Forbrukslån fra Thorn


Annonselenke

Effektiv rente 24,36%, kr. 50 000,- o/5 år, Kostnad kr. 32 857, Totalt: 82 857,-

Nøkkelinfo:

Effektiv rente:12,93%
Lånebeløp:10 000 – 100 000 kroner
Nedbetalingstid:1 - 6 år
Inntektskrav:Fast inntekt
Krav alder:25 år

Kontakt:

Telefon: 21 61 00 00 

Adresse: Innspurten 13A, 0663 Oslo

Åpningstider:

Mandag – Torsdag 09.00 – 17.00 

Fredag 08.00 – 16.00 

Nettsted: https://www.thorn.no

Om Thorn Privat Finans

Merkenavnet Thorn er nok like godt kjent for sin nettbutikk for all mulig slags elektronikk, hvitevarer, data og foto, som for forbrukslån og smålån. Selskapet var tidlig ute innen utleie av denne typen varer.

Avbetalingsløsninger ble etter hvert utvidet til rene låneprodukter, uten binding i forhold til hvor pengene kunne brukes. I dag eier samme morselskap flere aktører som driver ren bankvirksomhet, med fokus på forbrukerfinansiering.

Lånemuligheter

Thorn Privat Finans tilbyr tre forskjellige forbrukslån uten sikkerhet.

PrivatLån Pluss har en lånegrense på 100 000 kroner, med maksimal nedbetalingstid på 6 år.

PauseLån har samme lånegrense og nedbetalingstid, men gir større rom for betalingsutsettelse innenfor visse kriterier.

Det siste lånet er TryggLån, som har lånegrense på 50 000 kroner, maksimalt 5 år nedbetalingstid, og inkluderer betalingsforsikring. Forsikringen gjelder i forskjellige tilfeller der låntakeren mister inntektsevnen sin ufrivillig, og er begrenset til 12 måneder.

Rentebetingelser og andre kostnader

Rentene starter her på 9,90% nominelt, men kan komme opp i hele 23,87%, før effektiv rente beregnes.

Den maksimale effektive renten er på over 50%, og vil gjelde de minste lånesummene med kortest nedbetalingstid. En av hovedårsakene til den høye maksimale effektive renten, er at Thorn har et av de høyeste etableringsgebyrene, på 1 820 kroner.

Grunnet den usedvanlig høye effektive renten er det smart å søke andre steder først. Vurder å benytte deg av en lånemegler som Scoopr (samarbeider med 15 banker), Axo Finans (samarbeider med 25 banker), eller søk direkte hos långivere som Santander Consumer Bank og Sbanken.

Hvilke renter du får hos Thorn, avhenger av betalingsevnen din. Thorn kredittvurderer deg, og gir så et rentetilbud basert på en individuell vurdering av hver enkelt søknad. Har du god økonomi, får du bedre renter enn om økonomien og betalingsevnen er svak. De fleste banker gjør det på dette viset, som en slags sikring mot tap (det kreves ikke pantesikkerhet for forbrukslån fra banker som Thorn).

Fordeler

Thorn er raske til å gi svar på lånesøknader, og utbetaler så snart eventuelle låneavtaler er signerte og returnerte til banken, sammen med påkrevd dokumentasjon på inntekt.

Dette selskapet har også relativt lave krav til hvem som får låne, noe som er en gjenspeiling av de ganske lave lånesummene det er snakk om.

Ulemper

Etableringsgebyret hos Thorn er for høyt, og fordyrer dermed totalkostnadene på et smålån.

Sammenlignet med flere andre banker, vil gebyrkostnadene gjøre det sannsynlig at Thorns lån ikke blir konkurransedyktig. Riktignok vil noen få best betingelser her, dersom gode renter oppveier for gebyrene, men vi tviler på at dette gjelder veldig mange søkere.

Minsterentene (laveste nominelle rente) er for så vidt grei nok siden vi snakker om små forbrukslån, men det finnes bedre tilbud også her. Maksimal lånesum er en begrensning i forhold til hva lånet kan anvendes til, og Thorns forbrukslån brukes nok sjelden til refinansiering av annen gjeld.

Fordeler

– Rask søknadsbehandling
– Greie krav til søkeren

Ulemper

– Høyt etableringsgebyr
– Relativt høy minsterente
– Lav lånegrense

Krav til søker

  • Du må være 25 år for å få forbrukslån fra Thorn.
  • Finansselskapet oppgir ikke et minstekrav til inntekten, men hvor mye du får låne vil uansett være beregnet ut i fra betalingsevne.
  • Har du betalingsanmerkning eller et inkassokrav når du søker får du avslag på lånesøknaden automatisk.
  • Thorn oppgir ikke noe krav noe krav i forhold til nasjonalitet eller bosted, men du må regne med at det stilles krav til at du enten er norsk, eller har skattet i Norge en viss tid (vanligvis 2 eller 3 år)

Annet

Thorn Privat Finans AS eier også flere andre kredittselskap, blant annet L’EASY og KlikkLån. I tillegg drifter Thorn flere merkenavn som annonserer med smålån og forbrukslån av forskjellige størrelser.

Når du søker om lån hos enten Thorn eller et av de andre selskapene som har samme eierstruktur, vil opplysningene du oppgir deles mellom selskapene. Dette må du akseptere når du sender inn søknaden. Formålet er å hindre at folk søker om lån flere steder, og dermed pådrar seg mer gjeld enn de klarer å tilbakebetale.

Du kan få utstedt et lånebevis fra Thorn, dersom du har behov for det. Slike bevis brukes gjerne til å dokumentere betalingsevne ved kjøp av blant annet bil, i påvente av at lånet skal utbetales. Lånebeviset er gyldig i 30 dager fra det utstedes, til låneavtalen må inngås.


Annonselenke