Lån til tannlege

En kostbar tannlegeregning kan velte ethvert budsjett. Les videre om hvordan du kan få lån til tannlege for å få gjennomført en nødvendig tannbehandling.

Hva er et lån til tannlege?

Stadig flere har behov for å ta opp et lån til tannlege, da ikke alle har tilstrekkelig med midler på konto.

Å gå til tannlege for å få fikset på tennene kan være en svært dyr opplevelse. Og dessverre er det slik at jo lenger du venter med en nødvendig tannbehandling, jo høyere kan regningen bli.

Et lite hull i en tann kan over tid utvikle seg til å bli en kostbar rotfylling. Venter du enda lenger, må du i verste fall trekke tannen og sette inn et tannimplantat eller en tannbro for å erstatte den ødelagte tannen.

Tannbehandling og prisnivå

Å erstatte en tann koster per i dag et sted mellom kr. 15.000,- og kr. 26.000,-, avhengig av om du velger tannbro eller implantat. Også valg av tannlege kan påvirke prisnivået. En tannbro er den rimeligste løsningen når du skal erstatte en tann.

Hvis du slipper å trekke tannen, men trenger å sette på en krone, har dette en veiledende pris på mellom kr. 6.000,- og kr. 7.000,-.

For å kunne få finansiert tannbehandlingen din, er et alternativ å ta opp et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån. Å kunne reparere sine tenner er ikke bare godt for selvtilliten. Du slipper i tillegg å plages med vedvarende tannsmerter.

Et forbrukslån til tannlege kan være en god løsning for deg som trenger finansiering til å få gjennomført tannlegebesøket ditt.

Lånesum og nedbetalingstid på lån til tannlegebehandling

Forbrukslån er som kjent et lån uten sikkerhet. Det betyr at du kan bruke pengene til det du selv vil, og du betaler renter og avdrag på lånet hver måned helt til gjelden er innfridd.

Når du trenger et lån til tannlege, kan du få innvilget både små og store lånesummer. Generelt sett er maksimal lånesum på forbrukslån per i dag kr. 600.000,-. Noen banker på markedet har imidlertid lavere maksimal lånesum. Derfor er det viktig at du skaffer deg seg oversikt over hvor mye du trenger i lån til tannlege før du sender inn en søknad.

Ved første konsultasjon hos tannlegen kan du be om å få et anslag på hva behandlingen vil koste deg totalt. På denne måten får du vite hvor høy lånesum du har behov for.

Alternativt kan du sjekke priser på nettstedet Tannleger Norge. Der finner du veiledende priser på tannbehandling fra offentlige tannklinikker over hele landet.

Et lån til tannlege har som andre forbrukslån en nedbetalingstid på 1 – 5 år.

Hvem kan få lån til tannlege? 

Husk å sjekke at du oppfyller bankenes minstekrav til lånesøkere før du starter med å fylle ut en søknad. Bankenes minimumskrav til alder og årsinntekt kan ha store variasjoner.

I utgangspunktet kan personer over 18 år søke om forbrukslån. Enkelte banker krever imidlertid at du har fylt 20 år, og noen få banker har en aldersgrense på 25 år.

I tillegg kreves det at du har fast inntekt, slik at du er i stand til å tilbakebetale lånet.

Et annet vilkår for å kunne søke om lån til tannlege er at du ikke har aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger.

Tips: Les også vår artikkel om lån til bedrift uten sikkerhet.

Helfo – tannlegebehandling som dekkes av det offentlige

Som voksen må du regne med å betale tannbehandlingene selv. Det finnes imidlertid enkelte medisinske tilstander som dekkes av Helfo, der du kan få refundert hele eller deler av tannbehandlingen.

Det kan for eksempel være:

  1. Svulster i munnhulen
  2. Munntørrhet
  3. Periodontitt
  4. Leppe, kjeve- og ganespalte
  5. Tannutviklingsforstyrrelser

Les gjerne hele oversikten nedenfor.

Helfo: – Tilstander som kan gi rett til stønad til tannbehandling

Hva koster et lån til tannlege?

Et lån uten sikkerhet har en høyere effektiv rente enn et lån med sikkerhet. Det er fordi bankene tar en høyere risiko ved å låne ut penger, når de ikke tar pant i for eksempel eiendom eller kjøretøy.

Trenger du et lån til tannlege, vil banken du søker lån hos foreta en kredittsjekk av deg så snart du sender inn en lånesøknad.

Renten på forbrukslån settes individuelt, og basert på kredittsjekken vil banken fastsette den effektive renten på akkurat ditt lån.

For å finne billigst mulig lån til tannlege bør du benytte en låneagent som samarbeider med et stort antall banker.

Da får du mulighet til å sammenligne kostnadene på lån til tannlege fra mange forskjellige banker. På denne måten kan du velge deg ut det lånet som har lavest effektiv rente.

Oppsummering

  • Et lån til tannlege er et usikret lån med maksimal nedbetalingstid på 5 år
  • Du må ha fylt 18 år og ha fast inntekt for å kunne søke om et lån uten sikkerhet til tannlege
  • Benytt en låneagent for å finne det billigste lånetilbudet