Låne penger til møbler

Uten oppsparte midler på konto kan det bli vanskelig å finansiere nye møbler til hjemmet. Vi forteller deg hvordan du kan låne penger til møbler, og hvilke fordeler og ulemper som er forbundet med et slikt lån.

I hvilke tilfeller er det fordelaktig å låne penger til møbler? 

Møbler er ofte en kostbar investering, og særlig dersom du ønsker å kjøpe ny sofa, spisebord, senger eller andre møbler som har høy kvalitet. Som regel vil det lønne seg på sikt å kjøpe kvalitetsmøbler, nettopp fordi de holder seg penere og varer lenger enn lavpris-møbler.

Har du akkurat flyttet inn i en ny bolig, vil det ofte være behov for å kjøpe nye møbler. Det gjelder særlig dersom du flytter inn i en større bolig enn den du hadde tidligere. I slike tilfeller kan det være fordelaktig å låne penger til møbler. Da slipper du å vente med å kjøpe møblene til du har spart opp nok penger til dette formålet.

Ved behov for å låne penger til møbler, vil et forbrukslån være det mest naturlige alternativet. Dette er det samme som et lån uten sikkerhet. Fordelen med et forbrukslån er at du får en fast nedbetalingsplan der du betaler renter og avdrag på lånet hver måned. 

Forbrukslån har høyere rente enn for eksempel et boliglån. Det skyldes at bankene tar en større risiko ved denne lånetypen, nettopp fordi du ikke trenger å stille noen form for sikkerhet for lånet.

Et lån uten sikkerhet har en fast nedbetalingsplan. Det gir deg større forutsigbarhet og bedre oversikt over din privatøkonomi.

Hvem kan låne penger til møbler?

Når det gjelder forbrukslån, kan du i utgangspunktet søke om et lån mellom 5.000 og 600.000,-. Et usikret lån har en nedbetalingstid på 1 – 5 år. Mange ønsker maksimal nedbetalingstid for å redusere terminbeløpene mest mulig. Det er viktig å være klar over at jo lenger nedbetalingstid du velger, jo mer må du betale i renter og gebyrer totalt sett.

For å kunne søke om et forbrukslån, må du ha oppfylt følgende kriterier:

 • Må være 18 år eller eldre
 • Være norsk statsborger eller ha en folkeregistrert adresse i Norge
 • Ha stabil inntekt
 • Ikke ha betalingsanmerkninger

Det er viktig å merke seg at disse minimumskravene kan variere fra bank til bank. Selv om du oppfyller alle kravene, kan det likevel være faktorer som gjør at søknaden din blir avslått. Det kan for eksempel være at du har for høy gjeldsgrad, slik at du ikke har tilstrekkelig betjeningsevne.

Før du søker om å låne penger til møbler, bør du vurdere din egen økonomiske situasjon. Da unngår du å ta på deg mer gjeld enn det du har råd til å betjene.

Når banker i Norge mottar en lånesøknad fra deg, vil de ta en kredittvurdering. Dette er en vurdering av din personlige økonomi, og dine evne til å betjene gjeld. Kredittvurderingen er avgjørende for om du får låne penger eller ikke.

Får du innvilget et forbrukslån, må du som regel signere gjeldsbrevet med Bank-ID. Deretter vil du få utbetalt pengesummen til din konto i løpet av et par virkedager.

Lesetips: Les mer om å låne penger her: billigeforbrukslån.no/låne-penger/

Fordeler og ulemper med å låne penger til møblering

Det er både pluss- og minussider med å ta opp et forbrukslån til innkjøp av møbler. De viktigste momentene er følgende:

Fordeler 

 • Å låne penger til møbler gir deg muligheten til å oppgradere hjemmet ditt raskt, uten å måtte vente til du har spart opp nok penger.
 • Du får muligheten til å kjøpe møbler som har god kvalitet, og som du kan glede deg over i mange år fremover i tid.
 • Forbrukslån har faste månedlige avdrag, noe som gjør tilbakebetalingen forutsigbar.
 • Du slipper å stille noen form for sikkerhet for lånet.

Ulemper

 • På et lån uten sikkerhet må du betale renter og eventuelle gebyrer. Dette vil øke kostnadene på møblene.
 • Å låne penger til møbler kan påvirke din kredittscore i negativ retning, fordi det øker din gjeldsbelastning.
 • Forbrukslån har høyere rentesats enn enkelte andre lånetyper. Ofte ligger den effektive renten mellom 10 og 20%. Du kan imidlertid oppnå lavere rente hvis kredittvurderingen din er god.

Hvordan få best mulig rente på et lån til møbler?

Lang nedbetalingstid på et forbrukslån fører til lavere månedlige avdrag. Det kan imidlertid resultere i høyere totale kostnader. Derfor anbefales det å velge kortest mulig nedbetalingstid.

Dersom du ønsker å låne penger til møbler, bør du sammenligne renter fra flere forskjellige banker. Dette øker sjansen for å få en lavere rente på lånet enn om du henvender deg til en helt tilfeldig bank.

 

Det kan være smart å benytte en låneagent for å få et bredt sammenligningsgrunnlag. Låneagentene Lendo, Uno Finans og Sambla kan videresende din søknad til et stort antall banker og finansieringsselskaper. På denne måten kan du motta en rekke uforpliktende lånetilbud. Da får du muligheten til å velge et lån til møbler med best mulig rente.

Tips: Se også hvordan sammenligne forbrukslån her.

Oppsummering

 • Å låne penger til møbler kan i noen tilfeller være praktisk, og særlig dersom du har behov for å handle nye møbler raskt.
 • Du kan låne både små og store pengesummer til møbler, og maksimal nedbetalingstid er 5 år.
 • Låner du penger til møbler, må du være klar over at det tilkommer renter og eventuelle gebyrer på forbrukslånet. Det gjør at prisen på møblene blir høyere enn om du betaler med egne oppsparte midler.
 • For å oppnå lavest mulig rente på lånet, bør du søke lån via en låneagent.