret er for høyt sammenlignet med flere andre banker.

Fordeler

– Oversiktlig med faste renter
– Rask tilgang til pengene for eksisterende kunder
– Mulighet for begrenset brukskreditt
– Overkommelige alders- og inntektskrav

Ulemper

– Høye renter for de med god økonomi
– Noe høyt etableringsgebyr
– Lav låneramme
– Kort nedbetalingstid

Krav til søker

  • Skal du søke om forbrukslån eller kontokreditt fra Nordea, må du være over 18 år gammel.
  • Det kreves også at du har fast inntekt, men uten at det oppgis noe minstebeløp. Inntekten vil innvirke både på lånsummen du kan få innvilget, og gir i tillegg klart definerte grenser for kontokreditten (to ganger månedslønn).
  • Søkere som har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger, vil få avslag.

Annet

Nordea er en ansvarlig bank som tar kundenes økonomi på alvor. Her vil du sannsynligvis få avslag på søknaden din dersom banken mener du ikke har råd til å betjene gjelden, eller er i faresonen dersom rentene skulle stige.

Selskapets kundeservice innbefatter rådgivning fra erfarne bankansatte, dersom det er noe søkeren lurer på. Du trenger ikke være kunde for å få veiledning eller råd, og kan kontakte kundeservice gjennom telefon, epost eller chat å bankens nettside.


Annonselenke