Forbrukslån til egenkapital

  1. Hjem
  2. chevron_right
  3. Lån
  4. chevron_right
  5. Forbrukslån til egenkapital
Velg lånebeløp: 123
100 000 kr 500 000 kr
Velg nedbetalingstid: 123
1 år 15 år
Lånebeløp: / Nedbetalingstid: är
VurderingMånedsbeløpEff.RenteUtbetaling
Se her for flere banker

Forbrukslån til egenkapital er noe mange nordmenn benytter seg av. Årsaken er de galopperende prisene som har gjort det mye vanskeligere å kjøpe bolig de siste årene.

Før du leser videre ønsker vi å understreke følgende: Dette er ikke en løsning vi anbefaler. Vi fraråder deg å finansiere egenkapital gjennom bruk av et forbrukslån.

Høy terskel for å komme seg inn på markedet

Stadig flere nordmenn velger å dekke inn kravet til egenkapital med et forbrukslån. Årsaken er den regelen som sier at bankene kun har lov til å finansiere opptil 85% av boligkjøpet.

Det tok ikke boligkjøperne lang tid å finne en kreativ løsning. Mange har tatt opp forbrukslån på hundretusenvis av kroner med den hensikt å komme seg inn på boligmarkedet.

Sammenlignet med kredittkort og mikrolån har forbrukslån en relativt lav rente. Låntaker kan forvente å betale et sted mellom 10 og 14 prosent, som ligger et godt stykke under kredittkort og varefinansiering.

En annen løsning er å søke om et startlån som tilbys av landets kommuner via Husbanken. Ordningen er særlig rettet mot de som sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

Risiko å bruke forbrukslånet som ek

Forbrukslån til egenkapital er ikke en løsning som anbefales. Det øker sjansen for å havne i et økonomisk uføre.

10 prosent av lånesummen inntil år 2011

Inntil 2011 var det krav om at du måtte stille minimum 10 prosent av lånesummen som egenkapital. Finansdepartementet valgte å øke denne andelen i takt med at frykten for en boligboble økte.

Nå må du altså ut med 15 prosent i egenkapital for et førstegangskjøp og inntil 40% ved kjøp av sekundærboliger (gjelder kun i Oslo). Med mindre familien din kan stille som kausjonist er sparing den eneste løsningen som virker.

Vurder samtidig å opprette en BSU konto slik at du kan dra nytte av de gunstige skattefradragene som følger med.

Ulemper med lånefinansiert egenkapital

Hvorvidt du velger å dekke egenkapitalen med et usikret lån må baseres på en personlig økonomisk vurdering. Det er likevel en kjent sak at både banker og norske myndigheter jobber aktivt med å begrense muligheten.

Et godt eksempel på hvorfor løsningen frarådes er risikoen for at styringsrenten heves. Her ser du et enkelt regneeksempel:

Kjøper du en bolig for 3 millioner kroner vil banken kreve 450 000 kroner i egenkapital, kun for å låne bort penger (3 millioner kroner x 0,15 prosent = 450 000 kroner).

I et ekstremt tilfelle vil du dekke hele summen på 450 000 kroner med et forbrukslån. Her kan låntaker forvente en effektiv rente mellom 10 og 14 prosent med akseptabel kredittverdighet.

Denne summen utgjør en betydelig ekstra belastning på husholdningsbudsjettet. Skulle renten stige med f.eks 5 prosent, vil det føre til en ekstrabelastning på mange tusen kroner i måneden. Det kommer på toppen av boliglånet, som også vil stige til nye høyder.

Kun små endringer i styringsrenten vil derfor kunne føre til at mange får problemer med å betjene gjelden sin.

Oppspart egenkapital

Sparing er å foretrekke fremfor bruken av forbrukslån til egenkapital. Opprett BSU konto og dra nytte av de gunstige skattefradragene som følger med.

Banker som tilbyr forbrukslån

Skal du først ta opp et lån uten sikkerhet gjelder det å søke hos de riktige bankene.

Foretrekker du en effektiv behandling av søknaden, med utbetaling innen 0-1 virkedager? Da kan både Lendo, Easybank og Aconto anbefales.

Alle aktørene støtter signering av gjeldsbrev med BankID. Ettersom avtalen kan signeres på nett slipper du å vente på en papirutgave i posten. De tre aktørene har alle sine unike fordeler og ulemper som er verdt å kjenne til.

Lendo

Låneformidleren Lendo tilbyr markedets høyeste beløp (500 000 kroner) med inntil 5 år lang nedbetaling.

Effektiv rente begynner fra kun 6,86% og du får svar på søknaden innen ett døgn.

Lendo har i tillegg 16 samarbeidspartnere, som sørger for å gi søknaden din særdeles god dekning.

Easybank

Easybank tilbyr forbrukslån og refinansieringslån fra 10 000 til 500 000 kroner med maks 15 års nedbetalingstid.

Den fleksible kredittrammen i kombinasjon med lave renter gjør banken til et ideelt valg for refinansiering.

Aconto

Aconto er blant landets eldste lånemeglere. De er derfor ikke å regne som en bank, men opererer heller i mellomsjiktet mellom långiver og låntaker.

Aconto samarbeider med 15 banker og du kan søke om lån fra 5 000 til 500 000 kroner. Nedbetalingstiden er satt til maks 5 år for forbrukslån og 15 år for refinansiering.

Lånene tilbys med effektiv rente fra 7,90%. Når du benytter deg av Aconto vil du spare mye tid og ressurser ettersom du slipper å sende inn flere individuelle søknader.

Vurderinger av Billigeforbrukslån.no

Gjennomsnittlig vurdering av oss:


5 stjerner (basert på 2 avstemninger)

Meny