Lån 500 000

Hvis du trenger penger raskt, kan du enkelt søke om forbrukslån på 500 000 kroner. Slik finner du det beste lånet for deg, med lav rente og gode vilkår.

Lån 500 000 kroner til det du vil

Hva du bruker lånet til, er fullt og helt opp til deg. Det kan likevel være smart å sette opp en plan for hva pengene skal gå til. Kanskje skal du finansiere nytt kjøkken, en reise eller betale ned flere smålån?

Uansett hva du har planer om å gjøre med pengene, kan et forbrukslån på 500 000 kroner være en god løsning.

Din økonomi er viktig for oss. Vi ønsker at du finner det lånet som passer deg og din livssituasjon. Hos oss får du gode råd for hvordan du enkelt tar opp et lån på 500 000 kroner.

Samle alle lånene dine i ett lån

Hvis du har flere smålån, kan det være smart å bruke penger fra lånet på 500 000 kroner til å betale ned noen av disse lånene. Å samle alle lånene har flere fordeler:

 • Du kan spare penger: Flere lån innebærer at du betaler mer i skjulte kostnader. Ved å ta opp et lån på 500 000 kroner, kan du samle alle smålån i ett. Slik slipper du å betale mer enn nødvendig for lånet.
 • Du vil få en bedre kredittvurdering: Dette er gunstig for å få bedre vilkår når du skal søke om lån og abonnementer. Dårlig kredittscore kan gi avslag. Hos Gjeldsregisteret kan du finne ut hvor mye gjeld du har.
 • Betalingsanmerkninger slettes: Har du utestående betalingskrav og betalingsanmerkninger, vil disse slettes når du betaler ned lånet. Det vil igjen gi deg bedre kredittscore.
 • Du kan få bedre oversikt over økonomien din: Det er lettere å holde kontroll over økonomien, når du ikke trenger å forholde deg til mange smålån og flere banker.
 • Reduserer risikoen for manglende innbetaling: At du får mer penger å rutte med og bedre oversikt over økonomien, vil gjøre at du er mer rustet til å betale lånet i tide.
Ved å ta opp et lån på 500 000 kroner, kan du samle alle smålånene dine i ett, og slik få bedre oversikt over gjelden din. Du vil også slippe å betale gebyrer på flere lån, og dermed spare penger hver måned.

Slik søker du om 500 000 kroner

Det er enkelt å søke om et lån på 500 000 kroner, og du kan få pengene på konto innen få dager. For at du skal kunne søke om lån, trenger du:

 • BankID: Du trenger kun tilgang til internett og BankID-appen. Vær bevisst på at tjenesten BankID på mobil snart forsvinner. Med BankID verifiserer du at du er deg, og det er trygt og enkelt å bruke. Her kan du lese mer om tjenesten.
 • Personopplysninger: På forhånd kan det være smart å skaffe seg en oversikt over egen inntekt og gjeld: Når du søker om lån på 500 000, må du legge inn adresse, personnummer og opplysninger om inntekt, faste utgifter og gjeld du har fra før.

Hva koster det å låne 500 000 kroner?

For å slippe å betale unødvendig mye i skjulte kostander på lånene dine, er det hensiktsmessig at du innimellom tar en titt på hvor mye du betaler for renter, faktura- og termingebyrer. Dette er kostnader man ofte overser og glemmer.

Disse kostnadene varierer fra bank til bank. Renten regnes også ut fra din kredittscore.

Renter

Husk at det er forskjell på nominell rente og effektiv rente. Nominell rente er renten du betaler på lånet. Effektiv rente er den totale kostnaden på lånet. Hos Nordea kan du lese mer.

Gebyrer

Mange banker har etableringsgebyr, fakturagebyr og termingebyr på sine lån. Disse varierer ut fra størrelsen på lånet. Dette bør du sjekke opp før du bestemmer deg, for her er det penger å spare. For eksempel tar Bank Norwegian kr. 995,- i etableringsgebyr. Hos DNB ligger gebyrene fra kr. 500,- og opp.

Priseksempel på lån på 500 000 kroner

Med en lånekalkulator for forbrukslån kan du regne ut hvor mye lånet som banken tilbyr, vil koste deg. Vi har lagt inn en lånesum på 500 000 kroner, med nedbetalingstid på 25 år og nominell rente på 9,30%. Her er også et etableringsgebyr på 995 kroner. Månedsprisen på dette lånet blir 4358,- kroner.

Den nominelle renten er renten på selve lånesummen, mens den effektive renten forteller hvor mye du må betale totalt for renter og gebyrer. Husk at gebyrene også varierer fra bank til bank.

Kredittvurdering

Etter at banken har mottatt søknaden din om lånet på 500 000 kroner, vil de undersøke hvor betalingsdyktig du er. Dette gjør de ved å utføre en kredittvurdering. Her vil de se på inntekten din, gjelden din og faste utgifter. Man kan heldigvis få innvilget et lån selv om man har lav inntekt.

Eventuelle inkassosaker og betalingsanmerkninger vil spille en rolle for både rentesatsen og utslaget på søknaden.

Det kan være smart å forsøke å betale ned smålån og eventuelle betalingsanmerkninger før du søker, for slik kan du forbedre kredittscoren din. Du kan utføre kredittsjekk på deg selv hos blant andre Experian for å se hvordan du ligger an.

Søk om lån hos flere banker

Det er viktig at du undersøker og søker hos flere banker før du bestemmer deg, for slik kan du sammenligne og finne det billigste lånet med de beste vilkårene. På våre nettsider kan du sammenligne tilbudene fra ulike banker.

Få lån på 500 000 med betalingsanmerkninger

Noen banker vil avslå søknaden din om du har betalingsanmerkninger. Andre banker har gode løsninger for å kunne tilby deg lån på 500 000 kroner, selv om du har dårlig kredittscore.

Lån 500 000 med sikkerhet

Når du tar opp et lån på 500 000, kan dette gjøres både med og uten sikkerhet. Hvis du har betalingsanmerkninger, vil det vil være større sjanse for at du får innvilget lånet om du setter pant i bolig, har en medlåntaker eller en kausjonist. Hos Komplett Bank kan du lese mer.

Med et lån på 500 000 med sikkerhet, vil du kunne få lavere renter og lengre nedbetalingstid.

Om du låner 500 000 kroner med sikkerhet, vil du kunne få lavere renter. Sikkerhet kan stilles ved pant i egen eller medlåntakers bolig, eller ved at du får en kausjonist.

Oppsummering

 1. Å ta opp et lån på 500 000 kroner, kan være gunstig når du trenger penger raskt.
 2. Deler av lånet kan brukes til å betale ned eventuelle smålån, noe som kan hjelpe deg til å slette eventuelle betalingsanmerkninger og å få bedre oversikt over egen økonomi. Om du ønsker å bli gjeldsfri eller få færre månedlige utgifter, kan dette være en smart løsning.
 3. Skaff deg oversikt over egen økonomi og gjeld, og sørg for at du har så god kredittscore som mulig før du søker.
 4. Sjekk ut flere banker før du bestemmer deg. Bruk lånekalkulatoren og sammenlign ulike tilbud. Slik kan du velge det lånet som er mest prisgunstig og har de beste vilkårene.