5 fordeler med forbrukslån

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Lån
  4. chevron_right
  5. 5 fordeler med forbrukslån
lån og fordel

Det er stadig vekst i markedet for forbrukslån. Hvert år kommer det nye og bedre tilbud. Det er en fordel for deg som bankkunde siden konkurransen bankene mellom blir større, og dermed vil du kunne oppnå bedre rentetilbud. Det gir flere sjansen til å kunne finansiere store og små prosjekter. Her er fem av de mange fordelene med forbrukslån.

1. Bruk pengene til hva du måtte ønske

Beløpet du tar opp i lån kan benyttes til hva som helst. Et usikret lån er ikke bundet opp til en spesiell investering, slik som et boliglån vil være. Det kan være en feriereise, depositum på et kjøp, egenkapital til bruktbil, renovering eller bruksgjenstander du trenger som båt, men ikke har tid til å spare til.

Et forbrukslån kan brukes til akkurat det man selv ønsker, enten formålet er refinansiering, ferieturer, oppussing eller shopping

2. Raskt og enkelt å få låne

Når du skal søke om å få et forbrukslån gjøres det enkelt på bankenes nettsider. Dermed kan man sitte hvor som helst å sende en søknad. Årsaken til at søknadsprosessen går raskt er ikke bare at det skjer online. Det skyldes også bruken av BankID til signering av søknaden og låneavtalen. Å benytte BankID gjør det enkelt også for bankene. De får en bekreftelse på at du er den du er, samtidig er elektronisk signering en sikkerhet for deg.

Svar på søknaden har du ofte i løpet av noen minutter, og utbetalingen av lånet skjer som regel den samme dagen, eller normalt innen 3 dager.

3. Lett å finne beste lån

Bankverdenen konkurrerer nå om å få deg som kunde. Det er slutt på tiden da en måtte «godsnakke» med den lokale sparebanken. Nå er det bankene som «godsnakker» med deg. Når du vil ha et forbrukslån er dette en stor fordel. Det betyr at du kan forhandle og lete deg frem til gode tilbud.

Når du skal finne lånet du vil ha, utnytt mulighetene. Innen du sender en lånesøknad, sammenlign de forskjellige bankene. Sett opp renteeksempler opp mot hverandre, og se på de totale utgiftene. Vær oppmerksom på at eksemplene kun gir en pekepinn på hva banken tilbyr. Det endelige tilbudet får du når du mottar låneavtalen.

Søk gjerne lån hos flere banker samtidig. Det vil gi deg et godt sammenligningsgrunnlag. Et lånetilbud er ikke bindende før du har signert låneavtalen. Derfor står du fritt til å søke hos så mange banker du ønsker. Bruker du en lånemegler, som Aconto eller Pengi, vil du motta flere lånetilbud gjennom en enkelt søknad.

Det er enkelt, trygt og raskt å sende inn en lånesøknad online

4. Rask mulighet for refinansiering

Å ta opp et forbrukslån kan gi deg økonomiske fordeler om du har annen gjeld. Mange banker kan tilby deg et forbrukslån til å løse inn flere smålån og kredittkortgjeld. Å refinansiere vil gi lavere totale rentekostnader som over tid spare deg for atskillige kroner. Spesielt vil det gjelde om du sitter med dyr kredittkortgjeld som du ikke klarer betale ned. Kredittkort har ofte renter rundt 20-30%, avhengig, mens et forbrukslån kan ha effektive renter fra 8% og oppover til maksimalt rundt 20%. Man skal ha ganske dårlig kredittscore for ikke å få bedre renter på et refinansieringslån, enn det kredittgjeld koster.

Fordi forbrukslån til dette formålet kan skaffes på dagen, gir dette en mulighet til å kvitte seg med inkassosaker på rekordtid. Det er også ofte en gunstig løsning for de som ikke har muligheten til å refinansiere ved å utvide et boliglån.

5. Fleksible betalingsløsninger

De fleste banker har tilbud om betalingsutsettelse eller avdragsfrie måneder. Det kan være til nytte i for eksempel den måneden du skal på sommerferie, i juletiden, eller i andre perioder der du har ekstra store utgifter. Med det sagt, å utsette avdragene gjør at totalkostnadene på et hvilket som helst lån blir høyere. Bruk derfor betalingsutsettelser kun når du virkelig må.

I motsatt fall, når du har god råd, kan du betale inn mer på et forbrukslån, uten at det tilkommer ekstra kostnader. Du kan også innfri hele lånet når som helst, dersom du har muligheten. Raskere nedbetaling lønner seg alltid, uansett hvilken type lån du har.

Meny