Lån 300 000 kroner

Et forbrukslån på 300 000 kroner kan man søke om uten å måtte stille sikkerhet. Her kan du lese om hvordan du går frem for å ta opp et slikt lån, og hvilke krav som stilles.

Å ta opp et usikret lån på 300 000 kroner

Et usikret forbrukslån på 300 000 kroner regnes gjerne som et mellomstort lån. Man kan låne opptil 600 000 kroner, samtidig som det også finnes mikrolån ned til 5 000 kroner.

Når man tar opp et lån som er såpass stort, vil man som regel måtte bruke en god stund på å betale det tilbake. Det er derfor ekstra viktig å tenke nøye over noen forhold før man søker:

  1. Hva skal man bruke pengene til
  2. Hvor mye har man råd til å betale tilbake hver måned
  3. Hvor trygge er inntektene man har i den tiden man skal betale lånet tilbake
Det er viktig å tenke over noen forhold før man tar opp et forbrukslån på 300 000 kroner. Hva pengene skal gå til, og hvor mye man klarer å betale ned hver måned bør man være sikker på.

1. Hva skal du bruke 300 000 til

Når man søker om et lån på 300 000, kan man i utgangspunktet bruke det til akkurat hva man vil. Siden det ikke stilles noen sikkerhet, er ikke lånet knyttet til en bolig eller annen kapitalvare. Banken du søker lån hos vil derfor sjelden spørre hva pengene skal gå til.

Likevel er det viktig at du selv er klar over hva pengene går til. Det er mange ulike grunner til at folk tar opp forbrukslån. Ofte er det fordi man opplever å få en uforutsett utgift, som at bilen eller vaskemaskinen må byttes ut. Andre ganger har man lyst til å kjøpe noe nytt, eller dra på ferie, men har ikke tilstrekkelig med oppsparte midler.

Når man tar opp et så stort forbrukslån som 300 000 kroner, kan det også være til egenandel på bolig.

2. Hvor mye har man råd til å betale tilbake hver måned

Det er viktig å på forhånd regne ut hvor mye man klarer å betale ned på lånet hver måned. Da må man sette opp et budsjett, hvor alle inntekter og utgifter er tatt med.

Det finnes mange maler for slike budsjett på internett, for eksempel hos Nordea.

3. Hvor trygge er inntektene man har i den tiden man skal betale lånet tilbake

Ved mellomstore og store forbrukslån som 300 000 kroner er, er det også lurt å gjøre en vurdering av om inntektene vil være stabile i den tiden man skal betale ned lånet.

Siden slike lån har høyere rente enn boliglån, kan det bli kostbart dersom man må utsette betalingen betydelig. Det er en grunn til å låne kun så lite man trenger, og prioritere å betale ned lånet så raskt som mulig.

Ingen av oss vil betale for mye for et lån. For å sikre at man finner det billigste forbrukslånet er det lurt å søke om lån til mange banker, og så velge det lånetilbudet som har lavest effektiv rente.

Finn det billigste lånet

For å holde lånekostnaden så lav som mulig, er det også viktig å finne den banken som gir lavest mulig rente. For å finne det enkelt, bør man gjøre følgende:

  • Søk hos så mange banker du kan
  • Legg inn samme kriterier og lånebeløp hos alle
  • Sammenlign lånetilbudene du får, og velg det med lavest effektiv rente

Bruk lånemegler når du skal låne 300 000

En måte å gjøre låneprosessen ekstra enkel på, er å benytte en lånemegler. Da trenger du kun å fylle inn en lånesøknad, og så sender lånemegleren den søknaden til en rekke banker.

Lånemeglerne, som for eksempel Lendo, har avtaler med en rekke finansinstitusjoner. Dermed sender de gjerne søknaden til mellom 10 og 20 banker.

Det er uforpliktende og kostnadsfritt å søke om lån, enten du søker direkte til banker eller du benytter en lånemegler. Du forplikter deg ikke til noe før du signerer på det lånet du velger. Hvis du ikke liker noen av tilbudene, står du fritt til å avslå alle.

Oppsummert

Hvis du skal låne 300 000 kroner i forbrukslån, er det viktig å først regne ut hvor mye du kan betale ned i måneden. Da vil du se hvor lenge du vil måtte ha lånet, og hva det vil koste deg totalt.

For å være sikker på at du finner det billigste lånet for deg, bør du:

  • Søke hos flere banker.
  • Velg lånetilbudet som har den laveste effektive renten.