Hurtiglån på dagen

Trenger du penger hurtig, kan du søke om et hurtiglån. Det er enkelt og kan i mange tilfeller være en smart løsning. Her får du en oversikt over alt du trenger å vite før du tar opp et hurtiglån.

Hva er hurtiglån?

Et hurtiglån er et lån som raskt vil gi deg penger på kontoen. Dette er et gunstig alternativ om du ikke skal låne mye penger, for med et hurtiglån kan man bare låne mindre summer. Når du søker om hurtiglån, kan du få alt fra 5 000 til 600 000 kroner. De ulike bankene har ulike grenser for hvor mye penger du kan låne.

Egentlig er hurtiglån et forbrukslån. Men de fleste forbrukslån har gjerne et høyere lånebeløp enn et hurtiglån, og derfor vil også et forbrukslån som regel ha lavere rente enn et hurtiglån. Et forbrukslån har lengre nedbetalingstid, og dermed vil du betale mindre hver måned.

Det er opp til bankene hvilke kriterier de legger til grunn for å kalle lånet for et hurtiglån. Tidligere ble dette kalt SMS-lån, fordi det enkelt kan søkes om via SMS. I dag er smålån og minilån mer vanlig.

Lesetips: Les mer om SMS lån her: billigeforbrukslån.no/sms-lån

Et vanlig forbrukslån kan du søke om hos de fleste banker, men ikke alle banker tilbyr hurtiglån.

Dette kjennetegner et hurtiglån:

 1. Søknaden vil behandles raskt.
 2. Lånet har ingen krav om sikkerhet.
 3. Et hurtiglån har lavere lånebeløp enn et forbrukslån.
 4. Lånet har høy effektiv rente.
 5. Et hurtiglån har kortere nedbetalingstid.
 6. Du kan bruke pengene på det du vil.

Hurtiglån på dagen

Hurtiglån tilbys uten sikkerhet, det vil si uten at låntaker stiller med pant i bolig eller en kausjonist/medlåntaker. Dette gjør at prosessen vil gå raskere. Formålet med hurtiglån er at forbrukeren skal få pengene raskt på konto.

Det er mulig å få hurtiglån på dagen. Det finnes flere långivere som tilbyr hurtiglån, og du kan enkelt søke på bankens nettsider. Når du skal søke, trenger du BankID– appen. Appen er enkel og trygg å bruke. Teknologien gjør prosessen enda mer effektiv, fordi du slipper å dra i banken for å søke om hurtiglån.

Et hurtiglån kjennetegnes av et lavere lånebeløp, kort nedbetalingstid, rask behandling av søknaden og høy effektiv rente.

For at prosessen skal gå raskest mulig, er det lurt å søke tidlig på dagen. Slik kan bankansatte gå gjennom søknaden din i normal arbeidstid. Det vil øke sjansen for at du får innvilget hurtiglån på dagen.

I en søknadsprosess vil banken kredittvurdere deg. Etter dette må du signere lånepapirene før du mottar pengene. Dette kan skje på samme dag, om forholdene ligger til rette for det, og når dette er gjort, er pengene snart på vei til kontoen din.

Hvor raskt det går å få pengene, avhenger selvfølgelig av flere faktorer, blant annet hvor stor sum du ønsker å låne, og om du kommer godt ut i kredittsjekken.

Hurtiglån uten kredittsjekk?

Når du søker om hurtiglån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg. Det eksisterer derfor ikke hurtiglån uten kredittsjekk. Kredittsjekken er bankens garanti for at du betaler tilbake pengene, og kan derfor kalles en form for sikkerhet for banken.

Noen synes kanskje det er unødvendig at bedrifter roter rundt i privatøkonomien og personlige opplysninger. Du skal vite at kredittvurderinger skjer med forankring i kredittopplysningsloven og personvernloven.

En kredittsjekk vil gi deg en kredittscore. Denne kredittscoren viser om du er betalingsdyktig på lånet du søker om. Det er flere ting som vil påvirke kredittscoren negativt, blant annet lite eller ustabil inntekt, mye gjeld, betalingsanmerkninger og inkassogjeld.

Om du har en dårlig kredittscore, kan du oppleve å få avslag. Det kan også gjøre at selve søknadsprosessen tar lengre tid, fordi banken må vurdere om det vil utgjøre en risiko for dem å låne deg penger.

Kommer du ut med en god kredittscore, vil banken kunne innvilge lånet på kort tid. En god kredittscore vil også gi deg lavere rente på lånet. Hvis du vil undersøke hvor mye gjeld du har, kan du sjekke gjeldsregisteret.

Når du søker om hurtiglån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg. Dette er en risikovurdering. Med kredittsjekken vil banken sikre seg at du kan betjene lånet du søker om.

Låne hurtig uten kredittsjekk?

Hos noen utenlandske banker er det mulig å få innvilget hurtiglån uten kredittsjekk. I Norge er dette regulert av loven, blant annet utlånsforskriften, hvor det presiseres at finansforetaket skal foreta kredittvurdering før innvilgelse av lån.

Svaret på om det er mulig å få hurtiglån uten kredittsjekk i Norge, er derfor nei.

Husk at et hurtiglån uten sikkerhet har høyere rente og kortere nedbetalingstid enn et lån med sikkerhet.

