Forbrukslån fra Santander


Annonselenke

Effektiv rente 16,33%, kr. 65 000, o/5 år, Kostnad kr. 28 244, Totalt: 93 244,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:8,20%
Lånebeløp:10 000 – 350 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 5 år (forbrukslån)
1- 15 år (refinansieringslån)
Inntektskrav:200 000
Krav alder:23 år

Kontakt:

Telefon: 21 08 30 00 

Adresse: Strandveien 18, 1325 Lysaker

Åpningstider:

Mandag – Fredag 08.00 – 20.00 

Lørdag 09.00 – 16.00 

Nettsted: https://www.santanderconsumer.no

Om Santander Consumer Bank

Santander Consumer Bank eies av Banco Santander, et opprinnelig spansk selskap som i dag er en av verdens største utlånere.

Bare i Norge har selskapet flere hundre ansatte, der mye av fokuset er på forbrukerfinansiering. I tillegg til forbrukslån uten sikkerhet, tilbyr Santander flere av markedets beste kredittkort, gunstige billån og lån til andre kjøretøy, spareprodukter og annet.

Banken har også en rekke produkter som retter seg mot bedriftsmarkedet. Størrelsen på dette selskapet bidrar til mye positivt, blant annet konkurransedyktige lån, trygghet for lånekundene og kundeservice som er mer enn god nok.

Lånemuligheter

Oversikten over lånetyper hos Santanders norske datterselskap har en hovedvekt på finansiering av bil, motorsykkel, båt, ATV, snøscooter og campingvogn. Her skilles det prismessig mellom lån som er sikret og usikret, i tillegg til hvor stor belåningsgraden er.

For vår del er det bankens forbrukslån uten sikkerhet som er av mest interesse. Uten sikkerhet betyr at låntakeren ikke må stille med pant i bolig eller annen eiendom.

Lånet er ikke blant de største, med en grense oppad til 350 000 kroner, mens det minste lånet er på 10 000 kroner. Santander tilbyr forbrukslån med mellom 1 til 5 års nedbetaling. For refinansieringslån er nedbetalingstiden satt til maks 15 år.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene på et forbrukslån fra Santander starter på 7,9% nominelt, som betyr at laveste mulige effektive rente er rundt 8,20%. Dette er blant de bedre tilbudene når det gjelder usikrede lån.

For å få slike rentebetingelser, må både søkerens kredittscore og betalingsevne være ganske god. Er de ikke det, vil rentene bli dyrere (rentetilbudet fastsettes på individuell basis).

Santander er blant få banker som ikke har etableringsgebyr og terminomkostninger, men da kun for lån som er under 70 000 kroner. Det gir mulighet for å finne svært gunstige små forbrukslån, så lenge rentetilbudet også blir rimelig.

Låner du mer enn 70 000 kroner, tilkommer det et etableringsgebyr på 950 kroner, samt termingebyr på 70 kroner.

Fordeler

Santanders renter er gunstige i mange tilfeller, spesielt de effektive rentene på mindre lånebeløp. Det at man slipper etableringsgebyr og terminomkostninger for alle lån under 70 000 kroner, hjelper samtidig veldig på totalkostnadene. Kun et lite antall banker tilbyr forbrukslån uten gebyr til etablering og vedlikehold (inklusive Bank Norwegian).

Ulemper

Den maksimale nedbetalingstiden på 5 år er blant de korteste nedbetalingstidene som tilbys. Aldersgrensen på 23 år er også et relativt høyt alderskrav.

Formålet er å hindre unge i å påta seg gjeld de ikke kan håndtere, noe som er prisverdig i og for seg, men kravet utelukker yngre mennesker med stabil og god inntekt.

Vi mener i tillegg at termingebyret på 70 kroner (gjelder lån over 70 000 kroner) er noe høyt, selv om det ikke blir mange hundrelappene ekstra i året. Her er Santander omtrent dobbelt så dyre som mange av konkurrentene.

Fordeler

– Ingen etableringsgebyr på smålån
– Gunstige renter
– Mulighet for lave månedlige innbetalinger
– Mulighet for betalingsfrie måneder
– Brukskonto, kredittkort og lån i samme bank

Ulemper

– Høyt alderskrav
– Termingebyret er høyt for lån over 70 000 kroner

Krav til søker

  • Aldersgrensen for å få forbrukslån fra Santander Consumer Bank er høyere enn hos de fleste andre banker. Her må du være fylt 23 år.
  • Kravet til inntekt er også i det øvre sjiktet, der minimumsinntekten før skatt er satt til 200 000 kroner.
  • Søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger, som er standard hos de fleste banker. Unntakene er de som lar deg låne til refinansiering, så fremt du har sikkerhet å stille med.
  • Du må også være bosatt i Norge om du ikke er norsk statsborger. Santander oppgir ikke hvor lenge du må ha bodd i landet, men man kan regne med at det er minst tre år som gjelder (vanlig grense hos de fleste banker).

Annet

Santander tilbyr mulighet for medsøker på forbrukslån. Dette er når to personer låner sammen, som regel samboere eller ektefeller. Rentene kan bli lavere, i tillegg til at det er enklere å få ja på lånesøknaden, da banken har større sikkerhet når to er ansvarlige for tilbakebetalingen.

Man kan også tegne betalingsforsikring på lånet. Slik forsikring gjelder ved død, sykdom, ufrivillig arbeidsledighet og så videre, med forskjellige begrensninger. Låneforsikring gjør at kostnadene blir noe høyere, og man bør vurdere dette opp mot konsekvensene av inntektstap.


Annonselenke