Lån til ferie

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Lån til ferie

Noen ganger er et forbrukslån eneste utvei for å komme seg på en etterlengtet ferie. I de fleste tilfeller vil et lån bety at ferien blir dyrere enn normalt, på grunn av rente- og gebyrkostnader.

Skal man først låne til ferie er det klokt å betale tilbake lånet så snart man evner, for eksempel når feriepengene kommer utbetalt.

Det er ingenting i veien for å ta opp et forbrukslån til en ferietur, spesielt om man betaler lånet tilbake raskere enn avtalt

Bedre med forbrukslån enn kredittkort

Å bruke kredittkort til å finansiere ferie er dyrere enn et forbrukslån, dersom kreditten ikke gjøres opp innen utløpet av den rentefrie perioden.

Mens de billigste forbrukslånene har nominelle renter ned i rundt 7%, er tilsvarende rente på de aller rimeligste kredittkortene 17-18%.

I verste fall kan effektive renter på et kredittkort komme opp i over 30%. Skal man først finansiere ferie med lån eller kreditt, er forbrukslån å foretrekke, såfremt man får en ok rente. Kredittkortene er derimot kjekke å ha som sikre betalingsløsninger, spesielt i utlandet, så lenge kreditten betales før rentene løper.

Lån til ferie på dagen

Skulle du ha behov for nødpenger på ferien bør du ha BankID. Det gjør søknadsprosessen raskere.

Alle de tre bankene som er nevnt her, gir svar på søknadene samme dag du sender den inn. Velger du å slå til på et tilbud om forbrukslån fra en av disse, tar det fra 1 til 3 dager å få lånet disponibelt på kontoen.

For å få fortgang i prosessen, anbefales det at man skaffer seg BankID, slik at alle signeringer kan foretas elektronisk. BankID gjør det også enklere og mye raskere å søke om forbrukslån når man allerede befinner seg i utlandet, for eksempel om man skulle få behov for nødpenger.

Låne penger for å slå til på ferietilbud

Ofte er feriereiser mye billigere utenfor høysesong.

I noen tilfeller kan det faktisk lønne seg å låne til ferie. De to faktorene som bestemmer dette, er for det første om man betaler tilbake de lånte pengene raskt, slik at man minimerer rentekostnadene.

Dernest finnes det også perioder der feriereiser er betydelig billigere enn når det er høysesong. Det kan godt tenkes at det ville lønnet seg å låne penger i januar for å investere i en ferie til sommeren, fremfor å kjøpe ferien når feriepengene kommer i juni-juli. Dette fordi reiser ofte er langt billigere når de bestilles lang tid i forveien. Unntaket her er restplasser som av og til dukker opp helt på tampen av flyavgangen.

Meny