Lån 100 000 kr

Det kan være mange årsaker til at du har behov for et lån på 100 000 kr. Vi forteller deg hvilke kriterier du må oppfylle for å kunne søke om denne lånesummen, og hvordan du oppnår best mulig rente på lånet.

Generelt om lån på 100 000 kr 

Et lån uten sikkerhet på 100.000 kr er det samme som et forbrukslån. Det betyr at du ikke trenger å oppgi til banken hva du skal bruke pengene til.

Å låne 100 000 kr regnes for å være et lån i mellomklassen. Mange velger denne lånesummen da det er et tilstrekkelig høyt beløp for å kunne gjennomføre planlagte prosjekter. Det kan for eksempel være at du har behov for å låne til boligoppussing, reise, bilkjøp eller andre ting. Ønsker du å bygge ny veranda eller oppgradere boligen din på andre måter, vil også denne lånesummen hjelpe deg langt på vei.

Smålån på opptil 50 000 kroner vil i noen tilfeller ikke være tilstrekkelig. Da kan et lån på 100 000 kr være akkurat passe. Maksimal lånesum på forbrukslån er pr. i dag 600 000 kr.

Noen ganger er det behov for et litt større forbrukslån. Et lån på 100 000 kr vil gi deg økonomisk fleksibilitet til de fleste prosjekter.

Hvem kan søke om lån på 100 000 kr? 

Det stilles noen få minimumskrav for å kunne søke på forbrukslån. Disse er følgende:

  • Du må ha fylt 18 år og være bosatt i Norge
  • Ikke ha betalingsanmerkninger
  • Ha fast inntekt
  • Inntekten din må være såpass høy at du kan klare å betjene lånet

Det er mulig å få innvilget et lån på 100 000 kr selv om du skulle ha betalingsanmerkning eller inkassosaker. Da kreves det imidlertid at du stiller din bolig som sikkerhet for lånet.

Enkelte banker krever at du må ha en årlige inntekt på 120 000 for å søke om lån, mens andre stiller enda høyere krav til årsinntekten din. Noen banker på markedet krever at lånesøkere må ha fylt 18 år, mens andre har en aldersgrense på 25 år.

Det er viktig å være klar over disse forskjellene når du søker om lån, slik at du passer på å sjekke de ulike bankenes minimumskrav.

Lån 100 000 kr – hva koster det i måneden?

På lån uten sikkerhet fastsettes renten individuelt, og dette skjer etter at banken har foretatt en kredittsjekk av deg. Det er dermed din privatøkonomi som danner grunnlaget for hvilken rente du får tildelt på lånet. Derfor er det vanskelig å si med sikkerhet hva akkurat du må betale hver måned.

Det kan likevel være fordelaktig å benytte en lånekalkulator, og på denne måten få en god indikasjon på hva et lån på 100 000 kr vil koste deg pr. måned.

Jo bedre kredittscore du har, jo lavere effektiv rente får du på lånet. Da vil også de månedlige kostnadene på lånet bli redusert.

Har du behov for et lån på 100 000 kr med en nedbetalingstid på 5 år, kan renteforskjeller mellom beste og dårligste rentesats utgjøre rundt 500 kroner i måneden. Det blir 6000 kroner i året, noe som vil si 30 000 kroner i løpet av 5 år.

Lån 100 000 kr til best mulig rente

Et godt tips for å oppnå lavest mulig rente på forbrukslånet, er å sammenligne flere lånetilbud. De ulike bankene opererer med forskjellig rentenivå på lån uten sikkerhet, og tolker dessuten kredittvurdering din noe ulikt.

Sender du inn en søknad om lån på 100 000 kr til en lånemegler, vil du få god hjelp til å sammenligne priser og vilkår fra mange forskjellige banker. Du kan dermed velge deg ut det beste og billigste lånet, og på denne måten spare mange penger.

Eksempler på anerkjente lånemeglere er Sambla, Motty, Lendo, Axo Finans og Digifinans.

Ønsker du lavest mulig rente på ditt lån, bør du la en lånemegler hente inn tilbud på lån uten sikkerhet for deg. Tjenesten er dessuten både uforpliktende og gratis .

Tilbakebetalingstid 

Forbrukslån har en maksimal nedbetalingstid på 5 år. Lavest mulig nedbetalingstid er 1 år. Ønsker du å refinansiere smålån og kreditter, kan nedbetalingstiden imidlertid økes til maksimum 15 år.

Oppsummering

  • Et lån uten sikkerhet på 100 000 kr regnes for å være et lån i mellomklassen.
  • Minimumskravene for å kunne søke om forbrukslån varierer mellom de ulike bankene på markedet. Det viktigste er at du har økonomi til å betjene lånet.
  • Benytter du en lånekalkulator, vil du få en pekepinn på hva et lån på 100 000 kr eller andre lånebeløp vil koste deg i måneden.
  • Det er svært fordelaktig å bruke en lånemegler. Da får du muligheten til å sammenligne helt konkrete lånetilbud fra et stort antall banker, og velge det gunstigste lånet.