Sammenlign lånemeglere

Velg lånebeløp: 123
5 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Hva er en lånemegler?

søknad hos megler

Lånemeglere opererer som et mellomledd mellom deg og banken.

Lånemeglere (omtales også som låneformidlere og finansagenter) opptrer på vegne av én eller flere norske banker.

De er dermed ikke å regne som banker, men kun et mellomledd mellom sine samarbeidspartnere og de som søker om finansiering.

Lånemeglere får provisjon fra sine samarbeidspartnere når låneavtalen mellom banken og lånetaker er signert.

Lånemegleren videresender søknaden til bankene de samarbeider med og får raskt tilbakemelding om søknaden blir avslått eller innvilget. Deretter vil lånemegleren videreformidle lånetilbudene til søkeren.

Reglene for å drive denne typen virksomhet er relativt strenge. De reguleres av Finansieringsvirksomhetsloven og må være i besittelse av konsesjon fra Finanstilsynet.

Fordeler med å bruke en megler

gratis søknad

Bruk av lånemegler koster deg ingenting. Det sparer deg i tillegg for mye tid.

Det er flere fordeler forbundet med å benytte en lånemegler. For det første vil du spare mye tid på selve søknadsprosessen.

Du sender inn kun én søknad og mottar lånetilbud fra en rekke banker. Deretter kan du sammenligne lånetilbudene og velge forbrukslånet med best betingelser.

Alternativet er å fylle ut 10-15 individuelle lånesøknader med mål om å finne lånet med lavest rente. Dette vil ta lang tid, gitt at bankene ber om mye informasjon.

Tjenesten er i tillegg gratis og du er ikke på noen måte forpliktet til å akseptere et lånetilbud. Flere lånemeglere tilbyr også personlig oppfølging av søknaden hvor de holder deg oppdatert på fremgangen.

Ulemper med å bruke en megler når du skal låne penger

Det er i hovedsak kun én ulempe som følger med bruken av lånemegler. Det kan ta noe lenger tid før du mottar svar på søknaden, som igjen påvirker lånets utbetalingstid.

Du involverer en tredjepart som vil kommunisere med bankene på dine vegne. Av den grunn kan det ta noe ekstra tid før du mottar svar.

Noen aktuelle lånemeglere:

Aconto

Aconto er en etablert lånemegler med lang fartstid i bransjen. De samarbeider med flere kjente banker, inklusive Santander.

Aconto har totalt 15 samarbeidspartnere som alle vurderer søknaden du sender inn. Det gir deg god eksponering i markedet. Via Aconto kan du søke om forbrukslån fra 5 000 til 500 000 kroner med maks 5 års nedbetalingstid. For refinansieringslån kan du velge en nedbetaling opp til 15 år.

Laveste nominelle rente er satt til 6,49%, med en maksrente på 22%. For å søke stilles det krav om at du har fylt 18 år og kan dokumentere en inntekt på minst 100 000 kroner i året.

Meny