Lån til tilhenger

Om du ofte har behov for en tilhenger, kan det fort bli dyrt og tidkrevende å leie. Da kan det både være lønnsomt og smart å kjøpe en i stedet. Slik får du lån til tilhenger.

Lån til tilhenger gjennom forbrukslån

Du kan låne penger til å kjøpe tilhenger ved å ta opp et forbrukslån. Dette kan være en god løsning om du trenger penger raskt. Til et slikt lån trenger du ikke å stille med sikkerhet, så lenge banken vurderer at det ikke innebærer høy risiko å gi deg et lån.

NB: Vær klar over at forbrukslån uten sikkerhet ofte har høyere rente enn lån med sikkerhet.

Tips: Se informasjon om forbrukslån med lav rente her.

Slik søker du om lån til tilhenger

Det er enkelt å søke. Hos din bank kan du enkelt søke via nettsiden deres. Du trenger BankID-appen. Når du logger inn med BankID, verifiserer du at du er deg. Appen er trygg og rask å bruke.

Du må også ha alle opplysninger om egen økonomi tilgjengelig når du søker. I søknaden må du legge inn inntekt, faste utgifter og gjeld.

Pengene vil være på konto innen få dager, så lenge du har alle opplysninger og banken vurderer deg som kredittverdig.

Kredittvurdering ved lån til tilhenger

For å vurdere om banken skal innvilge deg lån til tilhenger, vil banken foreta en kredittvurdering av deg. Slik vil de vurdere om du vil greie å betjene pengene de låner deg. Dette er egentlig en risikovurdering. Gjennom å undersøke din betalingshistorikk, inntekt og gjeld, vil de vurdere om det innebærer høy eller lav risiko å innvilge deg et lån til tilhenger.

Denne risikoen synliggjøres i en kredittscore. Har du en god kredittscore, vil du få innvilget lånet. Dette er bankens sikkerhet for at de får tilbake pengene sine.

Med lån til tilhenger kan du raskt få pengene på konto. Det er enkelt og raskt å søke via bankens nettsider, og du trenger kun BankID og opplysninger om egen økonomi.

Har du utestående inkassokrav og betalingsanmerkninger, vil dette gi deg en dårlig kredittscore. Da er sjansen stor for at du får avslag på søknaden om lån.

Fordeler med lån til tilhenger

 • Forbrukslån er fleksible, og du kan låne penger til det du vil.
 • Du trenger ikke stille med sikkerhet.
 • Du får pengene raskt på konto.
 • Om du har betalingsanmerkninger, kan du få lån til tilhenger likevel ved å stille med sikkerhet.
 • Ved å ta opp et lån til tilhenger, kan du spare både tid og penger. Du slipper å betale andre for å låne deres tilhengere.

Fordeler med å kjøpe tilhenger

 • Du kan spare penger på å kjøpe en tilhenger. Med en tilhenger trenger du ikke en stor varebil for å frakte varer. En tilhenger er enkel å montere, og om du velger å kjøpe, vil den alltid tilgjengelig når du trenger den.
 • Du kan leie ut tilhengeren til andre, og slik tjene penger.
 • Du slipper å være avhengig av andre når du skal frakte ekstra utstyr, og du kan tilby venner og familie å bruke tilhengeren.

Slik finner du det beste lånet

Vi råder deg til å undersøke både vilkår, gebyrer, renter og omdømme til flere banker som du kan søke lån til tilhenger hos. Dette kan bidra til å hjelpe deg med å finne beste lån som passer deg og dine behov.

Vilkår og gebyrer

Når du søker om forbrukslån, vil du se at mange banker har etableringsgebyr. Hvor stort dette gebyret er, varierer fra bank til bank.

Hvor lang nedbetalingstid har lånet? Vær bevisst på at om du velger lang nedbetalingstid, vil renten gå opp.

Når du skal søke om lån til tilhenger, bør du sjekke flere låneaktører. Slik kan du sammenligne bankens vilkår og renter og finne det beste lånet for deg.

Renter

Renten på lånet vil fastsettes ut fra kredittscoren din. Hvis kredittvurderingen viser at det er liten risiko med å gi deg lån, vil du få bedre rente. Viser kredittscoren din at risikoen ved å gi deg lån er høyere, vil også renten bli høyere.

Husk: Bankene skiller mellom nominell og effektiv rente. Nominell rente er renten på selve lånet, mens den effektive renten viser til den samlede avgiften, inkludert gebyrer.

Sammenlign flere låneaktører

Søk gjerne lån til tilhenger hos flere banker. Da er det lettere å finne det lånet som passer deg best, og som har de beste rentene og vilkårene. Slik kan du spare penger.

Slik kan du også finansiere tilhenger

Lån til tilhenger med sikkerhet

Men, fortvil ikke! Om du scorer dårlig på kredittvurderingen, finnes det en løsning: å søke om lån med sikkerhet. Sikkerhet kan stilles i form av pant i bolig, hytte eller bil. Du kan også stille med en kausjonist eller en medlåntaker, som garanterer for en del av lånet ditt.

Hos f.eks. Danske Bank kan du lese mer om medlåntaker- og kausjonistordningen.

En fordel med lån med sikkerhet, er at slike lån har lavere rente enn lån uten sikkerhet.

Leasing av tilhenger

Du kan også lease tilhengere. Leasing innebærer at du ikke kjøper tilhengeren, men du betaler en sum for å eie den i en gitt periode. Det er ikke du som står som eier når du leaser en tilhenger.

Hos DNB kan du lese mer om leasing av tilhengere. Fordelen med å lease tilhengeren, er at du ikke eier den, og dermed sitter du ikke med en tilhenger du ikke trenger når leasingperioden er over. Ved å lease tilhenger, kan du også hele tiden holde deg oppdatert på det nyeste utstyret på markedet.

Mange banker tilbyr leasing, og du kan dermed samle leasingen sammen med lånene og forsikringene dine i én og samme bank, noe som gir deg god oversikt over økonomien din.

Om du for eksempel bare skal bruke tilhengeren en gitt periode, kan leasing av tilhenger være et smart alternativ. Dette kan du lese mer om hos f.eks. DNB.

Oppsummering

 1. Ved å kjøpe tilhenger, kan du spare penger og tid. Du vil alltid ha tilhengeren tilgjengelig når du trenger den, og slipper å stå i kø for å leie.
 2. Lån til tilhenger er en smart løsning. Med et slikt lån vil du få pengene raskt på konto, og du kan bruke pengene til akkurat det du vil.
 3. Om du har betalingsanmerkninger, kan du søke om lån til tilhenger med sikkerhet i form av pant i bolig, bil, eller sikkerhet i form av en kausjonist eller medlåntaker.
 4. Søk hos flere banker og sammenlign tilbudene. Slik kan du finne det beste lånet med den laveste renten.
 5. Leasing av tilhenger er også en mulighet. Snakk gjerne med banken din, så finner dere beste løsning for deg.