Forbrukslån 18 år

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 5 år
MånedsbeløpEff.RenteUtbetalingAlder

Kun er et lite antall långivere velger å hjelpe 18 åringer. Å skaffe forbrukslån i ung alder kan derfor være utfordrende.

Her ser du 2 aktører som hjelper søkere som er 18 år med å søke forbrukslån. Du finner i tillegg en forklaring av bankenes krav for å godkjenne søknaden.

Sambla har 18 års aldersgrense på forbrukslån

Sambla er en megler av forbrukslån, noe som betyr at de formidler søknader til flere banker samtidig. Som en av ytterst få selskap aksepterer de søknader fra 18 åringer.

Sambla er en av få meglere med alderskrav på 18 år.

Tjenesten er gratis å bruke og du kan forvente svar innen noen få timer.

 • Laveste rentesats (eff.) er 6,86%.
 • Tillater søknader fra de som har fylt minst 18 år.
 • Søk om forbrukslån fra 5.000 kr, med maks 5 år til nedbetaling.
 • Minstekrav til inntekt er 10.000 kr per måned.

En lånemegler henter inn tilbud på dine vegne. Tjenestene til megleren er gratis for lånesøkeren.

Alternativ 2 – lån 18 år

Centum Finans er et annet valg for deg som er 18 år. Med denne tjenesten drar du nytte av følgende:

 • Laveste sum du kan låne er 5.000 kroner med rente fra 6,29%.
 • Søknaden sendes til 15 banker og finansieringsselskap. Merk at ikke alle disse har 18 år som nedre aldersgrense.
 • Lengste nedbetalingstid er 5 år for et forbrukslån.
 • Rentene varierer mellom 6,29% til 31,3%.
 • Betalingsanmerkninger vil føre til at søknaden avvises.
 • Du må tjene minst 120.000 kroner i året.

Vi har også en artikkel om lån til dem som er 20 år.

Utfordrende å ta opp forbrukslån som ung

Å skaffe forbrukslån som 18 åring kan være utfordrende. Du må oppfylle flere krav for at søknaden skal innvilges.

Her ser du de viktigste reglene.

Aldersgrensen

Den første utfordringen du kan kan støte på er aldersgrensen.

Flesteparten av bankene har valgt å heve aldersgrensen for lån de siste årene. Totalt er det muligens kun 2-3 banker som gir forbrukslån til 18 år gamle søkere.

18 år

Enkelte banker har også en øvre aldersgrense for lånene sine, for eksempel 75 år.

Neste grense er 20 år, hvor du har litt flere valgmuligheter. De fleste bankene i Norge setter grensen enten til 23 år eller 25 år.

Inntekten din må være høy nok

Banken er opptatt av betalingsevnen din. De ønsker heller ikke at du skal få problemer med å betale ned gjelden din. Derfor har de satt egne inntektsgrenser for de som søker om lån.

Desto høyere inntekten din er, jo større sjanse er det for at banken vil innvilge søknaden din.

Nederste grense for årsinntekt ligger i dag mellom 120.000 kroner og 200.000 kroner. Noen lånemeglere (slik som Sambla) bruker 120.000 kr som sin grense.

Kravet til inntekt kan gjøre det vanskelig for 18 åringer å skaffe forbrukslån, fordi man som oftest fortsatt går på skolen og har begrenset mulighet til å jobbe.

Lån til 18-åringer har lavere lånebeløp

En annen utfordring er at banken vil være mer restriktiv med hvilke beløp du kan låne.

Når du søker om forbrukslån som 18 åring blir du kredittsjekket. Banken bestemmer deretter lånets rente på bakgrunn av resultatet fra denne sjekken.

I sammenheng med kredittsjekken vurderer banken også lånesummen. De ser på årsinntekten din og hvorvidt du kan betjene lånet du har søkt om.

Dersom du får avslag på lånesøknaden, bør du vurdere å be om en begrunnelse. Det hjelper ofte å søke om en lavere lånesum.

Har du en lav årsinntekt, men oppfyller alle øvrige krav? Da kan banken i noen tilfeller tilby deg å låne en lavere sum med penger.

Det er ment som en sikkerhet både for deg som søker og banken. Søk derfor ikke om mer lån enn du har muligheten til å betjene.

Sammenlign priser flere steder

Husk å vurdere aldersgrensen til banken i sammenheng med andre vilkår. Sammenlign bankene og hvilken pris de krever. På de tilbudene du mottar skal alle utgifter (gebyrer og renter) fremkomme.

Bruk gjerne en lånemegler for å hente inn flere tilbud, før du velger det billigste.

Alternativt kan du søke direkte om finansiering på bankenes hjemmeside, for deretter å sammenligne tilbudene.

Verdt å vite før du søker lån som 18-åring

Et lån til forbruk gir deg frihet til å kjøpe det du har lyst på uten at banken setter ned foten. Dessverre kan det også være lett å ende opp med betalingsproblemer når man låner penger som ung.

Før du søker om kreditt i banken er det viktig at du setter deg nøye inn i de kravene og forpliktelsene som følger med avtalen.

Vær spesielt oppmerksom på disse tingene:

 1. Enda lånet gis uten sikkerhet er du nødt til å betale tilbake. Banken kan kreve trekk i lønnen din og registrere en betalingsanmerkning på navnet ditt hvis du ikke betaler.
 2. Hvis du ikke betaler tilbake vil det legges til inkassosalær og høye ekstragebyrer. Et lite lån kan fort koste deg flere tusen kroner i salær.
 3. Å ta opp dyr gjeld som ung er som regel ingen god ide. Spør heller om å låne penger av familien din hvis du virkelig har behov for det.

Hva skjer dersom du ikke betaler tilbake?

Det er svært viktig at du betaler tilbake lånet som avtalt. Det første som skjer er at banken sender kravet til inkasso.

Deretter vil inkassoselskapet sende deg et nytt varsel, hvor de legger til et enkelt salær. Størrelsen på salæret avhenger av hvor mye penger du skylder.

Hvis du fortsatt ikke betaler tilbake lånet vil kravet sendes til namsmannen. Da får du også en betalingsanmerkning registrert på navnet ditt.

Med en anmerkning vil du ikke lenger kunne skaffe et abonnement til mobiltelefon, internett eller lignende. Du vil heller ikke få lån til å kjøpe deg bil, hus eller lignende inntil anmerkningen er slettet.

Meny