Forbrukslån fra Instabank

SØK GJENNOM EN LÅNEAGENT HER.
Annonselenke
Effektiv rente 16,24%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 28 068, Totalt: 93 068,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:9,71%
Lånebeløp:5 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 15 år
Inntektskrav:250 000 kroner
Krav alder:23 år

Kontakt:

Telefon: 21 51 93 00  

Adresse: Drammensveien 175, 0277 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 07.00 – 20.00 

Lørdag 10.00 – 17.00

Søndag 14.00 – 18.00 

Nettsted: https://www.instabank.no

Om Instabank

Instabank er en ganske fersk finansaktør som holder til i Stavanger. Selskapet ble opprettet i 2015, men har allerede blitt et populært valg for de som trenger lån til forbruk eller refinansiering av annen gjeld.

Banken tilbyr også spareprodukter med gunstige rentebetingelser, og har tatt mål av seg å være best i klassen når det gjelder brukervennlighet og kundeservice. Som alle andre finansieringsselskap i Norge, er Instabank underlagt bestemmelsene i Finanslovgivningen, og medlem av Bankenes sikringsfond.

Lånemuligheter

Instabank tilbyr to forskjellige typer forbrukerfinansiering. Den første er et tradisjonelt forbrukslån uten sikkerhet, med lånegrense fra 5 000 kroner og opp til 500 000 kroner. Her betaler du faste avdrag basert på lånesum og hvor lang tid til nedbetaling du selv velger, begrenset til maksimalt 15 år.

Dette lånet er egnet til refinansiering av annen gjeld, slik som mindre lån og kredittkort, så fremt rentebetingelsene du får blir gode nok til at det lønner seg.

I tillegg byr Instabank på et fleksibelt lån (brukskreditt) med den samme lånerammen (inntil en halv million). Dette lånet fungerer slik at den tildelte lånerammen alltid er disponible, men du betaler ikke renter med mindre du overfører hele eller deler av lånesummen til brukskontoen din.

Rentene beregnes i tillegg kun for det overførte beløpet, mens det du lar stå igjen hos banken, er kostnadsfritt.

Fleksibelt lån betyr også at du selv velger størrelsen på eventuelle avdrag av benyttet kreditt. Har du det trangt økonomisk en periode, kan du velge å kun betale renter og termingebyr som er påløpt i løpet av siste måned (dette er minimumskravet).

En brukskreditt er med andre ord glimrende om du alltid vil ha penger i bakhånda, men vær oppmerksom på at den fleksible ordningen for avdrag, kan føre til at du lar renter løpe lengre enn det som er økonomisk forsvarlig.

Rentebetingelser og andre kostnader

Begge låneformer har 7,90% som laveste nominelle rente, og 19,99% som høyeste.

Du blir kredittvurdert når du sender inn søknaden, og en del av denne prosessen er at banken fastsetter hvilke renter de vil tilby deg. Har du god betalingshistorikk og bra inntekt, vil du få bedre renter enn de med dårligere utgangspunkt.

Totalkostnadene avhenger av hvor lenge rentene løper, og vil være forskjellig i forhold til hvilket av de to lånetypene du valgte.

Med i beregningen kommer etableringsgebyret på 900 kroner, samt 40 kroner i terminomkostninger, som betales med hver månedlige faktura. Har du fleksibelt lån, og saldoen er i null (ingen benyttet kreditt), betaler du ikke termingebyret.

Fordeler

Det er mye positivt å si om Instabank, og spesielt det at du får brukskreditt og vanlig forbrukslån på samme sted, og med de samme ganske konkurransedyktige rentene.

Det høyeste rentenivået (nominelt) er mye lavere enn mange banker som tilbyr smålån, og Instabank kan dermed vise seg å være blant de bedre løsningene også her.

Det igjen vil avhenge av hvor mye etableringsgebyret innvirker på totalkostnadene, da tilsvarende gebyr for smålån i andre banker ofte er lavere.

Det er også en fordel at dette er en vanlig nettbasert bank, med sparekontoer, lønnskontoer og brukskontoer. Utbetaling av lån, utvidelse av lånet og overførsler for de med brukskreditt, går da raskere og låntakeren har bedre oversikt.

Ulemper

Vi finner ikke mye å utsette på når det gjelder lånene fra Instabank. Det eneste er kanskje at alderskravet og inntektskravet er noe høyt, og dermed utelukker en del personer. Med det sagt, så kan dette også ses på som at Instabank er en seriøs aktør som begrenser mulighetene for at kundene tar seg vann over hodet økonomisk.

En liten ulempe er at banken er noe tregere enn mange andre når det gjelder behandling av lånesøknaden. Banken svarer allikevel innen 24 timer, og det er sjelden at søkeren har slikt hastverk at dette blir et problem.

Fordeler

– Tilbyr også fleksibelt lån (brukskreditt)
– Konkurransedyktige renter
– Høy lånesum
– Egner seg for refinansiering
– Mulighet for brukskonto i samme bank
– Mulighet for betalingsforsikring
– Mulighet for opplåning

Ulemper

– Noe treg behandlingstid på søknad
– Noe strenge alders- og inntektskrav

Krav til søker

  • Du må være minst 23 år for å få enten forbrukslån eller brukskreditt fra Instabank.
  • Lånet må i tillegg være innfridd før du fyller 80 år.
  • Kravet til inntekt er at du må tjene over 250 000 kroner i året.
  • Har du betalingsanmerkninger får du avslag automatisk, noe som også gjelder om du har aktive krav som har gått til inkasso.

Annet

Du kan tegne betalingsforsikring for lån fra Instabank, i tilfelle du mister inntektsevnen din ufrivillig. Forsikringen gjelder ved tap av liv, arbeidsuførhet, ufrivillig arbeidsledighet og sykehusinnleggelse, med forskjellige begrensninger for hver enkelt årsak.