Lån til garasje

Ønsker du å bygge garasje, men mangler kapital til å realisere prosjektet, bør du lese videre. Vi forteller deg hvilke alternativer du har når du har behov for et lån til garasje, og hvordan dine valg kan bidra til å redusere prisen på garasjen.

Generelt om lån til garasje

Å oppføre en garasje på eiendommen er en god investering som vil gi deg mye glede mange år fremover i tid. Ikke bare bidrar en garasje til å forlenge bilens levetid, men den vil også holde det pent og ryddig på eiendommen. En garasje beskytter dessuten bilen mot vær og vind, og du slipper å skrape bilruter for is og snø på kalde vinterdager.

Som regel vil oppføring av en garasje gi økt markedsverdi på eiendommen. Derfor bør du få en ny e-takst fra en eiendomsmegler når du er ferdig med byggeprosjektet. Høyere boligverdi gir som kjent lavere belåningsgrad. Det betyr bedre sikkerhet for banken, noe som tilsier at du kan oppnå en lavere rente på boliglånet ditt.

Tips: Se også vår artikkel om billån uten sikkerhet: billigeforbrukslån.no/billån/

Hva koster det å bygge garasje?

Husk at oppføring av en frittliggende garasje kan være søknadspliktig. Du bør derfor kontakte din kommune før du starter på byggeprosjektet.

Prismessig er det store variasjoner på garasjer, men grovt sett må du regne med at det vil koste deg et sted mellom kr. 80.000,- og kr. 500.000,-. Faktorer som påvirker kostnadene og hvor mye du har behov for i lån til garasje er følgende:

 • Valg av materialer til oppføring av garasjen.
 • Garasjens størrelse og design.
 • Hvilken type garasje  du vil bygge. Det er stor forskjell prismessig på en arkitektdesignet garasje og en helt enkel standardgarasje.
 • Antall vinduer, dører og valg av garasjeport.
 • Om garasjen skal være frittstående eller som et påbygg til boligen.
 • Skal du bygge garasjen selv eller benytte fagfolk? Også valg av fagfolk vil kunne påvirke prisen.
 • Om garasjen skal være isolert eller uisolert.

Jo større garasjen skal være, jo dyrere blir den. Her må du vurdere om du har behov for garasje til en eller to biler. Det kan også være praktisk med en større garasje dersom du trenger ekstra lagringsplass til andre ting, som for eksempel hageredskaper, skiutstyr eller lignende.

Når det gjelder valg av materialer er det slik at en garasje i tre er rimeligere å bygge enn en garasje i betong. Skal du sette opp garasjen selv, er det mest praktisk å kjøpe et ferdig byggesett. Jo mer hjelp du trenger av fagfolk, jo dyrere blir garasjens totalkostnader.

Du finner et stort antall garasjer som byggesett i ulike prisklasser og design hos byggevarehus som Montér og Byggmakker. Du kan også bestille byggesett på nett med gratis frakt fra flere forhandlere, deriblant hos agarasje.

Ulike typer av lån til garasje

Har du behov for et lån til garasje, kan du velge mellom et lån med sikkerhet i bolig eller et lån uten sikkerhet.

Garasjelån med sikkerhet i bolig

Det rimeligste alternativet når du trenger lån til garasje er å utvide boliglånet. Siden banken tar sikkerhet i boligen din, vil denne type finansiering ha lavere rente enn om du velger et lån uten sikkerhet.

Du må imidlertid ha betalt ned en god del på boliglånet ditt for å få innvilget denne lånetypen, da du med dagens regler ikke kan låne mer enn 85% av boligens verdi.

Det er også mulig å få innvilget et flexilån med sikkerhet i boligen. Dette kalles ofte for et rammelån eller boligkreditt. Denne type lån gir deg mer fleksibilitet, og du betaler kun renter av benyttet kreditt.

Et flexilån tilbys vanligvis for inntil 60% av boligverdien.

Et lån til garasje uten sikkerhet kan være et godt alternativ dersom du ikke har mulighet til å øke boliglånet ditt. Benytter du en lånemegler, vil du kunne oppnå lavere rente enn om du søker om et forbrukslån i en tilfeldig bank.

Lån til garasje uten sikkerhet

Hvis du ikke har mulighet til å ta opp et lån til garasje med sikkerhet i boligen din, kan du søke om et forbrukslån. Denne lånetypen har en høyere rente enn et boliglån, fordi banken tar en større risiko når de ikke har noe sikkerhet for lånet.

Renten på et usikret lån til garasje fastsettes individuelt. Det betyr og det er din personlige økonomi som avgjør både hvor mye du kan låne til garasje og hvilken rente som fastsettes.

Et lån uten sikkerhet til garasje har en maksimal nedbetalingstid på 5 år. Per i dag er det mulig å få innvilget et usikret lån helt opptil kr. 600.000,-.

For å oppnå lavest mulig rente på et forbrukslån bør du benytte en lånemegler. Da får du mulighet til å sammenligne lån til garasje fra en rekke banker, og kan velge det lånet som har lavest rente. Tjenesten er gratis å benytte og du har 30 dager på å bestemme deg om du ønsker å takke ja til et lånetilbud eller ikke.

Oppsummering

 • Et lån til garasje er en god investering som sannsynligvis vil øke boligverdien.
 • En garasje koster fra kr. 80.000,- og oppover, avhengig av størrelse, funksjonalitet og utforming.
 • Byggevarehus tilbyr garasje som ferdige byggesett, og de er relativt enkle å sette opp selv. Alternativt kan du få fagfolk til å utføre jobben for deg.
 • Du kan øke boliglånet eller å ta opp et usikret lån til garasje. Hvilken lånetype som passer best, vil avhenge av din økonomiske situasjon og om du har mulighet til å utvide ditt boliglån.