Lån til verkstedregning

En bilreparasjon kan fort bli en svært kostbar affære, og mange opplever å ikke ha nok oppsparte midler til å klare å betale regningen. Les videre om forskjellige typer av lån til verkstedregning, og hva du bør gjøre for ikke å betale mer enn nødvendig for reparasjonen.

Generelt om lån til verkstedregning 

Mange er avhengig av bil til jobben eller når barna skal kjøres til skole eller barnehage. I tillegg er det svært praktisk med bil på handleturer. Det kan dermed oppleves frustrerende når bilen ikke fungerer slik den skal.

Å sette bilen på verksted til reparasjon er ofte dyrt. Samtidig vet de fleste at jo lenger man venter med å reparere bilen, jo dyrere vil verkstedregningen bli.

Er du vant til å kjøre bil når du trenger å komme deg fra ett sted til et annet, vil det ofte føles tungvint og mer tidkrevende å bruke offentlig kollektivtransport. Da vil et lån kunne hjelpe deg å få fikset bilen raskt.

Tips: Se også vår artikkel om lån til tannlegebehandling: billigeforbrukslån.no/lån-til-tannlege/

Nyttig å vite når du trenger et lån til verkstedregning

Prisene på bilreparasjoner kan variere ut fra hvilket verksted du henvender deg til. Før du søker om et lån, bør du følge noen gode råd, slik at du ikke betaler mer enn nødvendig for å få bilen reparert:

  • Skaff deg et prisoverslag på bilreparasjonen fra flere forskjellige verksteder. Sammenlign tilbudene du mottar, og velg det rimeligste alternativet.
  • Gi klar beskjed til verkstedet at de ikke skal gjøre mer arbeid på bilen enn det som er helt nødvendig.

Les også: Forbrukerrådet: – Sjekkliste før bilen skal på verksted

Ved å benytte et verksted som er offentlig godkjent, kan du føle deg trygg på at bildelene er av god kvalitet. Dette øker ikke bare trafikksikkerheten, men du er også juridisk beskyttet dersom noe skulle gå galt i ettertid.

Ulike typer av lån til verkstedregning

Vi skal se litt nærmere på vanlige finansieringsformer som finnes når du har behov for et lån, slik at du kan få betalt verkstedregningen.

Privat lån

Å låne penger av foreldre eller andre nære slektninger til å betale en verkstedregning passer kanskje for noen, men ikke for alle. Det kan dessuten være vanskelig å be om et slikt privat lån, og spesielt hvis beløpet er høyt.

Et privat lån er jo i utgangspunktet rentefritt, og vil være det billigste finansieringsalternativet. Likevel vil de aller fleste unngå å be foreldre om økonomisk hjelp, og spesielt hvis det finnes andre tilgjengelige løsninger.

Kredittkort

Dersom du har eller søker om et kredittkort, vil du muligens ha nok tilgjengelig kreditt til å kunne betale for bilreparasjonen. Et slikt lån kan være en grei løsning, men kun dersom du er sikker på at du klarer å betale tilbake hele summen du har brukt i løpet av 45 dager.

Du vil med et kredittkort dermed få en rentefri betalingsutsettelse for en kort periode. Klarer du ikke å innbetale hele summen du har brukt på kredittkortet innen perioden er slutt, vil rentene begynne å løpe.

Den effektive renten på kredittkortgjeld ligger vanligvis mellom 20% og 35%. På grunn av de høye rentene er sjansen stor for at et denne type lån til verkstedregning kan bli svært kostbart.

For personer som ønsker lengre nedbetalingstid enn 45 dager, anbefaler vi et forbrukslån.

Tips: Se også vår artikkel om lån eller kredittkort her: billigeforbrukslån.no/lån-eller-kredittkort/

Forbrukslån

Mange tar opp et forbrukslån når de har behov for et lån til verkstedregning eller til andre uforutsette utgifter. Denne lånetypen har en lavere rente enn det du må betale på et kredittkort. Ofte ligger den effektive renten på et forbrukslån et sted mellom 10% og 15%.

Nedbetalingstid på et forbrukslån er 1 – 5 år, og du velger din ønskede nedbetalingstid når du sender inn lånesøknaden. Maksimal lånesum på et forbrukslån er kr. 600.000,-. Din personlige økonomi og betjeningsevne vil avgjøre hvor mye du kan få i lån, og hvilken endelig rente som fastsettes på lånet.

Forbrukslån har en oversiktlig nedbetalingsplan der du innbetaler samme beløp hver måned. Fakturabeløpet består av renter, avdrag og eventuelle gebyrer.

Det er viktig å være klar over at du kan når som helst foreta ekstra innbetalinger på denne lånetypen, og det vil ikke koste deg noe ekstra. På denne måten kan du kvitte deg med gjelden raskere, og redusere lånets totale kostnader.

Sammenligning av lånetilbud gir reduserte kostnader

Det er viktig å sammenligne priser både på lånetilbud og på bilreparasjon. På denne måten kan du redusere kostnadene.

Som regel vil det lønne seg å benytte en låneagent når du har behov for et lån. Da får du muligheten til å sammenligne helt konkrete lånetilbud fra mange forskjellige banker. Ved å benytte en sammenligningstjeneste skaffer du deg god oversikt, og kan velge det billigste lånet.

Det er gratis å benytte en låneagent, og tilbudene du mottar er uforpliktende.

Oppsummering

  • Kredittkort, forbrukslån og et privat lån kan være aktuelle finansieringsformer når du har behov for et lån til verkstedregning.
  • Den effektive renten på et forbrukslån er lavere enn på kredittkortgjeld.
  • For å redusere kostnadene til bilreparasjon bør du sammenligne priser fra flere verksteder.
  • Benytter du en låneagent, vil du kunne oppnå lavest mulig rente på et forbrukslån.