Forbrukslån fra yA Bank

IKKE SAMARBEID.
SE LÅN PÅ DAGEN UTEN SIKKERHET HER
Annonselenke
Effektiv rente 16,7%, kr. 65 000,- o/5 år, etabl.geb. 900,-, Totalt: 93 98,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:9,52%
Lånebeløp:25 000 – 500 000 kroner
Nedbetalingstid:1-15 år
Inntektskrav:250 000 kroner
Krav alder:20 år

Kontakt:

Telefon: 23 20 46 00 

Adresse: Postboks 979 Sentrum, 0104 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Fredag 09.00 – 17.00

Nettsted: https://www.ya.no

Om yA Bank

Nettbaserte yA Bank har eksistert i om lag 10 år, og har på den tiden rukket å bli en stor aktør innen forbrukerfinansiering. I tillegg til forbrukslån uten sikkerhet og et av markedets mest anvendelige kredittkort, tilbyr banken diverse billån uten sikkerhet, motorsykkel, båtfartøy og andre fremkomstmidler.

Du kan også opprette bruks- og sparekonto hos yA Bank, med relativt gunstige innskuddsrenter.

Banken er naturlig nok medlem i Banksikringsfondet, og garanterer dermed for innskudd inntil 2 millioner. For disse kontotypene (brukskonto og sparekonto) har yA Bank vunnet det såkalte Bank NM 8 år på rad.

yA Bank er for øvrig et av flere datterselskap som eies av det nordiske finansselskapet, Resurs Bank AB.

Lånemuligheter

Et forbrukslån fra yA Bank har en nedre lånegrense på 25 000 kroner, mens største lånebeløp er 500 000 kroner.

Du får mulighet til lave månedsbeløp om du har behov for det, da lånetiden er inntil 15 år.

Du kan også søke om å få inntil 3 år avdragsfrihet, der du kun betaler renter og omkostninger. Totalt sett blir lånet dyrere om du gjør dette, men månedsbeløpene kanskje mer overkommelige for de med lav inntekt.

Forbrukslånet fra yA Bank kan brukes til å refinansiering av kredittkortgjeld og gjeld fra smålån. Vanligvis får man bedre sammenlagte rentebetingelser når man slår sammen flere lån og kreditter, samt man sparer på antallet gebyrer. yA Bank aksepterer at to personer tar opp forbrukslån sammen, så lenge begge ikke har betalingsanmerkning, samt begge har fast inntekt.

Det er mulig å øke lånesummen på forbrukslån fra yA Bank, så lenge totalsummen ikke overskrider den maksimale lånegrensen på 500 000 kroner. Det blir foretatt en vurdering av låntakerens betalingsevne når man søker om et utvidet lån, men man slipper å betale et nytt etableringsgebyr dersom søknaden godkjennes.

Som nevnt kan man i tillegg låne til alskens kjøretøy hos yA Bank. Ingen av lånene krever at du stiller med sikkerhet, og for bil og motorsykkel er det heller ikke krav til kaskoforsikring. Betingelsene på disse lånene finner du i oversikten på bankens hjemmeside.

Rentebetingelser og andre kostnader

De laveste nominelle rentene på forbrukslån fra yA Bank er en smule høyere enn hos flere av konkurrentene. Her er laveste nivå 8,95%, og dermed nesten to prosentpoeng høyere enn hos de med best rentetilbud.

Likevel anbefaler vi at man søker også hos denne banken om du er ute etter et stort lån uten sikkerhet (sammenlign alltid flere tilbud), da de færreste har så god kredittverdighet at de får de beste rentetilbudene.

Laveste effektive rente er ikke så verst, mens gebyrkostnadene legger seg på det samme nivået som de fleste konkurrerende banker. Du betaler 900 kroner for å opprette lånet (etableringsgebyret er en engangsbetaling), i tillegg til fakturagebyr på 35 kroner, og termingebyr på 30 kroner.

Velger du å innbetale avdragene med eFaktura, slipper du fakturagebyret.

Fordeler

Muligheten for å opplåne uten etableringsgebyr er et fortrinn som ikke alle andre banker kan skilte med.

yA Bank er også fleksible når det gjelder nedbetalingen av forbrukslån, men vær oppmerksom på at alle utsettelser av innbetaling koster mer i rentebelastning. Lånestørrelsen og mulighetene for lave innbetalinger, gjør dette forbrukslånet egnet til refinansiering av smålån og kreditter.

Banken aksepterer også medlåntaker, samt gjør det mulig å ha alle banktjenestene samlet på ett sted.

Ulemper

yA Bank er blant de strengeste når det gjelder inntektskravet, og sperrer derfor for personer som trenger små lån, men som også har sikker inntekt og lav eller ingen gjeld. For de med lav inntekt og høy gjeld, er inntektskravet derimot en god ting – det skal ikke være for enkelt å pådra seg uhåndterlig gjeld.

Vi mener ellers at det er et svakhetspunkt at laveste rentene ikke er like gode som hos flere av konkurrentene. Har du høy kredittscore, vil dermed yA Banks rentetilbud kunne bli dyrere enn i flere andre banker. For personer med middels til høy kredittscore, spiller det sannsynligvis mindre rolle.

Fordeler

– Mulighet for opplåning uten gebyr
– Mulighet for avdragsfrihet
– Aksepterer medlåner
– Mulig å samle banktjenestene et sted
– Egner seg for refinansiering

Ulemper

– Høyt inntektskrav
– Laveste rente er ikke god nok

Krav til søker

  • Søkeren må være 20 år for å få et usikret forbrukslån fra yA Bank.
  • Inntektskravet er blant de strengeste for denne typen lån, og er per i dag på minimum 250 000 kroner i året før skatt.
  • Søkeren må også ha betalt skatt i Norge i tre år dersom han eller hun ikke er norsk statsborger.
  • Har du betalingsanmerkninger vil du ikke få låne i denne banken. Husk at en registrert inkassosak fra tidligere år må være oppgjort og slettet før du kan få innvilget lån.

Annet

Merk deg at om du signerer på en låneavtale på gamlemåten (penn og papir), må dette skje gjennom hentesending på Posten. Da belastes du for et gebyr på 300 kroner. Dette unngår du ved å skaffe deg BankID, og signerer elektronisk. Elektronisk signatur gjør også sitt til at utbetaling av lån går mye raskere.

yA Bank tilbyr ikke bare avdragsfrihet i inntil 3 år, men også betalingsutsettelse eller betalingsfrie måneder. For å få innfridd dette må låntakeren ha betalt ned punktlig på lånet en viss tid. Det tilkommer gebyrer på 250 kroner for disse tjenestene, for hver gang du benytter deg av de.