Forbrukslån 18 år

Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Tilbud på forbrukslån er stadig økende, også for de yngre. Ikke alle unge kan få ordinære banklån eller annen økonomisk hjelp ved behov. Derfor kan det å være ung noen ganger være utfordrende økonomisk. Spesielt innen boligmarkedet kommer mange til kort. Å benytte forbrukslån kan løse situasjonen.

Utfordringen med å være ung og ta opp forbrukslån

Det er ingenting i veien for at de fra 18 år skal kunne ta opp forbrukslån. Usikrede lån er et tilbud for alle. Den første utfordringen unge kan støte på er vilkår for alder. Bankene opererer med forskjellige aldersgrenser nedad for lån. De fleste banker har 20 års grense, og noen har opp til 25 års aldersgrense.

Sambla er blant de få lånemeglere som lar 18 åringer søke om forbrukslån. De stiller kun et minimumskrav til inntekt på 150 000 kroner, pluss at lånesøker ikke har registrerte betalingsanmerkninger eller inkasso.

Lånesum

En annen utfordring er å få den lånesummen man trenger. Når man søker et forbrukslån blir man kredittsjekket. Deretter setter banken renten på lånet. I sammenheng med kredittsjekken vurderer bankene også lånesummen. Det blir sett på årsinntekten, og om man kan betjene summen man har søkt i lån. Vurderer banken årsinntekten som lav tilbyr de ofte en lavere lånesum. Det er ment som en sikkerhet både for den som søker og banken. Søk derfor ikke om mer lån enn du har muligheten til å betjene.

Når du velger hvilken bank du skal benytte, se på aldergrensen i sammenheng med andre vilkår. Sammenlign bankene, og tilbudene. På alle tilbudene du mottar skal alle utgifter (gebyrer og renter) fremkomme. Bruk gjerne lånemeglere. Da vil du få mange tilbud, og kan velge det rimeligste. Alternativt kan du søke direkte til hver enkelt bank, for så å sammenligne tilbudene.

Skaff deg oversikt over bankenes minimumskrav til lånesøkere, og sammenlign deretter renter og gebyrer

Hvorfor tar nordmenn opp lån uten sikkerhet?

Det er mange grunner til at folk tar opp forbrukslån. Det kan være alt fra en ferietur til depositum på et kjøp. Mange unge vil gjerne inn i boligmarkedet. Bankene har nå strenge krav til egenkapital. For tiden på ligger dette kravet på 15% av kjøpesummen. I slike tilfeller kan et forbrukslån til bolig være en gunstig løsning for de som ikke har nok oppsparte midler, eller ikke får hjelp fra foreldre eller lignende.

I andre tilfeller er de unge på jakt etter bolig innenfor leiemarkedet. Leieprisene kan de håndtere, men penger til depositum kan bli vanskelig. Mange utleiere krever opptil 3 måneder husleie i depositum. Det er ikke uvanlig at det da er snakk om flere titusener av kroner.

Innen du søker forbrukslån, ta en vurdering av dine egen økonomiske situasjon. Beregne inn den ekstra kostnaden i budsjettet ditt. Har du en god plan er forbrukslånet like mye til hjelp for deg som er ung, som de mer etablerte.

Betal forbrukslånet i tide

Det er uhyre viktig at du ikke slurver med betaling på lån. Forbrukslån som ikke betales kan ende opp som inkasso. Det vil gi deg problemer senere om kravet ikke innfris. Det gir ikke bare deg en økonomisk bekymring, men også andre vansker. Det gir vansker med å søke lån til andre ting, eller å få betale blant annet hvitevarer på avbetaling. Selv mobilselskaper sjekker nå kredittverdigheten til nye kunder. Ha en god plan for nedbetalingen, og følg denne.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering av oss:


5 stjerner (basert på 2 avstemninger)

Meny