Øk sjansen for å få forbrukslån

Øk sjansen for å få forbrukslån gjennom å gjøre deg kjent med kravene som bankene stiller. For det første er det flere kriterier du må oppfylle for at lånet skal innvilges.

Bankene behandler søknader om forbrukslån på forskjellige måte og i denne artikkelen går vi gjennom hva du selv kan gjøre for å øke sjansen for innvilgelse.

Hent inn flere tilbud ved hjelp av megler

Aconto er en av landets desidert største lånemeglere, målt i antall partnere og ansatte. Èn søknad behandles av 15 banker.

På generelt grunnlag kan vi si at det lønner seg å søke flest mulig steder. Godt over 30 banker tilbyr i dag forbrukslån i et marked preget av tøff konkurranse.

Lånemeglere som Aconto har spesialisert seg på videreformidling av søknader om forbrukslån.

Å søke via megler koster deg ingenting, men kan potensielt spare deg for mye penger og tid. For øyeblikket samarbeider Aconto med 15 forskjellige banker og finansforetak. De vil alle motta søknaden din og deretter komme med et uforpliktende tilbud.

Du kan søke om lån fra 5 000 til 500 000 kroner, hvor renten begynner fra 7,90 prosent. Aconto har 18 års aldersgrense og et minimum inntektskrav på 100 000 kroner.

Oppfyller du bankenes minimumskrav?

Før du søker er det viktig at du setter deg inn i hvilke minimumskrav de aktuelle bankene opererer med. Hos noen banker kan 18-åringer få lån, mens andre långivere har en aldersgrense mellom alt fra 20 til 25 år. Det eksisterer også en del forskjeller når det kommer til kravet om inntekt.

Flere banker krever at du har en minimum inntekt på 200 000 kroner i året. Tjener du mindre enn dette har det ingen hensikt å søke lån i disse bankene.

Oppfyller du minstekravene som banken eller finansinstitusjonen stiller er du allerede på god vei til å få innvilget søknaden din. Har du derimot mye annen gjeld fra før, slik som flere kredittkort og smålån, vil banken sannsynligvis avslå søknaden.

Andre momenter som kan ha innvirkning på søknaden om forbrukslån

Bruk av medsøker

mann og kvinne søker sammen om finansiering

Medsøker er det samme som å bruk av kausjonist. Det øker sjansen for at lånet innvilges og vil ofte gi et bedre rentetilbud.

Det vil styrke lånesøknaden din hvis partneren står oppført som medsøker. Da vil dere begge være ansvarlige for at lånet nedbetales, som igjen betyr at bankens tapsrisiko faller.

Bruk av medsøker vil i tillegg kunne føre til at du oppnår et lavere rentenivå på lånet ditt. Husk at konsekvensene kan være alvorlige for kausjonisten hvis lånet misligholdes.

Søk om et lavere beløp

Søk om et beløp som du føler er realistisk, tatt i betraktning av din egen inntekt og gjeldssituasjon. De er for eksempel ikke ideelt å søke om forbrukslån opptil 500 000 kroner hos Easybank dersom du kun tjener 300 000 kroner i året.

Velger du et lavere lånebeløp vil banken også føle seg mer komfortabel med å innvilge søknaden. Noen banker kan komme til å gi deg tilbud om et lavere beløp, men det gjelder slettes ikke alle.

Har du økt inntekten din siden fjoråret?

Som en del av bankens kredittvurdering vil de laste ned dine to siste skattemeldinger. Den gjør det mulig å danne seg et bilde av privatøkonomien din og hvorvidt du vil kunne betjene lånet på en forsvarlig måte.

Men hva om du har økt inntektene siden fjoråret? Det er noe du absolutt burde opplyse om. Du kan sende denne informasjonen til banken som et vedlegg. Det vil for eksempel kunne å holde å legge ved de siste 2 lønnsslippene for å bevise at inntekten din har steget.

Meny