Forbrukslån med lav rente uten sikkerhet

Velg lånebeløp: 123
Velg nedbetalingstid: 123
Filtrer for:
Månedsbeløp
Eff.Rente
Utbetaling
Alder

Det er selvsagt best å finne et forbrukslån med lav rente når du trenger finansiering uten krav til sikkerhet. Samtidig må du ikke glemme at nedbetalingstiden er vel så viktig for hva kostnadene blir.

Her forklarer vi hvordan du kan få bedre betingelser på lånet. Se også eksempler og tabeller som viser hva som påvirker nominell og effektiv rente.

Kunnskap om dette vil hjelpe deg til å redusere lånekostnadene.

Her finner du forbrukslån med lav rente

Det kan være smart å søke om forbrukslån via en låneagent. Hjelpen du får er gratis, og du kan potensielt motta mange tilbud. Dermed får du et godt sammenligningsgrunnlag og gode muligheter til å finne et forbrukslån med lav rente.

De følgende tre selskapene er blant de vi mener er landets beste låneagenter;

Axo Finans – Effektiv rente fra 5,11%

Per i dag samarbeider Axo Finans med hele 23 banker som tilbyr forbrukslån. Når du søker via dette selskapet kan du forvente et høyt antall tilbud dersom du er kredittverdig.

 • Forbrukslån fra 10 000 til 500 000 kroner.
 • Krav til alder er 23 år.

UNO – Effektiv rente fra 5,17%

Det er for tiden 20 banker som representeres av låneagenten Uno Finans. Renten starter fra 5,17%.

 • Du kan låne fra 5 000 til 500 000 kroner.
 • Alderskravet er 18 år.

Lendo – Effektiv rente fra 6,82%

Dette selskapet er blant landets eldste og mest veldrevne innen formidling av forbrukslån. Per i dag henter Lendo tilbud på lån fra 22 ulike banker.

 • Lån uten sikkerhet mellom 10 000 og 500 000 kroner.
 • Søkeren må være minst 20 år.

Litt om effektiv og nominell rente

Pass deg for banker som krever veldig høye gebyr på små lån. Gebyrene kan da gjøre at de effektive rentene kommer opp på flere hundre prosent.

Du bør forstå forskjellen på nominell og effektiv rente når du skal søke om forbrukslån.

Effektiv rente finner vi ved å legge sammen de nominelle rentene med alle gebyrene. Dermed viser effektiv rente hva du egentlig kommer til å betale for lånet.

Hvis du låner en liten sum vil forskjellen på nominell og effektiv rente bli ganske høy. Årsaken er at på lite lån vil gebyrene utgjøre en stor andel av kostnadene i forhold til rentene. På et stort lån derimot vil gebyrene utgjøre en liten del av kostnadene.

Vi kan illustrere effekten ved å sammenligne et lite lån og et stort lån med samme nominelle rente.

 • Begge lån har 1 års nedbetalingstid.
 • Etableringsgebyr er 500 kroner.
 • Termingebyr er 40 kroner.
LånNominell renteGebyrkostnaderEffektiv rente
20 000 kroner10%980 kroner20,91%
200 000 kroner10%980 kroner11,47%

På det lille lånet utgjør gebyrene nesten 50% av lånets totalkostnader. På det store lånet utgjør gebyrene kun 8%, mens rentene utgjør 92%.

Les mer om effektiv og nominell rente på lån

Hvor viktig er lav rente på forbrukslån?

Det som påvirker kostnadene på lånet mest er hvor lang tid du bruker på nedbetalingen. Tenk for eksempel på et boliglån som har en lav rente på kun 2% effektivt. Låner du 3 millioner over 30 år vil kostnadene da bli på hele 1 million kroner.

Et forbrukslån må gjøres opp innen maksimalt 5 år, eller inntil 15 år dersom lånet brukes til refinansiering. Med kort nok nedbetalingstid kan lånet bli rimelig, selv om rentene er høye.

Her kan du se hvordan nedbetalingstiden påvirker totalkostnadene på lånene vi brukte i eksempelet.

LånesumNedbetalingstidTotalkostnad
20 000 kroner1 år (12 terminer)2 080 kroner
20 000 kroner2 år (24 terminer)3 610 kroner
20 000 kroner3 år (36 terminer)5 172 kroner
200 000 kroner1 år (12 terminer)11 978 kroner
200 000 kroner2 år (24 terminer)22 956 kroner
200 000 kroner3 år (36 terminer)34 264 kroner

Et lite lån på 20 000 til 30 000 kroner koster ofte mellom 2 500 og 3 500 kroner. Prosentvis er dette høyt. Tar vi i betraktning at banken skal dekke kostnadene og risikoen sin, er prisen imidlertid rimelig.