Sammenlign flere banker når du søker om hurtiglån

For å få den beste renten på hurtiglånet, bør du undersøke flere låneaktører. Du bør sjekke ut renter, gebyrer og eventuelle andre vilkår, som nedbetalingstid.

#1. Renter på hurtiglån

Det er flere ting som påvirker rentenivået på hurtiglånet. Det første er kredittsjekken. Om kredittsjekken gir deg en god kredittscore, kan du også få lavere rente. Banken vil vurdere hvor mye du kan betale i avdrag og effektiv rente i måneden.

Renten avhenger også av hvor stor lånesummen er. Et hurtiglån med en lav lånesum vil ha høyere rente enn for eksempel bil- og boliglån, der lånesummen er høy.

Her må det skilles mellom nominell og effektiv rente. Nominell rente er renten på selve lånesummen. Effektiv rente viser til den totale summen, inkludert nominell rente og gebyrer. Det er denne renten du må se på, for å vite hvor mye lånet vil koste deg.

Husk: Den effektive renten vil alltid være høyere enn den nominelle renten.

#2. Gebyrer

Noen banker krever etableringsgebyr og månedsgebyr på hurtiglån. Denne summen inngår i den effektive renten.

Legg gjerne inn summen du ønsker å låne i en lånekalkulator. Da kan du se hva du må betale i renter og gebyrer hos flere ulike banker, og du kan lettere sammenligne de ulike långiverne for å finne det mest lønnsomme lånet.

Søk gjerne om hurtiglån hos flere banker. Slik kan du sammenligne ulike lån og finne det lånet som er mest lønnsomt for deg og din økonomi.

Krav

 • Du må være over 18 år.
 • Du må kunne identifisere deg med legitimasjon.
 • Du må ikke være registrert i gjeldsregisteret. Det betyr at du ikke kan ha betalingsanmerkninger.
 • Du må ha inntekt å vise til. Har du stabil inntekt, vil det gjøre søknadsprosessen raskere, og du kan få en høyere lånesum.

Fordeler med hurtiglån

 • Du vil få pengene du trenger raskt. Ofte kan du få pengene samme dag.
 • Hvis du har en regning som er på vei til å gå til inkasso, kan hurtiglån være redningen for å slippe å få skjulte kostnader som renter og gebyrer, og at ubetalte krav gir deg betalingsanmerkninger.
 • Det er lettvint. Du kan enkelt søke via internett.
 • Pengene er ikke øremerket. Du kan bruke pengene til det du vil.
 • Kort nedbetalingstid. Du vil kunne innfri lånet på kortere tid enn et vanlig forbrukslån.
 • Bedre oversikt. Ved et større lån kan det være vanskelig å holde oversikt, men dette er lettere med et hurtiglån.

Ulemper med hurtiglån

 • Om du tar opp et hurtiglån for å kunne betale andre regninger, kan det være du får høyere månedlige kostnader enn du hadde før du tok opp hurtiglånet. Dette skjer på grunn av den høye effektive renten som følger med et slikt lån.
 • Å ta opp et hurtiglån kan medføre at du får mer gjeld enn du greier å betjene. Da kan du sette deg selv i en lite gunstig økonomisk situasjon. Du vil helst unngå at regningene går til inkasso, og at du får betalingsanmerkninger.
Det er mange fordeler med hurtiglån. Det er enkelt, og du kan bruke pengene du låner til akkurat det du vil. Et hurtiglån har også kort nedbetalingstid, noe som kan gi deg bedre oversikt over gjeld og smålån.

Dette kan du gjøre om du får avslag på søknaden

Hvis du får avslag på søknaden, er det flere ting du selv kan gjøre for å få bedre kredittscore, og dermed ha en større sjanse for å få innvilget søknaden om hurtiglån i neste omgang.

 • I en periode kan det være smart å sette av penger til å redusere gjelden din. Prioriter å betale ned gjeld og lån som holder på å gå til inkasso.
 • Ved å betale ned smålån uten sikkerhet, kan du få slettet eventuelle betalingsanmerkninger, noe som vil gi deg bedre kredittscore.
 • Skaff deg en stabil eller høyere inntekt, om det er mulig.
 • En annen løsning er å refinansiere lånene. Et refinansieringslån tilbyr en større lånesum enn et hurtiglån. Pengene kan brukes til å betale ned smålån og kredittgjeld, og slik slette eventuelle betalingsanmerkninger. Renten på et slikt lån er lavere enn på et hurtiglån.

Oppsummering

 1. Et hurtiglån er et lån du kan ta opp når du trenger penger raskt. Det er mulig å få hurtiglån på dagen.
 2. Et hurtiglån har ingen krav om sikkerhet, og et slikt lån vil ha høyere effektiv rente enn et lån med større lånesum.
 3. Har du betalingsanmerkninger, kan du ikke få innvilget hurtiglån. Dette er regulert av loven.
 4. Når du søker om hurtiglån, vil banken foreta en kredittsjekk av deg. Dette for å vurdere om du er betalingsdyktig.
 5. Sammenlign gjerne flere banker før du bestemmer deg for hvilken bank du skal søke lån hos. Slik kan du undersøke både renter, gebyrer og vilkår.