Forbrukslån fra L’easy


Annonselenke

Effektiv rente 26,24%, kr. 25 000,- o/5 år, Kostnad kr. 17 716, Totalt: 42 716,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:12,93%
Lånebeløp:10 000 – 50 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 6 år
Inntektskrav:Registrert inntekt
Krav alder:25 år

Kontakt:

Telefon: 66 10 10 00 

Adresse: Innspurten 13A, 0663 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 09.00 – 17.00

Fredag 08.00 – 16.00

Nettsted: https://www.leasy.no

Om L’EASY

L’EASY har eksistert siden 1985, og er et av stadig flere finansieringsselskaper som springer ut fra Thorn Norge Finans. Derfra kjenner vi også til KlikkLån, Nordic Lån, og moderselskapet Thorn. Samtlige tilbyr små forbrukslån, med unntak av Thorn som har høyere lånegrense.

Som merkenavn er L’EASY kanskje mest kjent for nettbutikken sin, der de selger alt innen elektronikk og data. Utlånsdelen er en naturlig forlengelse av de opprinnelige avbetalingsordningene de fortsatt tilbyr.

Lånet er uavhengig av avbetalingsordningen i nettbutikken, og pengene kan brukes til det låntakeren selv vil.

Lånemuligheter

Lånegrensene for forbrukslån fra L’EASY er mellom 10 000 kroner og 50 000 kroner. Låntakeren må ikke stille med sikkerhet på noe vis, og L’EASY legger seg ikke opp i hva pengene skal brukes til. Du velger nedbetalingstid på mellom ett og seks år, uansett lånesum. Selv om lånetiden i utgangspunktet fastsettes til et visst antall år, kan du innfri lånet før tiden, uten ekstra kostnader.

Rentebetingelser og andre kostnader på smålån

Dine rentebetingelser på et forbrukslån fra L’EASY fastsettes av banken i forbindelse med kredittvurderingen. Som vanlig er når det kommer til usikrede lån, gir bankene bedre renter til de med god kredittscore og stabil økonomi.

Dette har med den økte risikoen for bankene å gjøre, når de låner ut penger uten å ta pantesikkerhet.

Hos L’EASY starter de beste nominelle rentene på 9,90%, og ender opp på 23,90% for de med dårligst kredittscore. Får du et rentetilbud på rett side av skalaen, har du sannsynligvis fått konkurransedyktige betingelser.

Utover renter må låntakeren betale et etableringsgebyr ved inngåelse av låneavtalen (trekkes i fra på lånesummen). Dette gebyret er på 695 kroner. I tillegg kommer det terminomkostninger på 45 kroner for hver månedlige faktura. De effektive rentene vil variere ettersom hvor lang lånetid du har, med utgangspunkt i de nominelle rentene.

Maksimal effektiv rente oppgis av L’EASY til å være cirka 53%, noe som da vil gjelde et lite lån over kort tid, for en person med lav kredittscore.

Fordeler

Rentene hos L’EASY er ikke så verst, tatt i betraktning at lånesummene er ganske små. Det vanlige er at rentene stiger jo mindre et forbrukslån er.

Hadde bankene operert med like lave renter på alle lånesummer, ville det blitt vanskelig å gå med overskudd om de bare tilbyr smålån. I det perspektivet kan man komme ganske godt ut av det om man låner i dette kredittselskapet.

Søknadene blir også behandlet temmelig raskt. Selskapet oppgir selv at de svarer på alle innsendte søknader innen det er gått tre timer.

Ulemper

Med lav lånegrense har L’EASY et begrenset marked, og henvender seg først og fremst til de som trenger små summer raskt. Har låntakeren behov for mer kapital, må andre banker kontaktes.

Gebyrene spiser opp en del av fordelen med de potensielt lave rentene, og vil i noen tilfeller kunne utgjøre en nesten like stor kostnad som disse.

Fordeler

– Relativt lave renter
– Rask søknadsbehandling

Ulemper

– Lav lånegrense
– Høye gebyrkostnader i forhold til lånesum

Krav til søker

  • L’EASY krever at søkeren er minst  25 år gammel.
  • Søkeren må ha fast inntekt. Som inntekt regnes også trygd og pensjoner. Det oppgis ingen minsteinntekt, men man må regne med at personer med lav inntekt og dårlig betalingsevne har større vanskeligheter med å få lån, eller vil få tilbud om lavere lån enn det de søkte om.
  • Søkere må i tillegg ha vært bosatt i Norge med registrert adresse i Folkeregisteret i minst 2 år dersom de ikke er norske statsborgere.
  • Har man betalingsanmerkning vil man ikke få låne hos L’EASY, noe som gjelder stort sett alle banker som tilbyr usikrede lån.

Annet

Alle finansieringsselskap som inngår i Thorn-gruppen, deler opplysningene du oppgir når du søker (du må akseptere dette i søknadsskjemaet). Bankene har dermed en felles kredittgrense som blant annet begrenser mulighetene til å ta opp mange lån samtidig. Dette for å hindre at folk setter seg i gjeld de ikke klarer å håndtere, med alle de vansker slike situasjoner medfører.

Merk deg at ved misligholdelse av lånet, og for sen innbetaling, er forsinkelsesrentene tilsvarende det høyeste oppgitte nivået for nominelle renter (23,87%).


Annonselenke
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]