Slik får du forbrukslån med lav rente

De fleste sparer en god del penger ved å sette seg inn i hva som påvirker bankenes tilbud. Det viktigste er å sende søknader til flere banker.

Rentene du får på forbrukslånet blir fastsatt av banken når de vurderer søknaden din. Hvis du har høy kredittscore vil rentene bli bedre enn om scoren er lav.

Du kan påvirke resultatet av bankenes vurdering, og dermed hvilke renter du får. De neste avsnittene forteller deg hvordan.

#1. Søk forbrukslån sammen med noen

De fleste banker lar deg låne sammen med en annen person. Dette kalles å ha en medsøker, medlåntaker eller medlåner. Begge to vil da stå som ansvarlige for å betale tilbake til banken. Det betyr at banken har større sikkerhet, noe som kommer deg til gode på tre måter.

 • Det er større sjanse for at lånet blir innvilget.
 • Lånesummen kan være høyere enn om du søker alene.
 • Du har større sjanse til å få lav rente på lånet.

Husk at begge parter har det samme juridiske ansvaret for tilbakebetalingen av lånet. Hvis den ene låntakeren ikke gjør opp med banken, kan den andre bli stilt ansvarlig. Lån sammen med en du kan stole på!

#2. Søk lån hos flere banker

Det er minst 30 banker i Norge som tilbyr forbrukslån uten krav til sikkerhet. Hos omtrent halvparten av disse finner du lån på inntil 500 000 kroner.

Det er viktig å hente inn mange tilbud når du skal finne et forbrukslån med lav rente.

Selv om de fleste banker beregner rentetilbudene på samme måte, vil det alltid være slik at noen er billigere enn andre.

Hvis du ikke kjenner til alle bankene som tilbyr det lånet du er ute etter, kan du ta en snarvei ved å søke gjennom en låneagent. Dette er gratis og uforpliktende. De beste agentene kan potensielt skaffe deg over 15 tilbud på lån med lav rente.

#3. Et høyere lånebeløp kan gi lav rente på forbrukslån

Et stort forbrukslån har som regel lavere renter enn et lite lån. Årsaken er at lav rente på en begrenset lånesum kan bety at banken faktisk går med tap.

Dette faktumet betyr naturligvis ikke at du sparer på å låne mye penger. Snarere tvert i mot. Likevel er det greit å være klar over at rentene blir lavere på større lån. Her er to situasjoner hvor dette kan bli viktig:

 • Hvis du har forbrukslån fra før – Det lønner seg sannsynligvis å låne både det du trenger nå, i tillegg til den summen som skal til for å innfri det gamle lånet. To lån på for eksempel 40 000 kroner koster deg mer enn ett lån på 80 000 kroner.
 • Hvis du og partneren din trenger lån – To som kan stole på hverandre vil sannsynligvis spare på rentene dersom de slår sammen lånebehovene sine. Lån heller 80 000 kroner og del pengene, enn 40 000 kroner hver for dere.

I Norge har vi 7-8 banker som spesialiserer seg på å gi lån der andre banker sier nei. Du kan sende søknad til de fleste av disse via en av låneagentene vi anbefaler. 

#4. Vurder å søke lån med sikkerhet

Det er naturligvis enklere å få lån når du kan stille med sikkerhet. Lånestørrelsen kommer imidlertid an på verdien av pantet, og hvor stor belåningsgrad du har fra før.

Det finnes noen få banker som tilbyr forbrukslån og lån til refinansiering med sikkerhet. Siden du må stille med enten pant i bolig eller kausjonist, vil du vanligvis få lavere rente på disse lånene.

Hvis lånesummen er tilstrekkelig lav kan det holde at banken tar såkalt andreprioritet i pantet. Det vil i så fall bety at du ikke trenger å flytte boliglånet ditt.

Du kan søke om lån med sikkerhet gjennom låneagentene som du finner i oversikten på forsiden.

#5. Søk om refinansiering og øk nedbetalingstiden

Det er ofte større sjanse for å få lav rente på lånet dersom det skal brukes til refinansiering. Effekten kan komme fra både lavere nominell rente, og dersom banken ikke krever etableringsgebyr for refinansieringslån.

Å velge en lengre nedbetalingstid kan også gi lavere renter i noen banker. Her er det imidlertid viktig å huske at lånets totalkostnader øker når du bruker lenger tid på tilbakebetalingen.

Vurderinger

Gjennomsnittlig vurdering: 5/5

Hva er ditt fulle navn?
Lag en passende overskrift
Gi oss 1-5 stjerner
rating fields
Meny