Lån 50 000 kr

Uforutsette utgifter er ofte årsaken til at man har behov for å låne en bestemt pengesum. Vi forteller deg hva som kreves for å kunne søke om lån på 50 000 kr, og hvorfor du bør la en lånemegler innhente lånetilbud for deg.

Lån 50 000 kr til dine behov

Et lån uten sikkerhet som ikke overstiger 50 000 kr, regnes for å være en mindre lånesum. Det er fordi maksimalt lånebeløp på forbrukslån i Norge er 600 000 kroner.

Dersom du plutselig har fått uforutsette utgifter, kan eneste løsning være å ta opp et lån. Siden vi snakker om et lån uten sikkerhet, slipper du å oppgi hva pengene skal brukes til. Det kan for eksempel være at bilen din må på verksted eller at du har fått en dyr tannlegeregning. Andre typiske eksempler er nødvendige reiser, innkjøp av hvitevarer eller andre produkter du har behov for.

Det er viktig å vite at et usikret lån på 50 000 kr har høyere rente enn et lån med sikkerhet. Tar du opp et boliglån med sikkerhet i boligen, kan banken selge boligen din dersom du unnlater å betale renter og avdrag hver måned. Denne sikkerheten gir banken en trygghet dersom du skulle få betalingsproblemer.

Når banken låner ut penger uten sikkerhet, tar de en høyere risiko. Det er årsaken til at renten på forbrukslån er høyere enn på boliglån.

Lavest mulig rente på forbrukslån er i dag 5%. For å oppnå såpass lav rente kreves det at du har svært god kredittscore. Gjennomsnittlig effektiv rente på forbrukslån er 14%.

Bankenes minimumskrav for lån på 50 000 kr 

Sender du inn en søknad om et lån på 50 000 kr, vil bankene ta en kredittsjekk av deg. Men først må du oppfylle følgende minstekrav for i det hele tatt å kunne søke om lån:

  • Du må være 18 år eller eldre
  • Ha en fast inntekt
  • Ikke ha betalingsanmerkninger
  • Være norsk statsborger eller ha bodd i Norge i minst ett år

Når det gjelder inntekt, så krever de fleste banker at du tjener minst 120 000 kroner i året. Det er fordi banken må forsikre seg om at du kan betjene lånet uten problemer.

Hva koster et lån på 50 000 kr per måned?

Siden renten på forbrukslånet fastsettes individuelt, er det vanskelig å si med sikkerhet hva akkurat du må betale per måned for denne lånesummen. Det kommer helt an på din personlige økonomi, og hvor lang nedbetalingstid du velger.

Tar vi utgangspunkt i en gjennomsnittlig effektiv rente på 12%, vil 50 000 kr med en nedbetalingstid på 5 år bli 1120 kroner å betale hver måned.

Får du tildelt en effektive rente på 9% med samme lånestørrelse og nedbetalingstid, vil månedsbeløpet å betale bli 1000 kroner.

Tips: Klikk her for å se vår artikkel om lån 200 000 kroner.

Lån 50 000 kr via en lånemegler

Det er fordelaktig å benytte en lånemegler når du har behov for et lån på 50 000 kr. Ved å sende inn én søknad til lånemegleren, vil de videreformidler lånesøknaden din til mange ulike banker. Selve prosessen er enkel, og i løpet av kort tid mottar du en oversikt over dine lånetilbud.

Ved å sammenligne renter og vilkår hos de ulike bankene, får du muligheten til å velge deg ut det beste og billigste lånet. På denne måten oppnår du lavest mulig kostnader på ditt lån.

Det er gratis å bruke en lånemegler, og dessuten helt uforpliktende. Noen populære lånemeglere på markedet er Sambla, Lendo, Uno Finans og Axo Finans.

Du kan oppnå en mye lavere rente enn ellers ved å søke om lån via en lånemegler. I tillegg vil du spare mye tid ved at de innhenter mange lånetilbud på vegne av deg.

Valg av lånemegler

Ved et lånebehov på 50 000 kr, er det viktig at du får et bredest mulig sammenligningsgrunnlag. Det vil si at du bør velge en lånemegler som samarbeider med flest mulig banker. Jo flere banker som vurderer din lånesøknad, jo større er sjansen for å oppnå god rente.

De fleste lånemeglere på markedet i dag samarbeider med mellom 10 og 25 banker. Du bør derfor velge en lånemegler som videreformidler din søknad til minst 15 ulike banker.

Oppsummering

  • Et lån på 50 000 kr kan være løsningen når du plutselig har fått uforutsette utgifter.
  • Det er viktig å være klar over at et lån uten sikkerhet har høyere rente enn for eksempel et boliglån. Siden bankene på markedet tilbyr forskjellig rentesats på sine låneprodukter, er det fordelaktig å sammenligne lånetilbud fra ulike aktører.
  • For å kunne sammenligne lånetilbud fra mange ulike banker samtidig, bør du benytte en lånemegler. Husk også å velge en lånemegler som videreformidler din søknad til et stort antall banker, slik at du oppnår et bredere sammenligningsgrunnlag.